Τα πρόσωπα θα δείξουν το «αλισβερίσι» Δημοτικών-Περιφερειακών & Βουλευτικών

14
1294

Τα ονόματα των υποψηφίων θα δείξουν το «αλισβερίσι» Δημοτικών-Περιφερειακών & Βουλευτικών

Παρατάξεις, κόμματα και υποψήφιοι δημοτικών, περιφερειακών και βουλευτικών εκλογών βρίσκονται αυτή την περίοδο σε αναβρασμό. Θεμιτές φιλοδοξίες, προμελετημένες κινήσεις (ίσως και αθέμιτα μέσα) για το αλισβερίσι της διοίκησης.

Δεν ξέρουμε αν ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι ικανός να οριστικοποιήσει συμφωνίες ώστε να δούμε πως θα εξελιχθεί η μάχη της πρώτης και της πολύ πιθανής δεύτερης Κυριακής.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι:

-Η οριστική απόφαση εκλογικής καθόδου της νέας δημοτικής παράταξης με Επικεφαλής τον Θεοδόση Νικηταρά.

– Η εύλογη πικρία της Ιωάννας και των στελεχών που παραμένουν μαζί της για το «άδειασμα» της και την δεδομένη προσχώρηση στελεχών από την παράταξή της στη νέα παράταξη.

– Η διαφαινόμενη αντίδραση του Γιάννη Ζερβού (ο οποίος νιώθει επίσης «αδειασμένος» από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ) και το πολιτικό φλερτ με την παράταξη της Δημοτικής αρχής.

– Η φημολογούμενη στήριξη της νέας παράταξης από παράγοντες της τοπικής πολιτικής σκηνής (η παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Κ. Καΐσερλη υπέρ του Θεοδόση μετά το άρθρο του Βαγγέλη Τζόγια περί «αποστατών» και «έλλειψης ηθικής» στην πολιτική είναι χαρακτηριστική).

Όλα αυτά βέβαια θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες και έως το τέλος του μήνα που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως η νέα παράταξη.

Τα ονόματα των ανθρώπων που θα την συναπαρτίζουν αλλά και αυτά που θα ακολουθούν στις συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις της θα φανερώσουν και την όποια διασύνδεση με τις διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό των τοπικών κομματικών μηχανισμών και κατ’ επέκταση των βουλευτών και των υποψήφιων βουλευτών.

Και λίγο πριν τις βουλευτικές οι «αντάρτες» ή οι «εκτός γραμμής», φαντάζει πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διαγραφούν.

Σε ότι αφορά τις υπάρχουσες παρατάξεις, αναμένεται με ενδιαφέρον η τελική σχέση και στάση που θα τηρήσει η παράταξη Όραμα & δράση έναντι της νέας παράταξης, καθώς και οι τελικές αποφάσεις των άλλων δύο παρατάξεων «Κως Αγάπη μας» του Αρ. Παυλίδη και «#Δίεση» του Γ. Ζερβού.

Η παράταξη της Δημοτικής αρχής, σίγουρα θα προσπαθήσει να δώσει όλες της τις δυνάμεις για να ανασυνταχθεί και να δώσει τη μάχη (έργα, εξαγγελίες, μέχρι και το λιμάνι ανέλαβε), αλλά και να φανεί όσο το δυνατόν πιο διαλλακτική και συνεννοήσιμη πέραν του βασικού αντιπάλου.

Όπως και να ‘χει η απλή αναλογική μπορεί να δώσει βήμα σε ακόμα περισσότερες φωνές.

Με την πολυδιάσπαση όμως για να επιτευχθεί η τελική συνεννόηση και να υπάρξει τελικά διοίκηση και επόμενη μέρα στο δήμο (και όχι μια χαμένη τετραετία) σε μια επισφαλή πλειοψηφία είναι πολύ πιθανό να υπάρξει είτε πολιτική συναλλαγή, είτε πολιτική ομηρία.

Απλώς, το ενδεχόμενο να μην υπάρξει μετεκλογική συμφωνία είναι το απευκταίο και θα πρέπει από τώρα, τουλάχιστον οι βασικοί διεκδικητές, να αρχίσουν να βάζουν «νερό στο κρασί τους» και να λειτουργούν «πυροσβεστικά», ειδάλλως θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Και ο πρώτος που θα την πληρώσει, δυστυχώς, θα είναι… ο τόπος μας.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιωάννα μην σε κοροιδευει ο Καματερος… εδώ και μηνες ο ΣΥΡΙΖΑ εχει δώσει στηριξη στον Νικηταρα.

  2. Αγαπητέ Γιάννη, ‘ Εχουμε πει και ξαναλέμε με την ευκαιρία’ Ο Δήμος μας, είναι επιτέλους καιρός να λειτουργήσει και αυτό είναι μη διαπραγματεύσιμο. Αυτό άλλωστε επισημαίνουν όλοι οι πολίτες σε κάθε ευκαιρία στην Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική μηχανή έχει ατονίσει εντελώς, και αυτό το επισημαίνουν οι ίδιοι οι δημοτικοί υπάλληλοι. Ενα απλό ρεπορτάζ αν κάνετε, θα σας πείσει για του λόγου το αληθές. Ούτε ένας πολίτης δεν θα βρεθεί να σας πει ότι, είναι ικανοποιημένος από αυτή την κατάσταση. Είναι ευκαιρία λοιπόν τώρα, και για αυτό γίνονται οι εκλογές, να αλλάξει αυτή εικόνα του Δήμου. Είναι στα χέρια των πολιτών, με την ψήφο τους, να το επιβάλλουν. Αρκεί να μην κάνουν δεύτερες σκέψεις. Η σημερινή εικόνα, είναι αποκλειστικό δημιούργημα αυτής της Δημοτικής αρχής.

  3. ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  4. ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  5. Μόνο ένας αντίπαλος του Κυρίτση όπως είναι ο Βάρκας μπορεί να πάρει το δήμο της Κω μπορεί να αλλάξει τα πάντα μπορεί να φέρει μόλο ΤΕΙ ΑΕΙ μπορεί να φτάσει το Νησί του 1 τουριστικό θέρετρο και το χειμώνα να δουλέψει με τους φοιτητές γιατί δεν έχει σχέση με το ξεπούλημα της κω

  6. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΗΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΙΚΑΝΟ ΑΡΧΗΓΟ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΑΠΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΤΥΧΕ

  7. Για όλα τα χάλια του ενιαίου δήμου φτενε Κυρίτσης Νικηταράς ήταν δεν μπόρεσαν Θεοδόσης βάρκας μπορεί να πάρει το δήμο μας καθαρός αδιαφτορος και σιωπηλός χαμηλό προφίλ πολλά χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας θα καταφέρει να αλλάξει το νησί 💯%

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.