Η εκλογική «στρατηγική» των υποψηφίων Δημάρχων Κω

23
1625

Η εκλογική «στρατηγική» των υποψηφίων Δημάρχων Κω

Οι συνεντεύξεις τύπου, τα δελτία τύπου και οι δραστηριότητα των υποψηφίων Δημάρχων το τελευταίο διάστημα αρχίζουν να αποκαλύπτουν και τη στρατηγική στην οποία επιλέγουν πλέον να κινηθούν όσο προχωράμε προς τις εκλογές.

Ο Γιώργος Κυρίτσης συνεχίζει την τακτική της «ήρεμης δύναμης» με το «δημοκρατικό άνοιγμα» σε όλους τους άλλους συνδυασμούς.

Ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «όποιος θίγει την παράταξη θα παίρνει τις απαντήσεις που πρέπει» αλλά όχι φυσικά από τον ίδιο (βλέπε απαντήσεις Σεβ. Μαραγκού σε Θ. Νικηταρά, Ν. Πόγια σε Γ. Σημαντηράκη, Α. Βαβλά σε Η. Καματερό, δήμου Κω σε Ισχυρή Κω κλπ).

Με άλλα λόγια επιθυμεί να κάνει διάλογο με όλους τους επικεφαλής στο τραπέζι, αλλά θέλει να αποφύγει πάση θυσία την τετ α τετ αντιπαράθεση για παράδειγμα με τον Θ. Νικηταρά ή την Ι. Ρούφα για να μην δώσει το «χρίσμα» του (ισχυρού) αντιπάλου ο ίδιος, αλλά και να μην αυξήσει τις αρνητικές γνώμες για τον ίδιο.

Η Ιωάννα Ρούφα, βλέποντας πλέον με τελείως διαφορετική οπτική τα δημοτικά μας πράγματα απ’ ότι τα έβλεπε δυο μήνες πιο πριν, επιχειρεί να μην μείνει στο διμέτωπο αγώνα, αλλά να βγει μπροστά με προτάσεις και προγραμματικές θέσεις (βλέπε τελευταία παρουσίαση για σύνδεση πρωτογενή τομέα με τουρισμό).

Αφενός, συνεχίζει να επιδιώκει την ανατροπή της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά και παράλληλα να κόψει το δρόμο στην Ισχυρή Κω, στην οποία δεν συγχωρεί με τίποτα τον προσεταιρισμό πρώην στελεχών της και τη διεκδίκηση των καρπών του σκληρού αντιπολιτευτικού της αγώνα τα τελευταία 5 χρόνια.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς, όπως φαίνεται στις τελευταίες κινήσεις του (ντου στην συνέντευξη τύπου Κυρίτση στη Μαρίνα, έντονος διάλογος με Σεβ. Μαραγκό, ανέβασμα αντιπολιτευτικών τόνων για ταμειακά διαθέσιμα Μαρίνας και Λιμενικού ταμείου) επιδιώκει πάση θυσία την τετ α τετ αντιπαράθεση προσωπικά με τον Γ. Κυρίτση.

Ο στόχος είναι εμφανής. Θέλει με κάθε τρόπο να αποτυπωθεί στη συνείδηση του εκλογικού σώματος και κυρίως του αντικυριτσικού μπλοκ ως ο βασικός «στρατηγικός αντίπαλος» του νυν Δημάρχου που μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Ίσως, γι’ αυτό το λόγο δεν δέχτηκε την αρχική πρόσκληση Κυρίτση για «διάλογο» με το πλαίσιο που έθετε ο ίδιος, παρουσία όλων των υποψηφίων Δημάρχων.

Ο Μηνάς Χατζηαντωνίου και η Κική Μακρή, από την άλλη, δεν έχουν κανένα λόγο να αγχώνονται ιδιαίτερα μιας και αποτύπωση της όποιας εκλογικής επιρροής τους με την απλή αναλογική είναι εξασφαλισμένη.

Μένει λοιπόν, να δούμε ποιος θα παρασύσει ποιον έξω από την επικοινωνιακή «γραμμή» την οποία φαίνεται ότι έχουν χαράξει και κατά πόσον θα πιάσει τόπο η τακτική της «πόλωσης» απ’ όσους την επιδιώκουν.

Όπως και κατά πόσο θα «δουλέψουν» οι «κρυφοί άσοι» τους οποίους θα παρουσιάσουν και οι τρεις παρατάξεις -κατά πάσα πιθανότητα τον επόμενο μήνα- επιδιώκοντας να κάνουν τη διαφορά…

 

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΝΩΡΙς ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΤΑΙ.
    ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΕΛΟΣ

    • Κώοι συμπολίτες μας, θαυμάστε ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ που λόγω Κλεισθένη θα πρέπει να συνεργαστούν μετά τις εκλογές στην διοίκηση του Δήμου...

      Η αυταρχική Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης που όταν πάρει τις καραμελίτσες του το παίζει ήρεμος και συνεργαζόμενος…, ο κοψιμιός 3flor ΘΕΟΔΟΣΗΣ που με τραμπουκισμούς και αστείες καταγγελίες για κακοδιαχείριση πολώνει το κλίμα, η μεγαλομανής ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ που θα φτιάξει ψηφοδέλτιο αλλά μετά τις εκλογές θα τους χορέψει καρσιλαμά και ο κακομοίρης ο Μηνάς που ετοιμάζει μονοπρόσωπη παράταξη…. Όλοι αυτοί θα πρέπει να συνεργαστούν στην διοίκηση του Δήμου μας λόγω απλής αναλογικής που θα την καταντήσουν ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ… #Αγαθίας ο Σχολαστικός#

  2. Τον Κυριτση τον ξέρουμε….την Ιωάννα το ίδιο,είναι η ίδια τακτική που έκανε και στο ζητάει.Λιγη χωρίς πολιτικό λόγο και με στενό κύκλο στελεχών,μιλάει για δημοκρατικές διαδικασίες και βαφτίζει αναπληρωτή με εντολή της… δρόμο Όλοι τώρα.Νικηταρας ευκαιρία να τον δούμε.

  3. Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ. ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΙΜΟΒΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΓΙΝΕ.

  4. Γιαννη μη ξεχνάς την μεγάλη προσβολή του αλαζόνας δημάρχου στους ταξιτζηδες. Κατέβασε τα παντελόνια χωρίς ίχνος σεβασμου. Αποκάλεσε σκουλήκι συμπολίτη μας.και τόσα άλλα που δείχνουν το ποιόν του. Αυτά δεν τα ξεχναμε. Τώρα προστέθηκαν η αδιαφορία στα προβλήματα του νησιου. Μηδέν εργο για μια πενταετια.παντελης απουσία από ολα. Τον τελευταίο μήνα άρχισε να κουνιεται. Προφανώς βλέποντας την ήττα να ερχεται. Αλλά τώρα είναι αργα. Η αλλαγή θα γινει. Γιατί το θέλει ο λαος.

  5. Κυρίτσης τέλος Γιάννη.
    Γιατί δεν έγινε η πρώτη συνάντηση με τους υποψηφίους;
    Θεοδόσης Νικηταράς Δήμαρχος Κω

  6. ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΛΛΑΞΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΕΜΕΙΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ. ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΓΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ;

  7. Ο απερχόμενος κλασικός γλίτσης προσπαθεί με έργα τελευταίας στιγμής να κοροιδέψει τον κόσμο….Αν ξαναβγει τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

  8. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  9. Ποια γνωστη επιχειρηματιας δηλωσε στο μαγαζι της πως σκεφτεται σοβαρα να ειναι υποψηφια με Νικηταρα??? Tip ειναι θεια υποψηφιου

  10. Υπεύθυνη η δημοτική αρχή του κ. Κυρίτση για την κατακόρυφη μείωση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Οταν στην Σαντορίνη και Μύκονο οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2019 θα κοντά στις 500 !!και στην Πάτμο 125 ! Κρουαζιερόπλοια πλέουν στο αιγαίο,αλλά δεν έρχονται στην Κω,λόγω αδιαφορίας, απραξίας, ωχαδερφισμού της δημοτικής αρχής. Σαντορίνη και Πάτμος δεν διαθέτουν μόλο για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων.
    ΡΟΔΟΣ.
    «παρουσιάζεται αύξηση της τάξης του 15% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο φέτος σε σχέση με το 2018 και συγκεκριμένα τη φετινή σεζόν 2019 πρόκειται να προσεγγίσουν το λιμάνι της Ρόδου 245 κρουαζιερόπλοια έναντι 209 πέρυσι.Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia θα καταπλέει στο λιμάνι της Ρόδου κάθε Τετάρτη μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου ενώ φέτος το χειμώνα θα υπάρξουν και χειμερινές κρουαζιέρες με το Celestyal Crystal» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία στη Ρόδο.

  11. αυτά τα 5 χρόνια ήταν η καταστροφή του νησιού. Πριν είχαμε κρουαζιερόπλοια, είχαμε ryan air. Τωρα δεν έχουμε τίποτα

  12. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΕΓΩΙΣΤΗ ΕΜΠΑΘΗ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΔΙΚΟΜΑΝΗ ΝΤΟΥΤΣΕ

    τον ονομαζωμενο ΑΜΙΑΝΤΟ

  13. σύμφωνα με την οποία η δημοτική παράταξη ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ καλείται σε ενημερωτική συνάντηση την 1η Απριλίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ