Ο πραγματικός αντίπαλος του Γιώργου, της Ιωάννας, του Θεοδόση…

13
1977

Ο πραγματικός αντίπαλος του Γιώργου, της Ιωάννας, του Θεοδόση… (αν εννοούμε πραγματικά ότι είναι τα «προβλήματα»)

Όποιος θεωρεί τον εαυτό του αυριανό/ή Δήμαρχο δεν έχει λόγο να παρασυρθεί σε μετωπική σύγκρουση με κανέναν και καμία.

Αυτό είναι το τελευταίο χαρτί όσων βλέπουν ότι υστερούν στο στόχο τους.

Ακόμα και αν οι δύο-τρεις βασικοί διεκδικητές βρίσκονται πολύ κοντά στις δημοσκοπήσεις (και γι’ αυτό δεν τις δημοσιοποιούν, όπως έχουμε ξανά επισημάνει) η πρώτη και βασική επιλογή τους είναι να απευθυνθούν στους πολίτες και να τους πείσουν για το πρόγραμμά τους.

Το να προκληθεί προεκλογικό «βούρκο», με ανούσιες αντιπαραθέσεις ή τεχνητή όξυνση και πόλωση δεν δείχνει μόνο αδυναμία αλλά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα χαμένη τετραετία για τον δήμο αφού, όποιος/α κι αν εκλεγεί δήμαρχος θα χρειαστεί ευρύτερες συναινέσεις για να διοικήσει.

Το πραγματικό πρόβλημα των βασικών διεκδικητών της θέσης του Δημάρχου δεν είναι ο αντίπαλος ή η αντίπαλοί τους, αλλά η ικανότητά τους να πείσουν όσους περισσότερους δημότες μπορούν για την ορθότητα του προγράμματός τους και την αποτελεσματικότητά τους να διοικήσουν.

Δυστυχώς ή ευτυχώς (και για τους ίδιους), πέρα από τις προσωπικές, φιλικές, επαγγελματικές ή άλλες σχέσεις υπάρχουν μεταξύ ψηφοφόρων και υποψήφιων συμβούλων για την εκλογή τους, η δεύτερη Κυριακή για την επιλογή Δημάρχου θα έχει πολύ πιο αυστηρά κριτήρια.

Θα είναι αντιμέτωποι με τον χρόνο και την ιστορία. Αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν τον Δήμο και το νησί να προχωρήσει, να κλείσει γρήγορα τις «πληγές» του και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας περιόδου, θα πρέπει να επιδιώξουν ουσιαστικές συναινετικές λύσεις και καινοτόμες πολιτικές.

Η οικονομική ευημερία είναι το ζητούμενο, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τον διπλασιασμό των αφίξεων, την επάρκεια των φυσικών πόρων και υποδομών του νησιού αλλά και την δίκαιη (ανα)κατανομή της πίτας των εσόδων από τον τουρισμό.

Όποιος/α κι αν εκλεγεί, θα πρέπει την επόμενη ημέρα υποχρεωτικά να συνεργαστεί με την μείζονα μειοψηφία και τις άλλες παρατάξεις.

Να αγνοήσει και να ξεχάσει τις όποιες επιθέσεις/προκλήσεις/αντιπαραθέσεις, σε βάρος του ιδίου ή μελών της παράταξής του. Ό, τι τον πίκρανε ή τον στενοχώρησε θα πρέπει μονομιάς να το διαγράψει και να δει την επόμενη ημέρα.

Ένας ηγέτης θα πρέπει να έχει την ικανότητα να συγχωρεί ακόμη και τις όποιες αθλιότητες. Αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Επειδή βάζει απ’ όλα το συμφέρον του τόπου.

Και ως τελευταία (αλλά όχι έσχατη) υποσημείωση: καθώς βλέπουμε ότι όλες οι υποψήφιες παρατάξεις έχουν εντάξει πολλά νέα παιδιά ως υποψήφιους/ες στους συνδυασμούς τους.

Ας μην ξεχνάμε -όπως είχαμε επιστήσει την προσοχή προ διετίας και ευτυχώς είδαμε τον τελευταίο χρόνο να γίνεται πράξη η κατάκτηση του 2ου βραβείου Καινοτομίας στον Πανελλαδικό διαγωνισμό «Έξυπνες πόλεις» σε ομάδα νέων παιδιών από την περιοχή μας -την επένδυση στις νέες τεχνολογίες και τη νέα «δεξαμενή σκέψης» της Κω.

Με συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις πάνω σε αυτό τον τομέα, απ’όλες τις παρατάξεις, με στόχο να γίνει ευκολότερη η λειτουργία στην πόλη, στην ποιότητα ζωής, τη μετακίνηση τη στάθμευση, το κυκλοφοριακό, τις τουριστικές εφαρμογές κλπ.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ήθελα να μην βγαίνει κανένας από τα «πρωτοκλασάτα» ονόματα παρά μόνο νέοι και αγνοί με την πολιτική που δεν θα έχουν και τις αγκυλώσεις των αρχηγών τους και επιτέλους όλοι μαζί να κάνουν δουλειά

  2. Καλά είναι όλα αυτά που λέτε κ. Κιάρη αλλά και εσείς με την aegean συμμετέχετε στην δημιουργία του περιβάλλοντος πολιτικής όπου κανείς δεν ασχολείται με τα ουσιαστικά αλλά με τα παραπολιτικά, ενώ με τους νέους που λέτε δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εμφανίζονται στις εκλογές και εξαφανίζονται μετά μέχρι τις επόμενες. Οι νέοι που δείχνουν σταθερά ενδιαφέρον για τα κοινά του τόπου στην μεγάλη τους πλειοψηφία (οι ανεξάρτητοι) αποθαρρύνονται απο το περιβάλλον που είναι φανερό και μέσα από τα εμμετικά σχόλια του σάιτ και από την έλλειψη ουσιαστικού ρεπορτάζ. Θα μου πείτε αν τα γράφω αυτά και σε άλλα σάιτ… οχι. Τα λέω μόνο σε όσους έχουν την δυνατότητα να κάνουν την διαφορα. Ακούω και διαβάζω συνεντεύξεις των πολιτικών (πχ προχτες στο ραδιόφωνο ο δήμαρχος ή Σ.Τ. των άλλων παρατάξεων) και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων είναι είτε άσχετες, είτε light είτε σχετικές αλλά με τα παραπολιτικά.

  3. με τις δυό τελευταίες παραγράφους, χρήσιμα είναι, αλλά η εγκατάλειψη του πρωτογενούς είναι πιό κρίσιμη και για την Ελλάδα και για το νησί μας

  4. Από που γνωρίζεις για τις δημοσκοπησεις; ξέρεις πολύ καλά ότι οι δύο έχουν ξεχωρισει. Άρα παιζεις παιχνιδακια.

  5. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  6. ΔΥΝΑΜΗ ΑΡΠΑΓΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ

    Δελτίο τύπου παράταξης ΟΡΑΜΑ:– Ποια ήταν η πρώτη απόφαση που έλαβε η κα Πη ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2014;;

    Τροποποίησε τον προϋπολογισμό του 2014 για να εξασφαλίσει τον μηνιαίο μισθό της!
    Δεν διανοείτο να χάσει τους 4 μήνες του 2014! (θυμίζουμε ότι ανέλαβαν Σεπτέμβριο του 2014 και ότι η προηγούμενη πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ήταν άμισθη άρα η τροποποίηση ήταν απαραίτητη )

    – Ποια ήταν η δεύτερη απόφαση που έλαβε;

    Ψήφισε την ωριαία αποζημίωση τόσο τη δική της όσο και των μελών του δ/σ για τις παρουσίες της στα διοικητικά συμβούλια!

    Αυτά είναι τα νέα ήθη που εισήγαγε στο χώρο της Πρόνοιας η κα Πη.

    Η κα Πη τολμά να μιλά για το νόμο της κοινωνικής οικονομίας και να λέει ασύστολα ψέματα για να καλύψει τις πομπές της.

  7. ΟΙ ΔΥΟ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ 82%. ΕΓΩ ΛΕΩ 40-42 ΚΑΙ 14-4. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: 14-13-5-1 Η 14-13-4-2. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ. ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ.

  8. «Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με». Είναι κι επίκαιρο, λόγω Πάσχα. Μόνο που αυτοί δεν περίμεναν καν να λαλήσει ο αλέκτορας. Πετρής, Μήτρου, Θεοφιλίδης, Κανταρζή και πρώτος και καλύτερος ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ, πρόδωσαν μια ολόκληρη παράταξη και δεν πήραν καν 30 αργύρια… Ούτε ένα σταυρό στους προδότες.

  9. Δεν έχουν μπέσα αυτοί. Πως να τους εμπιστευθείς όταν άλλα λένε στις 21 και άλλα στις 22 του μήνα; Πετρής, Μήτρου, Θεοφιλίδης, Κανταρζή ήταν με τη Ρούφα τη μια μέρα και με τον Κοψιμιό την άλλη…

  10. Είναι μέρες τώρα που τα επιτελεία όλων των παρατάξεων βγαίνουν στο κέντρο να δουν και να συνομιλήσουν με κόσμο και μαγαζάτορες, λόγο εκλογών βέβαια. Κάποιους όμως δρόμους χρόνια τώρα τους έχετε ξεχασμένους. Να είστε σίγουροι ότι και οι κάτοικοι και οι μαγαζάτορες αυτών των εξ’ αιτίας υποβαθμισμένων δρόμων θα σας ξεχάσουν και αυτοί. Να είστε σίγουροι όλοι.

  11. Οταν σε ενα νησι παιζουν 4δις ευρω τζιρος τουριστικος ειναι τοσα πολλα τα λεφτα Αρη που κανενας νταβατζης δεν θα αφησει τετοιο νησι στα χερια καποιου τυχαρπαστου εκτος συστηματος, ενα νησι που παραγει πλουτο απο την προφορα του ονοματος του παρολα αυτα γινονται τοσα οσα χρειαζεται για να πηγαινει στον αυτοματο και ελαχιστοι να κερδιζουν εκατομμυρια ευρω, ουτε θα αλλαξουμε ουτε τιποτα απλως στον αυτοματο ειναι πολλα τα λεφτα ΑΡΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ