Τροχαία ατυχήματα/δυστυχήματα: Εξαγγελίες νέου Δημάρχου &… «παράπλευρες απώλειες» ενός… πανζουρλισμού

55
5247

Τροχαία ατυχήματα/δυστυχήματα: Εξαγγελίες νέου Δημάρχου &… «παράπλευρες απώλειες» μιας καλπάζουσας (άμετρης) ανάπτυξης

Οι «προγραμματικές δηλώσεις» του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά για την ανάληψη δράσης ώστε να αμβλυνθούν οι αιτίες των δυστυχημάτων και των δεκάδων ατυχημάτων που συγκλονίζουν το νησί το τελευταίο διάστημα, είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση.

[«-Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη

-Επικαιροποιημένη μελέτη οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης (διαβάσεις-ανακλαστήρες).

-Συνεργασία με τροχαία, εκπαιδευτική κοινότητα, συλλόγους και φορείς, για διαρκή σεμινάρια κατανόησης, εφαρμογής και σεβασμού του ΚΟΚ .
-Υλοποίηση διαρκούς και στοχευμένης επικοινωνιακής καμπάνιας κυρίως μέσω των social media.

-Επικαιροποίηση της μελέτης που προβλέπει διαχωριστική μπάρα ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας , κατασκευή κυκλικών κόμβων σε ικανές αποστάσεις για την αναστροφή των οχημάτων και απαλλοτριώσεις σε κρίσιμους κόμβους προς διεύρυνση και διευθέτηση τους (π.χ κόμβος επαρχιακού – Μινιέρας, κόμβος Σταυρού Πέραμα κλπ).

-Επίσπευση και ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για την υλοποίηση από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του μεγάλου έργου του οδοφωτισμού και της σήμανσης.
-Άμεση σύνταξη μελέτης για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος με τα όμβρια στο ύψος «Σκλαβενίτη».

-Μελέτη για τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση προς Μαρμάρι

-Ανάλυση μέσω σχετικής μελέτης των ιδιαιτεροτήτων του επαρχιακού δικτύου από πόλη Κω προς Αγ. Φωκά – θερμά

-Υλοποίηση της μελέτης του ποδηλατοδρόμου καταρχήν έως το ξενοδοχείο Ωκεανίς.]

Όλα αυτά βέβαια από την εξαγγελία και τη μελέτη μέχρι… την υλοποίηση και την αποπεράτωση, είναι πολύ αμφίβολο αν χρειάζονται μία, δύο ή και περισσότερες τετραετίες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουν.

Όμως, το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων/δυστυχημάτων όσο καλές προθέσεις και να έχει η νέα δημοτική αρχή είναι πολυπαραγοντικό και δυσεπίλυτο.

Το θέμα της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου είναι μια από τις πολλές βασικές αιτίες που προκαλούν τα τροχαία: (1- Υπερβολική ταχύτητα, 2- Ποτό/φαγητό και ουσίες, 3-Κόπωση σωματική και πνευματική, 4-Τήρηση ΚΟΚ και σημάτων της τροχαίας, 5- Ότι μάθει δεν ξεμάθει! Κυκλοφοριακή αγωγή(κυκλοφοριακή παιδεία – αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα), 6- Σωστή συντήρηση οχήματος-ελαστικών , 7- Κακό οδικό δίκτυο – Έλλειψη φωτισμού, 8- Απόσπαση της προσοχής (κινητό κλπ), 9- Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα – παράβαση προτεραιότητας – αντικανονικό προσπέρασμα).

Τα περισσότερα από αυτά θα πρέπει πρωτίστως να τα «συζητήσουμε» με τις… συνειδήσεις μας, μπας και διορθωθεί κάπως η κατάσταση.

Από την άλλη, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τροχαία αυξάνονται κατακόρυφα τους θερινούς μήνες.

Η Κως των 30.000 κατοίκων, τριπλασιάζεται, τετραπλασιάζεται ή και πενταπλασιάζεται αριθμητικά τους μήνες αιχμής.

Υπολογίστε αντίστοιχα και τα κάθε λογής οχήματα που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 100.000 Ιούλιο-Αύγουστο σε ένα οδικό δίκτυο μόλις 40-50 χιλιομέτρων, για να κατανοήσουμε τον… πανζουρλισμό.

Όταν μιλάμε για διπλασιασμό ή υπερδιπλασιασμό αφίξεων τα επόμενα χρόνια όλα αυτά θα πρέπει, θέλουμε – δεν θέλουμε, να τα εντάξουμε, δυστυχώς, στις «παράπλευρες απώλειες» μιας καλπάζουσας (άμετρης) ανάπτυξης.

Και για να έρθουμε στα ίσα μας, να θυμηθούμε έννοιες (που έχουμε ξεχάσει… γιατί κάποτε βάζαμε -σε επίπεδο συζητήσεων τουλάχιστον- ως στόχο την ποιότητα και όχι την ποσότητα) όπως η Φέρουσα Ικανότητα Τουρισμού = «…το επίπεδο της ανθρώπινης δραστηριότητας που μια περιοχή μπορεί να φιλοξενήσει, χωρίς να επιδεινωθεί η περιοχή, να επηρεαστούν αρνητικά οι κάτοικοι ή να μειωθεί η ποιότητα της εμπειρίας των επισκεπτών«.

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO) προτείνει τον ακόλουθο ορισμό για τη φέρουσα ικανότητα: «Ο μέγιστος δυνατός αριθμός ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει ταυτοχρόνως ένας τουριστικός προορισμός, χωρίς να προκαλείται καταστροφή του φυσικού, οικονομικού, κοινωνικο-οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και μια μη αποδεκτή μείωση στην ποιότητα της ικανοποίησης των επισκεπτών«].

Αλλιώς, όπως λέει ο φίλος Φώτης ας ανοίξουμε κι άλλους δρόμους (να διευρυνθεί και να φτιαχτεί ο κάτω δρόμος Κως-Τιγκάκι και Τιγκάκι Μαρμάρι κ.ο.κ) για να αποφορτιστούν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες (θα μου πείτε: εδώ δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τους υπάρχοντες που είναι σε κακά χάλια, νέους θέλουμε ν’ ανοίξουμε…)

55 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 2. Της Παναγιάς πολλοί θα πάνε Αντιμάχεια,θα πιουν για να εορτάσουν την ημέρα (είναι η Θρησκευτική συνείδηση μας),θα γλεντήσουν και μετά θα πιάσουν το τιμόνι να κατεβούν στην πόλη,έχοντας ίσως πάρει κανένα χάπι γι πρόβλημα υγείας.Εμένα αξέχαστη εμπειρία ,ευτυχώς όχι αρνητική ήταν στις 8/9 στο πανηγύρι της Καρδάμαινας,όπου ένας παππούς ,που είχε πιει τα κρασιά του,παραλίγο να με στείλει αδιάβαστο,πριν κάποια χρόνια.Αν βγει η Τροχαία δεκαπενταύγουστο το 90% των οδηγών είναι πιωμένοι ,Θρήσκοι,άσπιλοι,αμόλυντοι,προσευχόμενοι ..αλλά λιώμα!!!Και σ αυτό το ποσοστό βάζω και τους ένστολους μέσα,όπου απ τα στρατόπαιδα ή υπηρεσίες έχουν πιει κάτι (επιβεβαιωμένο).

 3. To τελευταίο διάστημα έχουν αποσταλεί 250-300 αστυνομικοί στο Νησί μας

  Που ψάχνουν εναγωνίως σπίτι να μείνουν,έχοντας τρομερό πρόβλημα στέγασης…αυτά είναι κάποια απ τα παράπλευρα προβλήματα του Hot Spot,που επηρεάζουν στο μέγιστο το κυκλοφοριακό και που δεν αναφέρθηκαν.Οι πόροι του Νησιού είναι πεπερασμένοι,κάποια στιγμή εξαντλούνται,έχει επιβαρυνθεί ο Κοινωνικός ιστός του Νησιού στο μέγιστο βαθμό,όσοι φώναζαν είχαν δίκιο.Είμαστε μια κουκίδα στο χάρτη,τίποτα παραπάνω.Επιβεβαιώνονται οικτρά δυστυχώς παρά τις κραυγές περί φασισμού απ τα ..συνήθη κέντρα έμμισθης φιλανθρωπίας και κερδοσκοπικής ευαισθησίας !!!

  • Τρομερό πρόβλημα στέγασης έχουν στο νησί σας οι αστυνομικοί επειδή θέλετε να νοικιάσετε χρυσάφι κάτι τρώγλες που ούτε ποντικοί δεν πάνε να μείνουν. Αφού δε θέλετε αστυνομικούς καθίστε χωρίς τροχαία και σκοτωθείτε μόνοι σας.

   • Διακατέχεται απο τρομερά επιχειρήματα και ολιστική προσέγγιση του θέματος.. αφού εχει και τι facebook, γιατί δεν βγάζεις εκεί τις αναρτήσεις με τις φαεινές ιδέες;

 4. Στις 2 το μεσημέρι ένας φτωχός ομπρελάς στη Ρόδο έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο μετά από χαστούκι πολιτισμένης Τουρίστριας,όταν πήγε να εισπράξει το αντίτιμο ενοικίασης.Τα παμε πιο ποιοτικος τουρισμός …πεθαίνεις!!!!
  https://www.rodiaki.gr/article/419792/symbainei-twra-epese-nekros-meta-apo-kabga-se-paralia-ths-rodoy

 5. ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΓΚΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΕΦΑΛΟΣ, ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΙΓΚΑΚΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΖΙΑ. ΜΙΑ ΜΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.

 6. Την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή την ευθύνη για την πορεία του νησιού μας. Το πρώτο που σκεπτόμαστε είναι ότι θα πρέπει να αφήσει πίσω τις απαράδεκτες συμπεριφορές του προηγούμενου και που εξ αιτίας των οποίων καταψηφίστηκε. Το δεύτερο που επιθυμούμε να είναι δίπλα στον πολίτη και να επιλύει τα καθημερινά του προβλήματα. Την καθαριότητα, τις λακκούβες, τα νερά. Και το τρίτο είναι να μας ανεβάσει λίγο. Να μας πει μερικούς μεγάλους στόχους τους οποίους όμως θα πρέπει και να υλοποιήσει μέσα στα τέσσερα χρόνια. Ο κόσμος πλέον δεν συγχωρεί την κοροϊδία και το ψέμα.

  • Από 1η Σεπτεβριου το νησι θα είναι αλλιως.Θα ζησουμε κωμικες καταστασεις με αυτους που βγαλανε για γενατι.Ασχετους που απλα πηγαν για να βολευτουν.Θα γελασουμε αρκετα πρην….κλαψουμε για τι καταντια μας.

 7. Να φτιαχτούν σωστά οι δρόμοι, λακούβες διαγράμμιση μπάρες προστατευτικές σε επικυνδινες στροφές, να υπάρχει σωστός φωτισμός, και επίσης κάμερες ταχύτητας σε γνωστά σημεία… Και εφόσον η οπκε πλέον είναι τροχαία, και είναι όλη μέρα στους δρόμους να στεινουν μπλόκα και να γράφουν τους πάντες για τα πάντα.. θε γεμίσουν τα ταμία του κράτους, και θα γίνουμε και άνθρωποι. Με ένα σμπάρο δυο τριγωνια…

 8. Σύμφωνο απολύτως με τον Κ Φώτη ΝΕΟΥΣ Δρόμους χρειαζόμαστε !!! Προς το τέλος της δεκαετίας τού ’80 εάν θυμάμαι καλά ήτανε να γίνει καινούργιος δρόμος και για «κάποιες υπογραφές» δεν έγινε ποτέ…ποτέ δεν είναι αργά Κ Νικηταρά σε πιστέψαμε απόδειξε μας το ότι καλά κάναμε.

 9. είχε απασχολήσει πολύ τα τοπικά δρώμενα το ζήτημα μιας εναλλακτικής περιφερειακής διόδου ,ώστε η λαιμητόμος επαρχιακός όπως την αποκαλούσαν τότε να αποφορτιστεί..θυμάμαι άρθρα του κ.Ιωαννίδη ,που υπάρχουν στο αρχείο μου και κατηγορούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα (που είναι τα ίδια πάνω-κάτω και σήμερα),τα οποία αντιδρούσαν στο σχέδιο αυτό.Μάλιστα είχε προταθεί στην ΜΟΜΑ που έφτιαχνε το Αεροδρόμιο της Κω να αναλάβει,το θυμάμαι γιατί υπηρετούσα εκεί..οι αντιδράσεις προέρχονταν απ τις κεντρομόλες δυνάμεις,αυτές που ευθύνονται για πολλές αστοχίες του Κυκλοφοριακού του Νησιού μας,όπως την πρόταση για κλείσιμο της παραλιακής πέρσι,που δίχασε το Νησί και δεν έδιναν τσακιστή δεκάρα αν π.χ. την ώρα άφιξης του Πλοίου από Ρόδο,πως θα κινούνταν τα Φορτηγά,οι επισκέπτες κ.λ.π.Πάλι καλά που επενέβη η Ιωάννα και δεν μπήκαμε στο Βιβλίο Γκίνες!!!!

 10. ‘Πολίτες του Κόσμου’..Μπορείτε να δείτε την εκπομπή απ το ert on demand (αρχειακά δηλαδή),μιλάνε για θέματα που μας απασχολούν και μάλιστα για την αλλοίωση του Τουριστικού προϊόντος απ το All Inclussive.Ας έχουν υπόψη τους οι σύμβουλοι του κ.Νικηταρά την εκπομπή που υπάρχει στην άνω διεύθυνση.Γίνεται λόγος για τις παράπλευρες συνέπειες και στο αν αφήνουν και τι αφήνουν αυτές οι εισροές τόσων ξένων στο Νησί.Καλά εδώ ξέρουμε τι αφήνουν : τερατόμορφων σχημάτων συμπαγή αντικείμενα σε διαφορετικά χρώματα αλλά και οσμές,επιπλέοντα αλλά και ποντισμένα στις θάλασσες μας,προσθέτοντας στην χλωρίδα και πανίδα ένα ‘πικάντικο’ εναέλιο περιβάλλον που μαζί με τα λεοντόψαρα και τους λαγοκέφαλους κάνουν ενδιαφέρουσες τις υποβρύχιες αναζητήσεις.Αλιεύονται με απόχη ,παραγάδι,ενώ με ψαροντούφεκο μπορούν να θρυμματιστούν…

  • Κάποιοι απ τους επισκέπτες μας είναι χειρότεροι απ τους μετανάστες..πιο πεινασμένοι,πιο στερημένοι,λες και δεν έχουν δει πισίνα στη ζωή τους,λες και δεν εχουν φάει,λες και πέρασαν κατοχή..τετοια ξεφτίλα, τέτοια εικόνα .. μπροστά στα παιδιά τους.. καλά είχαμε ακουστά για Βαλκάνιους, Ρώσους, Πολωνούς,αλλα τέτοιο χάλι από Ανεπτυγμένες Οικονομικά Κοινωνίες,εκτος αν . βρίσκουν και τα κάνουν.. καχυποψία φουλ, αλλά και γυφτιά στο έπακρο.

   • Και οι έλληνες τα ίδια κάνουν άστα να πάνε!Μονο ταπεράκια που δεν φέρνουν. Η γυφτιά στο μεγαλείο της!

   • Απορια.Ποιος κρινει και τι;Ποσες χωρες εχεις επισκευτει και ποιος σου εμαθε ότι ο άλλος θα ερθει διακοπες για να σου χαρισει εσενα λεφτα;Ολες οι σωστες επιχειρήσεις δουλευουν καλα και εχουν καλους πελατες.Οι γυφτοι εχουν γυφτους.Καλα κρασια.

    • Πες μας τον χώρο που δουλεύεις να δούμε και μεις με τα μάτια μας

     τους ποιοτικούς τουρίστες.Διαλιέχτεεεε.ΠΌΣΑ γεύμετα τρώνες την ημέρα είπες?πόσα ποτά?Ούτε η Δευτέρα Παρουσία να έρχεται…

    • Είπε κανείς να μας χαρίσουν ,αλλά συμπατριώτη όλες οι υπηρεσίες έχουν και μια αξία,μια τιμή ..και το Νοσοκομείο και ο Βιολογικός και το νερό που πίνουν και η Συντήρηση του δρόμου και η ασφάλεια σαν Κοινωνία που παρέχουμε Πυροσβεστική,Αστυνομία κ.λ.π.,στη Σουηδία και να πνίγεσαι το νερό της Βρύσης κοστίζει …της βρύσης ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ.Ο ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ .

    • Σε μια πισίνα κολυμβητική/αναψυχής, έχεις δει να πίνει ο πελάτης σκληρό αλκοόλ ,αδιαφανούς τόπου και τρόπου εμφιάλωσης και να ρίχνει βουτιές από βατήρα ;που;σε ποια χώρα; Ολλανδία; Γερμανία, Σκανδιναβία;σε ποια χώρα έχεις δει να πιάνει τιμόνι ο επισκέπτης ενώ εχει καταναλώσει απ τις 9 το πρωί μαρτίνι,κοκταιηλ, έστω μπύρα; ακόμα και σε χιονοδρομικά κέντρα,απαγορεύεται το σκι,η κατάβαση και το σλάλομ στους πότες.. μόνο σε χώρες κωλοχανεία κάνουν αυτά που δεν διανοούνται να σκεφτούν στις χώρες τους.αν θες και φωτό από πισίνα με επισημάνσεις,ευχαρίστως..αλλά απο σαχλαμάρες τσαμπέ.

    • Αλλά φαγητό και ποτό είναι είδη πολυτελείας εκεί.. αυτοί οι μπουφέδες με 10 είδη κρεάτων τόσες σαλάτες και ειδικά τα ποτά με μερίδες αλκοόλ το 1/3 από τα δικά μας,απλά δεν υπάρχουν.. εκτός αν συγκρίνεις είδη καντίνας.αυτή η κρεπάλη το να έρχονται εδώ και να τρώνε όλη την ημέρα.. μόνο Αφρικανικές χώρες κρουαζιέρα, Τουρκία..πες μου αν π.χ. τo lidl έχει κάποια χρέωση σε ακόμα και μικρής αξίας πράγματα,που φυτρώνουν τσάμπα ποτά και όλα τα υπόλοιπα είδη να παω να κόψω και γω.. τάπερ βέβαια έχουμε και μεις, αλλά σε χιλιάδες υπαλλήλους all inclu,στην Ελλάδα,εχει μείνει αξέχαστη η εμπειρία το να τους βλέπεις να καταβροχθίζουν.και κταθε μέρα να πηγαίνεις σ ένα μαγαζί κ να αφήνεις λεφτά, ένα κέρασμα δεν θα πάρεις ποτέ..τι να σου πω άλλο,να περασεις απ το σπίτι τους και να ναι τραπέζι,δεν σε καλούν .ειναι σφιχτοί.. έχεις μεσάνυχτα απ τη ζωή Βόρεια.

    • Είδαμε και τους έλληνες τους γύφτους στο εξωτερικό που φέρνανε τα ταπεράκια και παζαρεύανε το νερό οι βρωμιάρηδες οι τζαμπατζήδες!

    • Πεινασμένος είναι και ο άσιτος και ο αχόρταγος και ο... ληγούρης.

     Έχουμε δει και ‘χορτασμένους’ ναναι..πεινασμένοι και με χρυσά ,αλλά και χρωματιστά βραχιολάκια.Ταμάμ.

    • Δεν γίνεται ο Ήλιος να ανατέλει απ την Δύση.Η συμπεριφορά των 70-80% των ξένων που έρχεται είναι στερημένοι με όλη την σημασία της λέξης.Φέρονται σαν να έχουν κατοχή στα μέρη τους με δελτία παροχής ψωμιού και φαγητού !!!! Γι αυτό αν δεν έχεις δει με τα ίδια σου τα μάτια διά της ζώσης αυτά τα γεγονότα,καλύτερα μην μιλάς,γιατί εκτίθεσαι..κοινώς γίνεσαι ΡΟΜΠΑ!!!

   • Σιγά να μην πληρώσει ο τουρίστας τα κατεψυγμένα σου τα παιδάκια με τα κατεψυγμένα σου λαχανικά που με τιμοκαταλόγους που έχουν φωτογραφίες τα πιάτα λές και είμαστε στο 1980. Ξεκολλήστε λίγο τα μυαλά σας και μην περνιέστε για ανώτερη φυλή.

    • Τι εννοείς οτι κατεψυγμενα πουλάν τα εστιατόρια εξω και τα προκάτ

     των All inclus ειναι φρέσκα; Δεν μας λες τι παίρνεις; μπορεί καποιος μέσα απ το φόρουμ να ναι γιατρός και να διαβάζει

  • Έντεχνα το Υπουργείο κάνει λόγο για 'διόρθωση' έναντι του 2018,αλλά αυτό το μικρό ποσοστό..

   ..θα μπορέσει να καλυφθεί απ τις αυξημένες ροές των Πακιστανών,Ιρανών,Αφγανών και λοιπών Αφρικανών από απέναντι.Ας φανταστούμε όλοι ότι είναι μια εισροή με υδροπλάνα να ‘κοιμόμαστε’ ήσυχοι απ όλες τις πλευρές..Τα Κρουαζιερόπλοια για χρόνια τα θεωρούσαν αφίξεις σε όποιο νησί και να έδενε κάβο.Δηλαδή αν έπιανε Σαντορίνι λέγανε για άφιξη π.χ. 2000 επιβατών και μετά στην Ρόδο οι ίδιοι ξανά μετά 7 ώρες
   θεωρούνταν άφιξη.Αν το πλοίο έπιανε 4-5 λιμάνια οι επιστήμονες του ΕΟΤ τους μετρούσαν νέα άφιξη σε κάθε λιμάνι,μέχρι που καταγγέλθηκε και το ..διόρθωσαν.Δεν θα μου κάνει εντύπωση να τους θεωρήσουν και τους μελαψούς σαν ..τουρίστες.Ο Έλληνας έχει μάθει να υπηρετεί έτσι κι αλλιώς τόσα χρόνια.

 11. Πόσες αφίξεις λαθραίων είχαμε σήμερα ξημερώματα 12/8/19 είπαμε?

  Πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας επίσημος που να λέει καθημερινά πόσοι διασώζονται-περισυλλέγονται,όπως η Fraport..κάτι σαν Ξεφραμπέλοφ…

   • Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει!! Το ‘είδος’ σας είναι υπό εξαφάνιση!! Εξυπνάκια, χρησιμοποιείς το ‘Deus ex machina’ …λες και δεν σε κατάλαβα τι φασιστάκι είσαι;!!

    • Ότι πιο ανθρώπινο και αγνό υπάρχει στην οικουμένη το εκπροσωπούν οι αλληλέγγυοι της Κω .Θα σας βάλουν στο καλεντάρι σαν Άγιους. Οι Άγιοι αλληλέγγυοι και θα εορτάζετε με τους Αγίους Πάντες

    • Deus Ex Machina προς 'Καλά μας έχετε πείσει για τα 'λεφτά' σας αισθήματα'

     …δεν ανήκω σε καμία ΜΚΟ. Απλά απάντησα στον σχολιαστή (που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο μου) και το παίζει ‘εξυπνάκιας’!! Έχω προηγούμενο με τον τυπάκο αυτόν σε άλλα άρθρα της AegeaNews.
     Μιλάμε πάντως ότι είναι ανόητο στον 21ο αιώνα να χλευάζουμε και να μιλάμε ειρωνικά για ανθρώπους ας είναι και παράνομοι μετανάστες,…στο κάτω-κάτω και αυτοί άνθρωποι είναι, και για όλα αυτά που γίνονται, οι μετανάστες ή οι πρόσφυγες είναι οι τελευταίοι που φταίνε!!

    • Πάντως αν το ζήσεις από μέσα ειμαι πεπεισμένος οτι θ αλλάξεις άποψη

     Κατατρεγμένοι που τους χρωστάει η ζωή και ειδικά οι Δυτικοί..δεν είναι τόσο απλό το θέμα, αλλά κυρίως τόσο αγνό.. επιβάλλεται μια νέα τάξη και οτιδήποτε επιβάλλεται διά της βίας είναι φασισμός. Αν ζήσεις στα μέρη προορισμού τους και δεις νηφάλια,θα καταλάβεις τι παίζει.αν θες να δώσεις χείρα βοηθείας εχει και πολλούς δικούς μας σε απελπιστική κατάσταση. υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν Hot Spot και διαφωνούν με αυτά που βλέπουν.. έχω γνωρίσει, απλά τουμπεκί για το 2χιλιαρο.. Σκανδιναβοί υπήκοοι που έμεναν στο Κος ,της αρμοστείας δεν μιλάνε για αλληλεγγύη, αλλά για το μεγαλύτερο εμπόριο στον κόσμο, μετά τις πωλήσεις όπλων.. προδίδεται απ τους ίδιους που το υπηρετούν..ειχε ποτέ σχέση η αλληλεγγύη με τον Φαρισαϊσμό κ την υποκρισία;.. άστο . Απ την ΑΒΙΚΩ,ΝΟΜΙΚΟ, Οινοποιείο, Βιμέλ, περάσαμε στο hot spot..3300 στην Κω,το 10%του πληθυσμού και κάθε μέρα 60 αφίξεις

   • Πήγαινε εκεί στο πάρκο πίσω απ το Λιμάνι να δώσει κ.... βοήθειας

    στους μαύρους και να χαρείς που ξανα-γίνεται η Κως περίπου σαν το 2015.Αριστεροκομμούνι στήσου να το φχαριστηθείς ,τσάμπα είναι τώρα,όταν πάνε στο Κέντρο,Ομόνοιες,Αγ.Κων/νου,Βάθης κ.λ.π θα κοστίζει η συνουσία,έστω και στα όρθια.Βλέπεις τι τιμές πληρώνουν οι προοδευτικοί Αριστεροί το ‘ψάρεμα’ Αθήνα..Άντε ξέδωσε τώρα που είναι η αλληλεγγύη στην μέση…χόρτασέ το τώρα το παλαμάρι του μετανάστη ,κ…ΜΚΟ

    • αλλα το χιούμορ σας, βλέπουμε, δεν το εχετε χάσει. Εκει, στο καθήκον. Συνεχίζετε να μας κανετε να γελάμε. Και μπραβο σας.

   • Φασισμός είναι οι ψεύτικες ελπίδες που δίνετε και η υποδαύλιση

    μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη,ενώ ξέρετε ότι δεν θέλουν/μπορούν οι Λαοί τους άλλους.Αυτός ο κερδοσκοπικός φασισμός που είσαι μέλος,είναι η χειρότερη μορφή Φασισμού που διακατέχεται απ την μεγαλύτερη υποκρισία του Κόσμου.Σας πήρανε χαμπάρι όλοι ότι είστε ο Ορισμός του ΦΑΣΙΣΤΑ,του ρατσιστικού αγυρτισμού.ΜΚΟ κοπρίτη.

    • Ρεζίλια της ευρώπης που νομίζετε ότι είστε καλύτερη ράτσα από τους άλλους γύφτοι, ανιστόρητοι άξέστοι και βρωμιάρηδες.

   • Αριστερό ρεμάλι.Δυσφήμιση του ντουνιά.Αλληλέγγυε από τσέπη σε τσέπη.Έμμισθε πονόψυχε.Εσύ βρωμάς μαυσωλείο,κοπρίτη ΜΚΟ.

 12. Ο πανζουρλισμός είναι ότι ενώ ο Ελληνικός Τουρισμός είναι καθηλωμένος για 10η χρονιά,

  δηλώνεται επίσημα ότι την πρωτιά ανάμεσα στους βασικούς προορισμούς του Έλληνα στο Εξωτερικό για διακοπές είναι η Αλβανία.Δηλαδή μετράνε τον οδικό τουρισμό των Αλβανών απ την χώρα μας στην χώρα τους,σαν ταξίδια Ελλήνων.Δημοσιευμένο στην Κυριακάτικη.Μετράνε τα διπλά διαβατήρια της υποτίθεται ενσωματωμένης δεύτερης και τρίτης γενιάς Αλβανών,σαν ταξίδι στο Εξωτερικό.Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου φουρ ντουβαρά που λένε και οι απέναντι.

 13. Στύλοι στραβοι χωρίς λάμπες δρόμος επαρχιακός ψαλιδιού εκπεμπειsos

  Τώρα που δοξαστηκατε δουλεψτε

 14. πάει για Βιβλίο Γκίνες το νησί της λολάγρας..λες και τους έχουν ψεκάσει με τσικουδιά σε αέρια μορφή.

 15. Πονόψυχοι του ευρώ.Γύρω σας υπάρχουν ανάπηροι ,δυστυχισμένοι,άστεγοι,αλλά η αλληλεγγύη σας

  είναι μόνο για όσους περνούν χωρίς άδεια τα σύνορα,για όσους έχει βγει ‘κονδύλι’ στήριξης λόγω καταγωγής !!!Τόσο ρατσιστές είστε που επιλέγετε συγκεκριμένα άτομα για φιλανθρωπία,επιλεκτική αγάπη, επιλεκτική συμπόνια ,επιλεκτική βοήθεια. Ημέρα Αγάπης σήμερα,όλοι προσεύχονται για κάτι,αλλά εσάς σας ενδιαφέρει μόνο το μέρισμα απ τις ΜΚΟ.Κ…άνθρωποι,λύμματα.Τόσοι συνάνθρωποι σας τρώνε απ τα σκουπίδια,κοιμούνται στο δρόμο,αλλά εσείς επιλέγετε να βοηθήσετε όπους σας διέταξαν τα σκοτεινά σας κέντρα να συνδράμετε.Χωματερή συναισθημάτων.Βοθρο-αισθηματίες.

 16. ΆΝΤΕ ΝΑ ΔΏΣΕΙΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΑ 57 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΥΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΣΟΥ.ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ,ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΑΛΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΣΕΚ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠ ΤΟ ΑΤΜ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΟΥ ΜΙΓΙΑΣΜΑ.ΑΠΟΒΛΗΤΟ !!!

 17. http://www.aegeanews.gr/news/fimes/277857/apistefta-vasanistiria-sti-saoudiki-aravia-apo-ilektrosok-mechri-seksoualiki-via-fylakismenes-aktivistries/
  Ούτε ελευθερία έχουν,ούτε μπορούν να ζήσουν όπως θέλουν,γι αυτό κάτι μεταφραστές,κάτι Δημόσιοι υπάλληλοι Αρμοστείας θέλουν Ευρώπη,όλοι οι μετανάστες.Αυτά σου αξίζουν για το μίσος που θρέφεις ενάντια στους Έλληνες και του Ευρωπαίους μπ……!!!

 18. δίνεις καθημερινή παράσταση με τους ομοίους σου,για το ποιος φαίνεται πιο ευαίσθητος.Ποιος βγάζει περισσότερη …συμπονια α λα καρτ..ένα τάληρο σου πεσε απ την τσέπη.

 19. Κατσε ήσυχα τώρα και ο Αι Βασίλης τα Χριστούγεννα θα σου φέρει δώρο άλλε τρεις σπιθαμές ψευτομαγκιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.