Μπορεί μέσα να συνεχίζεται το αλληλοφάγωμα, έξω όμως πάμε καλά (Μακάρι να μην διαψευστούμε ως άλλη μια παρωδία αισιοδοξίας)

12
1629

Μπορεί μέσα να συνεχίζεται το αλληλοφάγωμα, έξω όμως πάμε καλά

Είπαμε, μιας και είναι αρχή, να το αφήσουμε ασχολίαστο… αλλά,  δυστυχώς, θέλουμε δεν θέλουμε θα το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας σε όλη την υπόλοιπη δημοτική περίοδο.

Το μεγάλο μείον και της νέας δημοτικής περιόδου -όπως φάνηκε από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις- θα είναι και πάλι το… Δημοτικό συμβούλιο (όσο μάλιστα η δημ. αρχή θα «σηκώνει το γάντι» των προκλήσεων, χορεύοντας το «ταγκό» για δύο που την προ(σ)καλούν να χορέψει).

Σε αντίθεση με τα δημοτικά συμβούλια των διπλανών μας νησιών, όπου κυριαρχεί πρωτόγνωρη  σύμπνοια και η συνεργασία για το καλό του τόπου, εδώ σε εμάς φάνηκε ότι προέχει το καλό… της κάθε παράταξης.

Αντί για συνεργασία, αρνητισμός. Αντί για θετικό κλίμα, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Αντί για πολιτικό πολιτισμό, προσωπικές αντιπαραθέσεις (με αλληλοαιχμές σε προσωπικό επίπεδο).

Δυστυχώς, φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούμε για άλλη μια φορά, όταν στην αδυναμία λήψης αποφάσεων ζωτικής σημασίας για περιοχές ή ομάδες πολιτών, θα επεμβαίνουν αναγκαστικά με κάθε τρόπο οι ίδιοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δημότες, λειτουργώντας ως «ομάδες πίεσης» προς τους δημοτικούς συμβούλους μήπως και προχωρήσει το θέμα που θα τους «καίει».

Το μόνο θετικό που διαφαίνεται στον ορίζοντα, πέρα από την όρεξη για δουλειά των νέων αιρετών, ιδιαίτερα σε θέματα καθημερινότητας, είναι αυτή τη φορά το θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ Δημαρχείου – Επαρχείου – Περιφέρειας – Βουλευτών.

Τώρα, μάλιστα που στο νέο Διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας εκτός από το νέο και με διάθεση συνεργασίας Έπαρχο Γ. Καμπανή, η Κως διαθέτει επιπλέον:

έναν Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Απασχόλησης, τον Γιάννη Κρητικό

έναν Πρόεδρο Περιφερειακού Φυτωρίου, τον Σωτήρη Μαραγκό

κι έναν Πρόεδρο στην ΑΜΚΕ Υγείας «ΓΑΛΗΝΟΣ», τον προηγούμενο Έπαρχο, Γιώργο Χαλκιδιό

Δημιουργούνται ελπίδες και προσδοκίες ότι θα προωθηθούν άμεσα προς επίλυση ζητήματα που «καίνε» στους παραπάνω τομείς και αρμοδιότητες.

Όπως το θέμα της υγείας που δεν έχει να κάνει μόνο με την προώθηση του νέου Νοσοκομείου ως μεσο-μακροπρόθεσμου στόχου αλλά και με το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, με την πλήρη στελέχωση του υπάρχοντος Νοσοκομείου, αλλά και του ΕΚΑΒ.

Αλλά και όλα τα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, το οδικό δίκτυο, τον ηλεκτροφωτισμό, τις αποκαταστάσεις από το σεισμό που χρονίζουν αδικαιολόγητα.

Τις συγκοινωνίες, τον τουρισμό και ούτω καθεξής.

Περιμένουμε να δούμε απτά αποτελέσματα με την άμεση συνεργασία και κινητοποίηση από κοινού, όλων των παραπάνω.

Συμπέρασμα: μπορεί μέσα να συνεχίζεται το αλληλοφάγωμα, έξω όμως πάμε καλά (Μακάρι να μην διαψευστούμε ως άλλη μια παρωδία αισιοδοξίας).

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΒΡΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ…

  2. Έχει τα κότσια κάποιος απ τους υπεύθυνους να ανακοινώσει το που κοιμόντουσαν παιδιά ,νέοι,γέροι,μες στις λάσπες,με ξεχειρισμένα τα παντα απ την βροχή?Τι οσμή αναδυόταν?πως την πάλευαν 1500 υπεράριθμοι κάτω απ την συνεχή βροχή και αέρα?Που είναι οι αλληλέγγυοι του κ@λου,οι ανθρωπιστές του κ…να δείξουν σ όλους εμάς τους ρατσιστές,τους φασίστες πως την παλεύει ένας παράνομος ,που όμως δεν παύει να είναι άνθρωπος…Πρωτοφανείς σκηνές απανθρωπιάς,ξεφτύλας,αποκρουστικές εικόνες χοιροστάσιου Αφρικανικής προέλευσης,που κάνει τις ΜΚΟ να χρήζουν πετροβολισμού!!!Μα κανένας δεν ασχολείται?Κανένας εκλεγμένος δεν σκέφτεται μην ξεσπάσει μια αρρώστια,όταν μέσα σε 9 μποφόρ,δεν έχουν να σκεπαστούν,να προφυλαχτούν καιμ κάποιοι προτιμούν να μείνουν σε κεντρικές παραλίες και χαλάσματα χάριν της αλληλεγγύης καθοδηγητών εκλεγμένων και μη…Κρίμα που κανένα ΜΜΕ δεν πήγε να κάνει ρεπορτάζ..Κρίμα για την μοίρα που επέλεξαν κάποιοι για το Νησί μας.

    • Καταθέσεις κόντρα καταθέσεις,φωτογραφίες που απαγορεύτηκαν ,κινητά που κατασχέθηκαν,απειλές ,εντάσεις,μερικά

      απ αυτά που υπέστησαν κάποιοι για να μην δημοσιευθεί τίποτα,για να ναι εντάξει το προφίλ των αλληλέγγυων,των ΜΚΟ και κάποιων υψηλών υπαλλήλων αλλά και εκλεγμένων ,ώστε να τρέχουν στα πανηγύρια και στους αγιασμούς των σχολείων απενεχοποιημένοι.Λαέ της Κω,το Νησάκι δοκιμάζεται για κάποιους παράφρονες.Χθες κατά τα μεσάνυχτα γινόταν στην πόλη διακομιδές Αφρικανών προς κάποια άλλα καταλύμματα και περνώντας έξω από ξενοδοχεία με τις κουβέρτες τους κάποιοι ξένοι τα φωτογράφησαν.Ένα ρεζίλι,μια μίνι κρίση του 2015,αλλά και μιά ενημέρωση από πουθενά και κυρίως ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,κροκοδίλεια δάκρυα από αριστερούς με δεξιές τσέπες,αλλά και δεξιούς με ακροαριστερές τσέπες που δεν θέλουν να χαθούν οι επιδοτήσεις.Μια εικόνα με βρεγμένα παιδάκια στις λάσπες και από κάτω το Νέο Έμβλημα της Κω,και φυσικά μαύρους να τρώνε μεσα στη βροχή και δίπλα η πινακίδα του Τσουνάμι στο Λιμάνι.Η ΝΔ απέτυχε πριν καν αρχίσει:αοριστία ,γενικόλογη παπαρολογία και λιβάνισμα παρδαλό.Καληνύχτα Κως.

  3. Το παρεάκι της Οραματικής(μην της πάρουμε και την πρωτιά της αρχόντισσας των φτωχών), της Οραματικής Δύναμης Αλλαγής (έτσι πρέπει να ονομάζεται η νέα Παράταξη που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές), αποφάσισε ακυβερνησία στους Δημοτικούς Οργανισμούς (Νομικά Πρόσωπα) και κατ’ επέκταση και σε εξαιρετικά σημαντικά κομμάτια του Δήμου, για καμία 20αριά μέρες ακόμα. Αυτοί όμως έχουν όρεξη για δουλειά και κάνει μπαμ. Χωρίς παρά, καθαρίζουν, πλένουν, διοργανώνουν , διοικούν και βγάζουν και μια θετική αύρα. Εύχομαι να συνεχιστεί δυναμικά το έργο τους και να μην είναι μπαρούφα. Πάνε καλά

  4. Αγαπητέ κύριε Κιάρη στο όνομα της ενότητας δημιουργείται μία πολιτική σύγχυση την οποία δυστυχώς αναθερμαίνεις ως αναγκαιότητα με τα άρθρα σου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στις δημοκρατίες ο νικητής, η πλειοψηφία, διοικεί και οι ηττημένοι, οι μειοψηφία κρίνει, ελέγχει. Αλλοίμονο αν στην δημοκρατία ήταν όλοι το ίδιο. Όμως είναι άλλο να έχεις αντίθετη γνώμη και άλλο να δημιουργείς προβλήματα λειτουργικότητας στην διοίκηση, όπως το να απουσιάζεις από το δημοτικό συμβούλιο ή να χρησιμοποιείς την απαρτία ως εργαλείο εκβιασμού. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην Κω. Και καλά τον κύριο Κυρίτση τον γνωρίζουμε. Αλλά την κυρία Ρούφα και την κυρία Μακρή δεν ξέραμε ότι χρησιμοποιούν φτηνά εκβιαστικά μέσα για πολιτικό όφελος και όχι την πολιτική τους άποψη και στο τέλος την μειοψηφική ενδεχόμενα ψήφο τους.

    • ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΠΑΡΕΑ. ΑΝΑΒΟΛΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΡΟΥΦΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗ ΒΓΑΙΝΕΙ …
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΣΟΥ…

      • Η Αρχόντισσα των Φτωχών… Αιώνια αντιπολίτευση. Προφίλ αιώνιας τρίτης. Άσε τον πρόλογο, αυτή ούτε του δικού της χεριού είναι. Την ξεπερνάνε τα πάθη της, μαζί με Βάσω είναι μόνες τους μια κατηγορία.

  5. η κυρια ρουφα δυστυχως αυτοκτονησε πολιτικα αλλα δημιουργει και προβληματα στην διοικηση του δημου.η βαση της

    ρουφα την δευτερη κυριακη ψηφισε ισχυρη κω και οχι ακυβερνησια.ο λαος κρινει.

  6. Η Ρουφα επιβεβαιώνει ολους οσους ελεγαν πως ειναι χειροτερη του Κυριτση.Θυμαστε το πρωτοσελιδο με τους αδειους τενεκέδες της εφημεριδας……; Και με την αρχισυντάκτρια συνεργάστηκε ξεχνώντας τον τενεκέ αλλα κυλισε και βρηκε και το καπακι-Κυριτση.

  7. Φήμες λένε ότι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου έλεγε του Κυρίτση, Γιώργο τι κάνουμε τώρα και χασκογελούσε μαζί του. Κατρακύλα… Η Αλέκα Παπαρήγα της Κω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ