Ο κουμπαράς σε όλα τα δημοτικά μέσα μεταφοράς για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ & η ανάγκη να είμαστε ενωμένοι στα δύσκολα…

4
2206

Ο κουμπαράς σε όλα τα δημοτικά μέσα μεταφοράς για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ & η ανάγκη να είμαστε ενωμένοι στα δύσκολα…

Είναι ωραίο οι Δήμοι και οι δημόσιοι φορείς να παίρνουν πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση «αλυσιδωτών αντιδράσεων αγάπης».

Ο λόγος για την πρόσφατη απόφαση του Δήμου Ρόδου και της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ» για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ η υπόθεση του οποίου έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Ειδικότερα «θέλοντας να συνδράμει στην Πανελλήνια προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000.000 για την θεραπεία του μικρού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΑΦΑΗΛ αποφάσισε την τοποθέτηση κουμπαράδων σε όλα τα λεωφορεία ΔΕΣ ΡΟΔΑ για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου».

(Σήμερα είδαμε ότι αντί για το Δήμο Κω ευαισθητοποιήθηκε η νεολαία της Ισχυρής Κω με την εκδήλωση στην πλ. Ελευθερίας το Σάββατο 4μμ)

Τέτοια θέματα δεν πρέπει να αφήνουν ασυγκίνητο κανένα. Πόσο μάλλον τα κυριάρχα συλλογικά όργανα των τοπικών μας κοινωνιών
Σε αντιπαραβολή με το «ψυχροπολεμικό», «τοξικό» και απωθητικό έως αδιάφορο, για τον περισσότερο κόσμο, κλίμα αντιπαράθεσης (για την αντιπαράθεση) στα δημοτικά συμβούλια, αξίζει να υπογραμίσουμε και να προσέξουμε ιδιαίτερα τέτοιες βαθειά ανθρώπινες αποφάσεις.
Γιατί, όπως έχουμε ξαναγράψει (με αφορμή παρόμοιες περιστάσεις στην τοπική μας κοινωνία) αυτές είναι που μας ανεβάζουν ψηλά. «Η ανθρωπιά είναι το μπόι μας στον κόσμο», σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ως ένα νησί που δοκιμάστηκε (και συνεχίζει να δοκιμάζεται) από το μεταναστευτικό και τον σεισμό (παλαιότερα είχαμε και πλημμύρες και ποιος ξέρει τι άλλο έπεται…) θα πρέπει υπεύθυνα οι πολιτικοί μας ταγοί να θέσουν κάποιες ανθρώπινες «διαχωριστικές γραμμές».
Όλοι θυμόμαστε ότι η μόνη ουσιαστική τέτοια συνεδρίαση, ήταν αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 με τον (τότε) Δημάρχο και τους Επικεφαλής των παρατάξεων (χωρίς να απουσιάζει κανείς)
Που, δυστυχώς, ξεχάστηκε πολύ γρήγορα.
Μακάρι, να μην χρειαστεί να ξανασυνεδριάσουν υπό τέτοιες συνθήκες… θα έπρεπε όμως και ο νέος δήμαρχος να είχε ήδη πάρει πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση (όπως έκανε ήδη με τις λεγόμενες «εθυμοτυπικές συναντήσεις» με τους φορείς και τον Σεβασμιώτατο) καλώντας μια έστω «άτυπη», ή απλά «φιλική» συνάντηση των Επικεφαλής για μια τέτοια οριοθέτηση σχέσεων και καλών πρακτικών.
Πάντως, ποτέ δεν είναι αργά…
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ….Ποτε δεν ειναι αργα Γιαννη!
    Το καλο πραμα αργει να γινει!
    Κατι θα σκεφτουν να κανουν και οι υπευθυνοι εδω!

  2. Εγώ πάλι γιατί είμαι αντίθετη με όλα αυτά?Υποψιασμένη με όλα!!!Πρόκειται μεν για μία ζωή μεν,αλλά πολλά παραπολλα τα λεφτά και όχι εγκεκριμένης θεραπείας στην ευρωπη!!!!Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά?Και να πεσετε να με φάτε όλοι εσείς …..Οι φιλανθρωποι!!!

    • Συμφωνώ!μακάρι να σωθεί το παιδί και να πάνε όλα καλά ,αλλά με 3 εκ. ευρώ πόσα παιδιά θα μπορούν να σωθούν με αποτελεσματικές θεραπείες;μήπως να ακούσουμε αυτά που λένε οι γιατροί;κάτι παραπάνω θα ξέρουν!πάντως οι γονείς θα κάνουν αυτό που πρέπει για το παιδί τους και μπράβο τους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ