1ο Δίμηνο Νέας Δημοτικής Αρχής με έμφαση στην καθημερινότητα | Με τα χωριά τι γίνεται;

9
1265

1ο Δίμηνο Νέας Δημοτικής Αρχής με έμφαση στην καθημερινότητα | Με τα χωριά τι γίνεται;

Με το κλείσιμο του πρώτου διμήνου της νέας Δημοτικής αρχής πέρα από τις μεγάλες διοργανώσεις που ήταν συνέχεια έτσι κι αλλιώς των προηγούμενων ετών, φάνηκε ότι λειτούργησε η διανομή ρόλων και σε μη αιρετούς στον τομέα της καθημερινότητας.

Κυρίως, όμως στην πόλη της Κω -όπως «επικοινωνήθηκε» μέχρι τώρα- με καθαρισμούς ρεμάτων, πλύσιμο δρόμων, αντιπλημμυρική προστασία κλπ.

Αν κρίνουμε από τις αναρτήσεις κυρίως στο facebook (με τα ποικίλα σχόλια που προκαλούν – για παράδειγμα ο φίλος Δ. Χόνδρος τις θεωρεί καθαρά προπαγανδιστικές και όχι ενημερωτικές, αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτό, αφού η κάθε Δημοτική αρχή έκανε, πάντα, την προπαγάνδα της) το μέχρι τώρα βάρος φαίνεται πως είναι «εμπροσθοβαρές», με εστίαση στην πόλη της Κω.

Η μόνη κινητικότητα που παρουσιάστηκε (και από την Δημοτική τηλεόραση) ήταν ο καθαρισμός των ρεμάτων στο Ζηπάρι, σε ότι αφορά την Κοινότητα Ασφενδιού.

Οι άλλοι Πρόεδροι μέχρι τώρα, δεν φάνηκαν, δεν ακούστηκαν (αν εξαιρέσουμε την αντιμετώπιση της φωτιάς στο παλιό εργοτάξιο πάνω από τη λίμνη, όπου η συνεργασία για την κατάσβεσή της μεταξύ Κοινότητας-Δήμου ήταν άψογη).

Και προκαλεί εντύπωση γιατί ο Δήμαρχος Κω, ακριβώς για να ενισχύσει τον τομέα της καθημερινότητας αλλά και της ισόρροπης αντιμετώπισης -θέλουμε να πιστεύουμε- πόλης και χωριών, όρισε στην Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) του Δήμου, ταυτόχρονα με τους 3 τεχνικούς συμβούλους και τους 5 Συνεργάτες των Προέδρων στις Κοινότητες.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα, το πρώτο δίμηνο της νέας Δημοτικής Αρχής και των νέων Κοινοτικών αρχών, στον τομέα της καθημερινότητας στα χωριά μας.

Δεν νομίζουμε ότι επειδή έφυγαν οι τουρίστες τα προβλήματα των εκεί τουριστικών περιοχών και των μόνιμων κατοίκων, παύουν να υφίστανται.

Για να μην πούμε -το αυτονόητο, που φωνάζουν χρόνια τώρα οι τουριστικοί φορείς- ότι η προετοιμασία για την επόμενη τουριστική περίοδο θα πρέπει να ξεκινάει από το κλείσιμο της τελευταίας.

Ίσως θα πρέπει να λειτουργήσουν ως μίνι γραφεία τύπου και οι ίδιοι οι Πρόεδροι με τις γραμματείες που έχουν, αν όχι σε εβδομαδιαία, τουλάχιστον σε μηνιαία βάση.

Τουλάχιστον, σε αυτό τον τομέα η προηγούμενη Δημοτική αρχή παρουσίαζε έναν προγραμματισμό έργων εβδομάδας και βλέπαμε ότι κάτι κινούνταν.

Ας εκληφθεί αυτό ως μια πρώτη μικρή πρόταση-παρατήρηση και όχι ως εσπευσμένη κριτική διάθεση…

Μακάρι, στην πορεία να μας εκπλήξουν θετικά  οι Πρόεδροι και οι «Συνεργάτες» που ορίστηκαν, προχωρώντας σε πραγματική συνεργασία και άμιλα, για το ποιος θα προσφέρει περισσότερα σε κάθε Κοινότητα (και όχι ποιος θα υπονομεύσει τον άλλο, όπως, δυστυχώς μας έχει συνηθίσει η μέχρι τώρα πολιτική πραγματικότητα).

Αρκεί να σκεφτούν και οι δύο πλευρές ότι: δύο πράγματα να κάνουν κάθε μήνα σε κάθε χωριό, θα έχουν στο τέλος πετύχει το στόχο τους… (Αλλιώς, θα έχουν την ευθύνη και οι δύο για ότι ΔΕΝ έγινε).

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • Καθημερινότητα αποκαλείς αγαπητέ Γιάννη το μοίρασμα αξιωμάτων με μηνιάτικο ακόμα και στους μαυρισμένους της κάλπης;;;;;

      Ο Τριώφλορος 3flor ΤΕΟ μοίρασε στις τρις συνιστώσες αξιώματα και δημοτικό χρήμα ισόποσα για να κάτσουν φρόνιμοι. Ακόμα και ο αποστάτης του ΣΟυΡΑΜΑτος της ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ έτρεξε να καπαρώσει καρέκλα εξουσίας… Οι περισσότεροι μωροφιλόδοξοι με μυαλό κάτω του μετρίου, χωρίς την δυνατότητα να μοιράσουν δυο μουλαριών άχυρα, που όμως θα τρώνε δημοτικό χρήμα λαίμαργα καθιστοί στην πολυθρόνα που τους έβρεξε και να περνάνε την ώρα με αστείες αναρτήσεις απαντώντας με σχόλια στα γραφόμενα τους λιβανίζοντας που κατάφεραν να φυτέψουν …

  1. ΓΙΑΝΝΗ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΩΣ ΕΡΓΟ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗ ΠΑΛΙ ΕΒΓΑΖΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ.ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

  2. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.ΑΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

  3. Προπαγανδα ειναι αυτο που κανει ο Δημητρακης απο το κουμπουρνο, να εμφανιζεται ως υποστηριχτης του Κυριτση παντα σε δυσκολες στιγμες.Ενα πραγμα σαν απομηχανης θεος. Πιτα ομως παπαλα που λεμε στην Καρδαμαινα το χασαμε το κορμι Κουμπουρνιωτη. Ο Νικηταρας απλα δουλευει λαθη θα γινονται ειναι εδω και δουλευει.

    • δε χρωστάει κάτι ο Δου Χου στον απελθόντα, αν χρωστάει σε κάποιον, αυτός είναι ο κουμπάρος της Μιμής

  4. Άξιος και παραγωγικός ,δεν το περίμενα ,όσοι έχουν μάτια βλέπουν ,πρέπει να τα βλέπουμε τα πράγματα καθαρά είναι για το καλό του τόπου μας !! Οι προηγούμενη δεν το είχαν πως να το κάνουμε
    Καλά είναι ,οποίος είναι άξιος να προσφέρει στον τόπο μας !ειναι καλοδεχούμενος ,ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο Νικηταρά !!δεν σε ψήφισα στον πρώτο γύρο ! Στο δεύτερο ναι για μια αλλαγή και δεν το μετάνιωσα !!καλη δύναμη και ήμαστε κοντά σου αφού προσφέρεις έργα και είσαι κοντά στον δημότη !!

  5. Απλά υποστήριξα ότι οι αναρτήσεις έχουν μεγαλύτερη δόση υπερβολής από όση χρειάζεται με αποτέλεσμα να ρέπουν προς την προπαγάνδα. Αυτή είναι η γνωμη μου Το πότε θα εκφράζω την άποψη μου για το νησί και με ποιο τρόπο θα το καθαρίσω εγώ Ο κάθε ανώνυμος μπορεί να γράφει ότι θέλει.

  6. Χωριά πια χωριά;;; Ο νέος δήμαρχος Κω το μόνο που τον νοιάζει μέχρι στιγμής είναι η πόλη και το Ζηπάρι γιατί πολύ απλά έχει τους δικούς του ανθρώπους στα άλλα χωριά είναι από άλλη παράταξη οπότε με την δική του λογική αλλά και του αντιδημάρχου του πάμε από το κακό στο χειρότερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ