Το θέμα είναι εμείς πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι το «δούλεμα» πάει σύννεφο; (γενικώς και ειδι-Κώς…)

6
1783

Το θέμα είναι, εμείς, πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι το «δούλεμα» πάει σύννεφο; (γενικώς και ειδι-Κώς…)

Η Κως αμέσως μετά την κατασκευή και λειτουργία του ΚΥΤ, σε χρόνο ρεκόρ, ήταν από τα πρώτα νησιά που απέκτησε και προαναχωρησιακό κέντρο (δηλ. κλειστή δομή).

Είναι απορίας άξιο πως ενώ μέχρι πρότινος οι σημερινοί βουλευτές και κυβερνητικοί παράγοντες διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους να μην γίνει και δεύτερο hot spot στην Κω ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια δομή, τώρα ξαφνικά με το πρόσχημα τάχα της ταχείας επαναπροώθησής τους στην Τουρκία (τα ίδια δηλ. που έλεγε προ τριετίας και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το προαναχωρησιακό) έρχονται να φορτώσουν μια νέα «κλειστή δομή» στην Κω υπερδιπλασιαζοντας την υπάρχουσα των .800 θέσεων σε 2.000 θέσεων.

Με άλλα λόγια, ή καλύτερα σύμφωνα με δικά τους, άλλη μια πολύ πιο επικίνδυνη «ωρολογιακή βόμβα», σε ένα κατεξοχήν τουριστικό νησί, όπως η Κως.

Φυσικά αν επρόκειτο για τη Ρόδο οι «κόκκινες γραμμές» και τότε (από τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και τώρα από τους σημερινούς κυβερνητικούς είναι στη γραμμή «να σταματήσει κάθε σκέψη» (για τη Ρόδο), που διατύπωσε ο Περιφερειάρχης στην τελευταία συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό.

Για τη Σύμη, ούτε λόγος να γίνεται από τη στιγμή που, όχι οι κάτοικοι, αλλά ο Δήμαρχός της απέδειξε ότι είναι «ένας αλλά λέων».

Ο Δήμαρχος Κω, συναντήθηκε μια μέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση της νέας δομής με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη, ζητώντας αποσαφήνιση για το τι σημαίνει «κλειστή δομή» και ταυτόχρονα μέτρα στήριξης της Κω…

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης και υπό το βάρος των όποιων αντιδράσεων ανακοίνωσε την αντίθεση στη νέα κλειστή δομή.

Ούτε λόγος όμως για οποιαδήποτε αντίδραση (ενώ συνεδρίαζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο).

Οι μπουλντόζες και τα φορτηγά του δήμου, εν τοιαύτη περιπτώσει, παραμένουν ακινητοποιημένα στο εργοτάξιο.

Τώρα, αν νομίζει κανείς ότι με το «στοκ» προσφύγων και μεταναστών που έχει απέναντι ο Ερντογάν για να απειλεί συχνά πυκνά ότι «θα ανοίξει τη στρόφιγγα», όποτε θέλει να κάνει «παιχνίδι» για να κερδίσει αντίμετρα, οι μετανάστες θα «πάρουν το μήνυμα» που λέει η κυβέρνηση και θα σταματήσουν να έρχονται…

Ή θα επιστρέφονται (και θα τους δέχεται) η Τουρκία σε μια ικανοποιητική αναλογία, επιτρέψτε μας να πούμε ότι τα έχουμε ξανακούσει (ξαναβάλτε δηλώσεις Τζ. Φιλιππάκου της υπηρεσιακής τότε στρατηγού της αστυνομίας κλπ) «βερεσέ».

Οι «90 μέρες» που λέει η κυβέρνηση ότι «θα επέλθει σταθεροποίηση στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού», θα «κυλήσουν» σαν το νερό… και φυσικά κανείς δεν θα θυμάται, ούτε θα επανέλθει πλέον σε αυτά που συζητάμε τώρα, γιατί απλούστατα θα έχει αλλάξει η ατζέντα.

Το θέμα είναι, εμείς, πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι το «δούλεμα» πάει σύννεφο; (γενικώς και ειδι-Κώς…)

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σημαίνει ότι ο Νικηταράς γνώριζε για τη δημιουργία της νέας δομής και συζήτησε για αντισταθμιστικά οφέλη; Και τώρα ζητά και τα ρεστα; Α! ρε ξεφτιλες!

  2. διαφωνώ με το Δήμαρχο Σύμης. Χωροταξικά το νησί θα μπορούσε να φιλοξενήσει οργανωμένη δομή, ας αποφασίσουν για τον αριθμό. Ίσως και προς όφελός τους (μακριά από τον οικισμό). Δεν είμαστε λιγότερο έξυπνοι από τους Γερμανούς που επωφελούνται.

  3. Η Ελλάδα έχει χιλιάδες μικρά νησιά βλ Μακρόνησος μαζέψτε τους και βάλτε τους εκεί και κάντε κλειστά ανοιχτά ημικλειστα ότι θέλετε αλλά αφού το παιχνίδι είναι στημένο

  4. Πότε είπατε έχει Δημοτικό συμβούλιο. ..
    Τι Ώρα …
    Θα σας δούμε λοιπόν όλους σας. ..
    Διαπλοκή
    Διαπλοκή
    Διαπλοκή

  5. Γιαννη ολο το ζουμι ειναι το παιχνιδι της ροδου για το νησι μας.κανονικα πρεπει να κανουμε ολοι αποβαση-πορεια στην ροδο και να καψουμε την περιφερεια για να μαθουν να μιλανε για εμας χωρις εμας.αλλα αυτα για να γινουν θελουν α ..δια και εμεις το μονο που εχουμε ειναι α…δια να μας κυβερνανε

  6. Σοβαρά τώρα πιστεύετε πως δεν θα γίνει και δεύτερο Ηot Spot στο νησί? Είδη είναι συμφωνημένο και τον καινούριο χρόνο θα ξεφυτρώσει σαν το μανιτάρι..Δυστυχώς θα γίνουμαι Ισλαμαμπάντ εδώ…Είναι κρίμας για το νησί μας που είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ