«Ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε…» (Με αφορμή τετριμμένες εκδηλώσεις)

21
955

Οι τελευταίες καθιερωμένες εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου (βράβευση επιτυχόντων στις ανώτατες σχολές, ζωντανή Φάτνη Αντιμάχειας, φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικων δέντρων κλπ), δείχνουν πράγματι την ανάγκη να υπάρξει αναβάθμιση και αναζωογόνησή τους.

Θα συμφωνήσουμε, με τον αγαπητό Δάσκαλο Νίκο Γιακαλλή, ότι η υποβάθμιση ξεκινά πρώτα-πρώτα από την απόσταση λόγων και παραδείγματος. Με τις εκάστοτε απουσίες των αιρετών (οι οποίοι όταν είναι στην μειοψηφία διαπιστώνουν ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι  απλά «σόου» για τον δήμαρχο και την δημ. αρχή και όταν αναλαμβάνουν, απλώς, πλειοδοτούν στα μεγάλα και ωραία λόγια).

Δυστυχώς, όμως αυτή είναι μια πάγια κατάσταση των τελευταίων χρόνων που όπως φαίνεται πιο κραυγαλέα στο Δημοτικό συμβούλιο, είναι δύσκολο να αλλάξει και μάλλον θα πάρει πολύ καιρό ακόμα… (το άσχημο είναι ότι και οι νέοι σύμβουλοι αναγκαστικά εγκλωβίζονται στην ίδια λογική και νοοτροπία).

Στο πρακτικό μέρος, τώρα, είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει προβληματισμός και διάθεση να υπάρξουν αλλαγές προς το καλύτερο παίρνοντας ιδέες από αντίστοιχες επιτυχημένες εκδηλώσεις άλλων δήμων της χώρας.

Για παράδειγμα, στην εκδήλωση βράβευσης επιτυχόντων άλλοι δήμοι έχουν καθιερώσει σε συνεργασία με χορηγούς την καθιέρωση και χρηματικού βραβείου για όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους με υψηλή βαθμολογία. Ταυτόχρονα στην ίδια εκδήλωση θα μπορούσαν να γίνουν μίνι κληρώσεις φορητών υπολογιστών κλπ.

Παράλληλα, τις βραβεύσεις δεν τις κάνει μόνο ο δήμαρχος (όπως σωστά παρατήρησε φέτος ο Θ. Νικηταράς) αλλά και εκπρόσωποι της μειοψηφίας που θα πρέπει προηγουμένως να έχουν ειδοποιηθεί και προσκληθεί (έπειτα από συνεννόηση μαζί τους δηλαδή) εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων.

Ενώ, θα μπορούσε να δοθεί ο λόγος και σε όσα παιδιά το επιθυμούν να πουν δυο λόγια (να ευχαριστήσουν τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς τους ή να αφιερώσουν κάπου την επιτυχία τους αυτή κλπ).

Σε ότι αφορά την εκδήλωση της ζωντανής Φάτνης ίσως η επομένη των Χριστουγέννων να είναι κάπως πιο δύσκολη μέρα για τους περισσότερους που θέλουν να χαλαρώσουν μετά από ένα κουραστικό-εορταστικό διήμερο. Καλύτερο θα ήταν να γίνει Κυριακή μεσημέρι (χωρίς άλλες παράλληλες εκδηλώσεις) με ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα και προσφορά για παράδειγμα παραδοσιακών λουκουμάδων (που έχουν μεγάλη ζήτηση και η Αντιμάχεια έχει συνδεθεί με αυτούς).

Αντίστοιχα στις εκδηλώσεις φωταγώγησης των Χριστουγεννιάτικων δέντρων θα μπορούσε να συνδυαστεί με προσφορά ενός ζεστού ποτού (ντόπιο κρασί ή τσάι) με αρτοσκευάσματα ή γλυκές λιχουδιές  από τοπικά καταστήματα και αντί για τις Φιλαρμονικές που πάνε πάντα και παντού να υπήρχαν τοπικά σχήματα παραδοσιακής ή έντεχνης μουσικής.

Όπως και να έχει ιδέες υπάρχουν που μπορούν να κάνουν την ατμόσφαιρα εορταστική και ζεστή και να προσελκύσουν κόσμο ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες.

 

 

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..Μονο φωτογραφιες βγαζουν αυτοι οι ανθρωποι!!
    Θα πραξουν εργο?
    Ο επαρχιακος παλι πλημμυρισε!!

  2. Από ανθρώπους ψεύτικους και υποκριτές, που μαιμουδίζουν, μιμούμενοι άλλους, χωρίς θέσεις και πρωτοβουλίες, μην περιμένετε τίποτα καλύτερο. Μόνο μιζέρια..Α! Και κάμποσες ψωτογραφίες.

  3. Παράδειγμα προς αποφυγή οι περισσότεροι εκλεγμένοι, φωστήρες και στάσιμοι σε θέσεις ευθύνης με μισθό...

    Μοίρασε ο Τριώφλορος τα αξιώματα στις συνιστώσες της Αδύναμης παράταξης του και μόνο αιθεροβάμωνες θα μπορούσαν να ελπίζουν ότι όλα αυτά τα φρούτα θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι εκτός από το να παριστάνουν τις γλάστρες σε εκδηλώσεις λαχαναγοράς….

  4. Δηλαδή όσον αφορά την Φάτνη, η εικόνα που παρουσίασε ο Σύλλογος της Αντιμάχειας … ήταν εικόνα σοβαρής προσπάθειας ακούμε τι λέμε. Πσραμιλούσαμε όλοι με την προχειρότητα.

  5. Κύριε Κιάρη, αποκτείσατε και μαντικές ικανότητες βλέπω. Ξέρετε πως θα φερθούν τα νέα στελέχη στο μέλλον, όταν και άμα η κοινωνία τους κατατάξει στην πλευράς της αντιπολίτευσης; Μην προέρχεται και μην τους βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι. Ο καιρός θα δείξει.

  6. Ενοχλούν τόσο πολύ τα προσωπικά τους προφίλ στα μέσα, γιατί. Ίσως γιατί υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση. Σας τρομάζουν. Μη ξεχνάτε, είναι δικαίωμα τους. Αν θέλετε τολμίστε το και εσείς. Ίσως ξεφύγετε από την μιζέρια των 5-10 like που παίρνει κάθε ρεσιτάλ πόλωσης που επιχειρείτε. Ο κόσμος θέλει φρεσκάδα και εσείς βγάζετε χολή.

  7. Ανακαλύψατε τον τροχό, η αγορά έρειμη και άδεια. Ο κόσμος κατέβηκε απλά για έναν Μουζουράκη φέτος για 3 ώρες και ας πληρώσαμε οι επιχειρηματίες λαμπάκια και ας έκανε ο Δήμος κάποια προσπάθεια φέτος. Η πόλη άλλαξε ο κόσμος όμως πάλι μέσα κλεισμένος. Φταίει η κουλτούρα μας καταλάβετε το. Και εγώ αν ήμουν Δημοτική αρχή, συναυλία θα έκανα για το δέντρο και λυπάμαι που το λέω. Αυτοί είμαστε. Νησί δύο ταχυτήτων.

  8. Εύκολα αναφωνούμε τις λέξεις τετριμμένο, παρωχημένο , ξεπερασμένο. Μα πως είναι δυνατόν να κρίνουμε αρνητικά κάτι το οποίο στις μέρες μας έχει τεράστια αλληλεπίδραση, όπως το άναμμα δέντρου φέτος και πέρσι, ανεξαρτήτως Δημοτικής Αρχής; Λογικευτείτε , οι παραπάνω λέξεις τερειάζουν σε κάτι που ο κόσμος δεν το αγκάλιασε. Όσο για την χθεσινή εκδήλωση βράβευσης καθώς βλέπω στις φωτογραφίες, η αίθουσα σου Πυλί ήταν γεμάτη σε ποσοστό περίπου 80%, αυτό σημαίνει περισσότερα από 300 άτομα, άρα και πάλι η εκδήλωση είχε μεγάλη προσέλευση.

  9. Τα προσωπικά προφίλ των εκλεγμένων ανεβαίνουν σε αλληλεπίδραση, οι ηλεκτρονικές εφημερίδες πέφτουν. Απλά τα πράγματα. Έτσι λοιπόν έρχεται το μπαράζ πονηρών επιθέσεων από δημοσιογράφους που ήταν οι μόνοι που πρόσεξαν την έλλειψη θέρμανσης και ξαφνικά παρατηρούν μόνο άσχημα στις εκδηλώσεις. Όσο για το σχόλιο μου , περιμένω να αλλοιωθεί ή να μην ανέβει , αυτήν την Δημοκρατία αντέχεις. Διχόνοια, διχόνοια, διχόνοια. Κακά το πας.

    • Από τώρα άρχισες να βλέπεις παντού εχθρούς…; μὴ ἔλεγχε κακούς, ἵνα μὴ μισήσωσί σε· ἔλεγχε σοφόν, καὶ ἀγαπήσει σε.

      • Όστις σκάπτει λάκκον θέλει πέσει εις αυτόν και ο λίθος θέλει επιστρέψει εις τον κυλίοντα αυτόν.

        • Δεν χρειάζεται να σας τον σκάψουν άλλοι, μόνοι σας τον ετοιμάζεται καλή μου

        • Ξεχωρίζουν οι εχθροί από τους φίλους. Από πριν , για αυτό να λείπει το από τώρα. Μην παίζεις με την νοημοσύνη μας. Θα πέσεις στον λάκκο που σκάβεις αγαπητέ. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Σε συμβουλεύω λοιπόν να είσαι περισσότερο αντικειμενικός. Με αγάπη.

  10. να απορρίπτεις εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές, είναι λάθος τακτική. Τις εμπλουτίζεις με σχεδιασμό νέων και προσπαθείς να βάλεις τον προσωπικό σου σχεδιασμό.
    Επιπλέον υπάρχει η παράμετρος ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων δεν μπορεί να μετακινηθεί εκτός της Κω, για διάστημα 7 μηνών λόγω τουριστικής περιόδου, άρα θα σχεδιάσουν διακοπές την περίοδο των Χριστουγέννων.
    Η νησιωτικότητα απαιτεί ιδιαίτερο σχεδιασμό, συνεπως πρέπει να δώσουμε το χρόνο στη νέα Δ.Α. να μας το δείξει και μην στεκόμαστε σε αστοχίες που γίνονται. Το 2020 επιβάλλεται να ξεκινήσει με θετική ενέργεια από όλους και ειδικά από τα ΜΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ