Η ειλικρίνεια είναι δύναμη… Το κλειστό κέντρο, τα 70 στρέμματα στο ΝΟΚ, τα ελικόπτερα και τα «λόγια του αέρα» στην πολιτική

7
2218

Η ειλικρίνεια είναι δύναμη… Το κλειστό κέντρο, τα 70 στρέμματα στο ΝΟΚ, τα ελικόπτερα και τα «λόγια του αέρα» στην πολιτική

Δύο πολύ σοβαρά ζητήματα έρχονται αυτές τις μέρες προς συζήτηση και διαβούλευση:

1) Η δημιουργία κλειστού κέντρου 2.800 θέσεων στην Κω

2) το αίτημα εκ νέου παραχώρησης στο Δήμο της έκτασης των 70 στρεμμάτων στο Ναυτικό Όμιλο, στο παράκτιο μέτωπο του οικισμού Νέας Αλικαρνασσού.

Και ήταν θετικό ότι έστω και χωρίς τη μείζονα μειοψηφία, κάθισαν επιτέλους σε ένα τραπέζι (διαπαραταξιακό) δήμαρχος και εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Πολλοί συνέδεσαν την κοινή ατζέντα των δύο θεμάτων, τόσο στο διαπαραταξιακό, όσο και στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο με «μυστική διπλωματία» της δημοτικής αρχής.

Υπονοώντας δηλ. ότι η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις (φανερές ή υποκινούμενες) από την τοπική κοινωνία δίνει ως «ανταλλαγή» εκ νέου την παραχώρηση των 70 στρεμμάτων, στον δήμο Κω.

Όπως έχουμε ξαναγράψει ούτε διάθεση, ούτε καν σκέψεις για κινητοποιήσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην τοπική κοινωνία, για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει.

Με αυτό το δεδομένο, η δημοτική αρχή ορθά καλεί σε διαβούλευση τους φορείς πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να οριστικοποιήσει τη θέση της.

Και θα πρέπει με ειλικρίνεια (η οποία στην πολιτική είναι δύναμη, ιδίως με τα σημερινά δεδομένα που ο λαός κρίνει αυστηρά τους πάντες και καλά κάνει) να εξηγήσει τι διεκδικητικό πλαίσιο και τι «αντισταθμιστικά» θέτει η ίδια στην κυβέρνηση με τη νέα επιβάρυνση του τουριστικού νησιού μας με αυτό το μεγαθήριο «κλειστό κέντρο».

Το μη ορθό κατά την άποψή μας είναι ότι συνεχίζει να ρίχνει «νερό» στο μύλο των προσκλήσεων και των διχαστικών ανακοινώσεων «τσιμπώντας» από τις ανακοινώσεις της μείζονος μειοψηφίας.

Η μείζονα μειοψηφία κάνει αυτό ακριβώς που θα έκανε όποιος και αν ήταν στη θέση της.

Η μεγάλη ευθύνη της καταλλαγής, της ψυχραιμίας και της ηρεμίας με την αγνόηση των όποιων προκλήσεων εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου ανήκει στην (εκάστοτε) δημοτική αρχή.

Αυτό πρέπει να το εφαρμόσει στην πράξη. Πολύ δε περισσότερο όταν δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το πρώτο πράγμα που την ενδιαφέρει είναι η ενότητα και η ομοψυχία της τοπικής κοινωνίας.

* 1) Θετικό το ότι με το νέο έτος μας θυμήθηκαν (οι κακές γλώσσες λένε λόγω εκλογών στον ορίζοντα…) οι της κυβέρνησης (Μ. Κόνσολας με ΓΓ ΕΟΤ για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής ταυτότητας της Κω) και οι της αντιπολίτευσης (Μ. Ξενογιαννακοπούλου Ν. Ηλιόπουλος).

Για να συνειδητοποιήσει καλύτερα και ο κόσμος ότι η θέση και η στάση τους για τα θέματα που «καίνε» την Κω, όπως το μεταναστευτικό, απέχει όσο η μέρα με τη νύχτα, όταν είναι στην κυβέρνηση και όταν είναι στην αντιπολίτευση (διγλωσσία).

* 2) Περιμένουμε να δούμε στην πράξη αν θα αποδώσει το νέο δόγμα Στεφανή για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με τις  εναέριες περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο (μας έχουν «ζαλίσει» κάθε νύχτα τα ελικόπτερα ιδίως τις πρώτες μέρες που πολλοί δεν ήξεραν το λόγο των συνεχών πτήσεών τους), όπως προβλέπει στα πρότυπα του αμερικανικού δόγματος του Τραμπ για τη φύλαξη των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιό είναι το νόημα των ελικοπτέρων και των περιπολιών όταν σκοπός τους είναι η περισυλλογή των λαθρομεταναστών;

  2. ΨΕΥΤΗΣ Ο ΤΡΙΩΦΛΟΡΟΣ, για τα 70 στρέμματα τα έδωσε όλα, και επέκταση του στρατοπέδου και παραμονή των ΛΑΘΡΟ.

    Βρε Τριώφλορε σερσέμη, ξεπουλάς τον τουρισμό της ΚΩ για ένα οικόπεδο;;;;;; Έχεις τα ούμπαλα να πεις στους Κώους αυτά που πραγματικά συμφώνησες με την κυβέρνηση του Κούλη;;;; Πες το ξεκάθαρα, έχεις συμφωνήσει για ΚΛΕΙΣΤΌ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ 2.800 ΛΑΘΡΟ και πιέζεις μπας και σου ρίξουν μερικά κοκκαλάκια να γλύφεις λιγούριδες του ……..

  3. Γιαννη χθες ακουσα οτι εστειλε εγγραφο ο κυριτσης οπου ελεγε δεν ενδιαφερομασταν για τα 70 στρεματα του ναυτικου ομιλου. Αν ειναι αληθεια ειναι ντροπη για τον κυριτση. Ειναι διαπλοκη ειναι διαφθορα. Ειναι ενα δευτερο κατεβασνα των παντελονιων.

  4. Εγώ ως στρατιωτικός, με αυτά που ακούω λέω να φύγουν οι Ε.Δ. από το νησί. Την μια σας ενοχλούν οι βολές, την άλλη οι ασκήσεις, τώρα σας ενοχλούν και τα ελικόπτερα. Αν χρειαστεί να μεταφέρει κάποιον που κινδυνεύει το ελικόπτερο τότε όλοι πιάνουν τα τηλέφωνα. Πρέπει να ντρέπεστε. Πουθενά στην Ελλάδα δεν έχω δει τόση μεγάλη απαξίωση. Προμαζέματα μας ανεβάζετε καραβανάδες μας κατεβάζετε. Νομίζετε ότι θα σας σώσει η TUI και THOMSON και το κάθε τουριστικό πρακτορείο. Δούλοι και υπηρέτες τους έχετε γίνει. Καλό θα ήταν να αρχίσετε να βάζετε καμια ντομάτα πάλι στην αυλή σας γιατί δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ