Ας κάνει έστω ένας-μια παράταξη, τη διαφορά…

16
1114

Ας κάνει έστω ένας-μια παράταξη, τη διαφορά…

Παρότι η απόφαση για το (ανοιχτό/)κλειστό είναι τελειωμένη (το «έργο» των «υπογραφών» και των «νομικών ενεργειών» του ‘χουμε ξαναδεί στις καλένδες του… Προαναχωρησιακού, μαζί με το περιβόητο «δημοψήφισμα») αξίζει πραγματικά να σταθούμε στο πολιτικό μήνυμα που έστειλε (και συνεχίζει να στέλνει) το Τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου.

Ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη του (από τρεις διαφορετικές παρατάξεις) άφησαν απέξω -από την αρχή που ξεκίνησε το θέμα της νέας υπερδομής- τις παραταξιακές τους ταυτότητες.

Διαβουλεύθηκαν με ειλικρίνεια και πήραν ομόφωνη απόφαση βάζοντας πάνω απ’ όλους και απ’ όλα το συμφέρον του τόπου τους και των συνδημοτών που τους εξέλεξαν για να τους εκπροσωπούν, στέλνοντας προς όλους το μήνυμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Το ίδιο κλίμα προσπάθησαν (με την τοποθέτηση – έκκληση του Προέδρου Θ. Πάχου) να μεταφέρουν και κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούν. Μιας και εκεί όχι μόνο επικρατεί ο διχασμός, αλλά «είναι έτοιμοι να φάνε ο ένας τον άλλο και πάλι δεν θα χορτάσουν…» (κατά την χαρακτηριστική έκφραση παλαιού Ιερωμένου).

Δυστυχώς, στην περίπτωση του Τοπικού συμβουλίου Πυλίου ισχύει η λαϊκή ρήση πως «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Ωστόσο, η στάση τους αυτή αν παραμείνει σταθερή -πέρα από τις όποιες παραταξιακές σειρήνες- στα δύσκολα που έρχονται, όχι μόνο για την περιοχή τους, αλλά για ολόκληρο το νησί, σίγουρα θα επιβραβευθεί από τον κόσμο.

Ίσως μάλιστα αποτελέσει ερέθισμα να προκύψει κάτι καινούριο από νέους αδέσμευτους συμπολίτες μας, που θα υπερβεί μια και καλή τις καταστροφικές για τον τόπο αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, των τριών μεγάλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου (οι οποίες όχι μόνο έχουν μπει στο τρυπάκι του διχασμού αλλά φουλάρουν ολοταχώς για την πολιτική αλληλοεξόντωσή τους, μέχρι τελικής πτώσεως).

Μακάρι οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι να καταλάβουν έγκαιρα ότι το «πολεμικό κλίμα» των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου απειλεί πρωτίστως την προσωπική τους υγεία… Είναι αρρώστια, κυριολεκτικά και μεταφορικά (Ας μην ξεχνάμε ότι οι μνημειώδεις αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο γειτονικού νησιού «κόπηκαν μαχαίρι» εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας… Έκτοτε μάλιστα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση)

Ας κάνει έστω  ένας-μία παράταξη, τη διαφορά (κερδισμένη θα βγει, πολλαπλώς. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν;)

 

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ……Μα σοβαρα τωρα σε ενα πολυ σοβαρο θεμα που αφορα το νησι
    Καθομαι και διαβαζω για παραταξεις και πολιτικα παιχνιδια?
    Σοβαρευτητε ολοι σας αχλαδες!!

  2. ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΉ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΌΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΥΛΙ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΥΣΣΩΜΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΑΖΥ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ .ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΥ ΝΑ ΚΗΡΎΞΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΩΣ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ….ΙΔΟΥ ΠΕΔΊΟΝ ΛΑΠΡΟΝ…..ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ…..

  3. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΑΙΑΣΕΩΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΥΡΙΤΣΗ – ΝΙΚΗΤΑΡΑ

    • ΚΑΛΑ ΣΤΟ 1960 ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΕΣΥ…… ΕΔΩ ΟΥΤΕ 20 ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Η ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ…..ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΗ ΤΗ ΛΩΛΑΓΡΑ ΤΟΥΣ….. ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ…. ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ…. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ…. ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

  4. Αγαπητε Γιαννη οι μικροπολιτικες σκοπιμοτητες,οι φιλοδοξιες,και οι αυταπατες «καποιων»,εφτασαν το νησι μας στο σημερινο χαλι.Ευθυνες υπαρχουν και πρεπει να αποδοθουν,αλλιως ο κατηφορος θα συνεχιστει μεχρι το τελος!!!

  5. Σήμερα Κυριακή 23/3/20 έγινε χαμός στην Χίο και Σάμο για τα κλειστά Κέντρα.Όλοι τους ενωμένοι.

    Εδώ τσακώνονται όλοι για να οικονομούν οι αλληλέγγυοι.Το ελικόπτερο πετάει και στις ακτές δίνουν σήματα οι αλληλέγγυοι στους Πρωκτολάγνους διακινητές.

  6. Δεν θελω να τρομοκρατήσω το κοσμο ουτε να το παίξω μαντης αλλα ειναι πολύ πιθανό ο κορονοιος να φτάσει στη Κω με βαρκα απο τη θάλασσα .Διαβάζω οτι ο ιος κανει παρτυ στο Αφγανισταν με εκατονταδες κρούσματα και πολλά θύματα και θυμίζω πως οικογένειες που ειναι ήδη στο Χοτ σποτ εχουν ερθει απο τη χωρα αυτη.Ενα Χοτ σποτ μεσα στο οποίο οι κανονες υγεινης θυμιζουν παρακμιακή γειτονιά του μεσαίωνα .Δεν χρειάζεται να σας περιγραψω τις συνέπειες σε υγεια και τουρισμό αν εξαπλοθει ο ιος στη Κω πιστεύω το καταλαβαίνετε.Υπερβαλω?Ισως ,αλλά με ενα τοσο ανοργάνωτο και ανεύθυνο κρατικό μηχανισμό ολα ειναι πιθανά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ