«Όλα τα κακά της μοίρας μας…» | Το στοίχημα είναι να αντιστρέψουμε το κλίμα…

11
1800

«Όλα τα κακά της μοίρας μας…» – Το στοίχημα είναι να αντιστρέψουμε το κλίμα…

Δεν μας έφτανε το μεταναστευτικό, μας ήρθε και ο κορονοϊός… (μέχρι στιγμής μόνο ως γενικότερη ανησυχία κι ας ελπίσουμε με τα μέτρα που λαμβάνονται, να περάσει χωρίς καθόλου κρούσματα στην περιοχή μας).

Μαζί με όλα τα προηγούμενα και την κακοδαιμονία που μας δέρνει («άσπρο ο ένας, μαύρο ο άλλος» στο δημοτικό συμβούλιο… χίλιες φορές με τηλεδιάσκεψη – θα κάνει κι ένα καλό ο κορονοϊός) για να συμπληρωθεί το πάζλ, με… «Όλα τα κακά της μοίρας μας».

Σε κάθε περίπτωση, ο πανικός και η απαισιοδοξία είναι κακοί σύμβουλοι.

Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία, νηφαλιότητα, εγρήγορση και ενότητα.

Η διάσπαση και ο κατακερματισμός των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας είναι ότι χειρότερο.

Η παρουσία εκπροσώπων και των τριών παρατάξεων στο πρόσφατο δυναμικό συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό (παρότι ετεροχρονισμένο, καθώς έπρεπε να γίνει τη βραδιά της επίσκεψης του κ. Μηταράκη), όπως και η χαρακτηριστική επισήμανση του Δημάρχου Κω στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους: «Άλλαξαν τα δεδομένα. Δεν θα διεκδικήσουμε, θα απαιτήσουμε…» Στέλνουν μηνύματα προς πολλαπλές κατευθύνσεις.

Στα δύσκολα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Και τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Ο τουρισμός δεν θα πληγεί, αλλά θα δοκιμαστεί.

Τα αντανακλαστικά μας με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου πρέπει να είναι ταχύτατα.

Από τώρα θα πρέπει ο δήμος με τους φορείς και σε ανοιχτή γραμμή με τον Μ. Κόνσολα, τον Ν. Πουλιού και τον ΕΟΤ, να μεθοδεύσουν και να δρομολογήσουν τις εναλλακτικές κινήσεις τους για τις ακυρώσεις των πρώτων μηνών.

Ιδιαίτερη στόχευση θα πρέπει να υπάρξει στον τομέα της άμεσης και ξεκάθαρης ενημέρωσης (πρώτα απ’ όλα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου – όσο ανενεργή ή υποβαθμισμένη και αν παραμένει… Κι ύστερα προς όλα τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) προς τους επισκέπτες του νησιού.

Ήδη, εμείς ως ηλεκτρονική εφημερίδα δεχθήκαμε σχετικά ερωτήματα στο Messenger από επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του νησιού που σκέφτονται να έρθουν με το άνοιγμα της σαιζόν.

Η απάντηση είναι σαφής και ξεκάθαρη: «Κανένα κρούσμα με τον κορονοϊό στο νησί μας. Έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης, όπως και το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα με το σκεπτικό του Ιπποκράτη «καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να θεραπεύεις».

Το ίδιο και με το μεταναστευτικό. Οι ροές στην περιοχή μας είναι πολύ μικρές. Η δομή είναι σε πολύ ελεγχόμενη κατάσταση… Το παιχνίδι της Τουρκίας με το μεταναστευτικό, για τους γνωστούς λόγους, γίνεται ως επί το πλείστον στον Έβρο.

Και προ πάντων να μην χαλαρώσει καμία προσπάθεια για την προετοιμασία της πόλης (αχ αυτή η Εθνικής Αντιστάσεως, σκέτη απογοήτευση…) και του νησιού, σε όλα τα επίπεδα.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά μπορεί και πρέπει να κερδηθεί.

 

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

    • Στο απόγειό της έφτασε η αισχροκέρδεια λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Κω. Όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Open κάτοικος του νησιού οι τιμές έχουν εκτοξευτεί λόγω της αυξημένης ανάγκης. «Έχουν πάει στα ύψη τις τιμές, κάντε κάτι» καταγγέλλει αγανακτισμένη.«Πας να αγοράσεις και βλέπεις τιμές εξωφρενικές. Το απολυμαντικό σπρέι από τα 2,5 ευρώ έχει πάει στα 5 ευρώ και το χαρτί υγείας, αν έχεις το Θεό σου, έχει πάει στα 12 ευρώ! Τα μακαρόνια από τα 50-60 λεπτά τα φθηνά, έχουν πάει στο 1 ευρώ και στο 1,20 ευρώ. Έχει πάει 1,10 ευρώ η πατάτα και το κρεμμύδι, όλα τα έχουν πάει διπλή τιμή» λέει η κ. Δήμητρα

  1. ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕ ΚΑ ΟΙΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ
    ΚΕΡΔΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

  2. στα δύσκολα θα φανεί ο ηγέτης, που έχει διάθεση να ακούσει και με νηφαλιότητα να διατυπώσει ξεκάθαρα τη σύνθεση απόψεων βάζοντας το προσωπικό του στίγμα.
    Η νέα Δ.Α. δείχνει να έχει τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά.

    • ……Πολιτη μου μου τα χαλαει λιγο ο δρομος της εθνικης αντιστασης!!

      • Ο αναδοχος ΑΡΧΙ(ΜΗ)ΔΗΣ ειναι στο λιμανι…στην Εθνικης Αντιστασεως ξερεις τι θα πρεπει να περιμενεις….Καληνυχτα Μπαρμπα-Σουλη!!!

  3. Πρέπει να κλείσουν τα σύνορα με Τουρκία άμεσα!!!!!!!!!!!!
    μιλούσα με φίλο από Ντιγιαρμπακίρ γίνεται χαμός με κορωνοιο και το κρύβουν!!!!!

  4. ΣΥΓΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Προφητεία από το 1990 για ΕΠΙΔΗΜΙΑ του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη

    Ο Μακαριστός Μητροπολιτης Φλωρίνης πρεσπών και εορδαίας, κυρός Αυγουστίνος Καντιώτης, σε ομιλία του κατά το 1990, (πριν 30 χρόνια δηλαδή) προφήτεψε την μεγάλη επιδημία που θα έρθει. ακούστε τι λέει στο βίντεο
    https://www.youtube.com/watch?v=etH1WhgVSJ8&feature=youtu.be

  5. .
    Στρατός και νοσηλευτικό προσωπικό με το 1/3 των μισθών των ΔΕΚΟ «καθαρίζει» και πάλι
    .
    Πότε θα διπλασιαστούν οι μισθοί τους εις βάρος των ΔΕΚΟ
    .

  6. Πρέπει όλοι οι δημόσιοι φορείς να κάνουν ένα ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ μόλις κοπάσει η αρρώστια..

    ΟΤΙ θα κάνουν τα πάντα να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες.μας δίνουν εντολές να είμαστε 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά,αλλά αυτοί φρόντισαν και φύτεψαν 20.000 στη Μυτιλίνη ,8200 σ ένα χωριό της Κω,χιλιάδες στην Λέρο ,Χίο και Σάμο.Παρόλο που η επίσημη πολιτεία μιλάει για πρόβλεψη και σκληρά μέτρα,αφήνει έκθετους χιλιάδες πολίτες ,αλλά και την Στρατιωτική Δομή μαζί με τους Κρατικούς Υπαλλήλους,που έκαναν τα δικά τους εγκλήματα εναντίον τοπικού πληθυσμού,στα εξέχαστα εκείνα περιστατικά με τις μολότοφ και τα ΜΑΤ,ΕΚΤΕΛΏΝΤΑΣ υποτίθεται διαταγές.Βάλτε τα Κανάλια της Ρόδου και δείτε με τι άνεση ‘μιλάνε’…για άλλους.Αντί ο κρατικός μηχανισμός των νησιών αυτών ν ασχοληθεί με τη κύρια αποστολή του αυτές τις Κρίσιμες ώρες,αναλώνετε στην φύλαξη των λαθραίων.Δεν είναι θέμα ανθρωπισμού,γιατί συνθήκες κρίσης ,όπως αυτήν πρέπει όλοι να είχαν στο μυαλό τους.Ποτέ δεν έγινε μάθημα ούτε ο σεισμός,ούτε η πιθανότητα ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ.Απομάκρυνση όλων των αλληλέγγυων και ΜΚΟ.Είμαστε μόνοι μας.Οι Ευρωπαίοι του κώ… τους τον χαβά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ