Ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος μετά την πανδημία (Σφίγγει ο κλοιός «εισβολή» στην ιδιωτική ζωή – Ο φόβος κάμπτει και τις τελευταίες αντιστάσεις)

5
1909

Ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος μετά την πανδημία (Σφίγγει ο κλοιός «εισβολή» στην ιδιωτική ζωή – Ο φόβος κάμπτει και τις τελευταίες αντιστάσεις)

Θυμάστε πόσα πράγματα άλλαξαν σε επίπεδο ιδιωτικής ζωής και ατομικών ελευθεριών μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001; Σκεφτείτε λοιπόν όχι μόνο τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid 19 αλλά κυρίως μετά τι πρόκειται να επακολουθήσει…

Η ψηφιοποίηση στον απόλυτο έλεγχο των πάντων

Έχετε ακούσει όλοι φαντάζομαι:

-Πρόταση του Μπιλ Γκέιτς (ανασκευάστηκε το περί ‘μικροτσίπ’ και έγινε) να υπάρχουν ψηφιακά πιστοποιητικά που θα δείχνουν ποιος έχει αναρρώσει ή ελεγχθεί πρόσφατα, ή όταν έχουμε πια ένα εμβόλιο, ποιος το έχει λάβει.

Η αναφορά στα «ψηφιακά πιστοποιητικά» έχει να κάνει με τη τεχνολογία βαφής κβαντικών κηλίδων (quantum dot dye), που έχει χρηματοδοτηθεί μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Gates.

-Εφαρμογή για τα smartphones που θα ανιχνεύει τις επαφές όσων είναι θετικοί στον κορωνοϊό ανακοίνωσαν ήδη η Google και η Apple η οποία θα είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα (το ίδιο προετοιμάζει και η Vodafone σε συνεργασία με γερμανικά ινστιτούτα για την δημόσια υγεία και την πληροφορική).

-Στην Κύπρο σκέφτονται να επιβάλουν «βραχιολάκι» επιτήρησης στους θετικούς με τον κορονοϊό ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα.

-Η Κίνα, η Ρωσία, η Νότια Κορέα, η Ταιβάν και το Ισραήλ ήδη εφαρμόζουν τεχνολογίες γεωεντοπισμού και εκτεταμένης παρακολούθησης ασθενών με Covid-19, αλλά και όσων ήλθαν σε επαφή μαζί τους.

-Συγκεντρώσεις, συλλογικές δράσεις και εκδηλώσεις έχουν απαγορευθεί αυστηρά.

-Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τις μετακινήσεις μας (sms) που τηρούνται από την Γενική Γραμματεία Πολικής Προστασίας για το χρονικό διάστημα από την αποστολή του γραπτού μηνύματος του πολίτη στο 13033 και μέχρι την απάντηση που λαμβάνει ο πολίτης (προς το παρόν λένε ότι όταν ο πολίτης λαμβάνει την απάντηση στο κινητό του τα προσωπικά του δεδομένα είτε διαγράφονται είτε ανωνυμοποιούνται και τηρούνται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς…)

Σε αυτή τη φάση λοιπόν είναι εύλογο ότι η προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής υπερτερεί των όποιων ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ωστόσο, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο θεωρείται δεδομένο ότι πολλά από τα έκτακτα μέτρα της περιόδου θα παραμείνουν και μετά από αυτήν, όπως για παράδειγμα έγινε στο πρόσφατο παρελθόν μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Είναι γεγονός επίσης ότι οι νέες τεχνολογίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ψηφιοποίηση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων εκθέτουν πλέον όλο και περισσότερο με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τα τελευταία χρόνια σε κοινή θέα τη ζωή όλων.

Δισεκατομμύρια πολίτες παρέχουν πληροφορίες για τον εαυτό τους σε κράτη, εταιρίες και άγνωστους τρίτους σε όλο τον κόσμο, δηλαδή σε βάσεις δεδομένων, μηχανές αναζήτησης και διαδικτυακούς φίλους, με έναν ασταμάτητο ρυθμό.

Πληροφορίες κάθε είδους, που στο παρελθόν η παροχή τους αποτρεπόταν από τη διακριτικότητα ή την όποια προσωπική συστολή που ίσχυαν στο παρελθόν τώρα παρέχονται πλέον ως κάτι εντελώς φυσιολογικό.

Η συλλογική και μαζική οργάνωση και δράση ανά πάσα ώρα μπορούν να περιοριστούν πλέον για λόγους «ανωτέρας βίας».

Ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες αντιμέτωποι με λιγότερο υπεύθυνους ή ‘στιγματισμένους’.

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος δεν θα είναι πια ίδιος…

Οι αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή είναι ραγδαίες παντού.

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι το μυαλό αποτελεί το τελευταίο δυνατό οχυρό της ιδιωτικότητάς στην απόλυτη εποχή της επιτήρησης μάλλον θα μείνουμε έκπληκτοι με το γεγονός ότι μία νέα εταιρία, η Veritas scientific ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει τεχνολογία η οποία θα μπορεί να «εισβάλει στις σκέψεις».

Οι υπολογιστές μπορούν να ανιχνεύουν το ψεύδος ακόμη καλύτερα και από τους πλέον επιτυχημένους εξειδικευμένους ανθρώπους, υπονοώντας ότι θα πρέπει να αναμένουμε ότι η τεχνολογία αυτού του τύπου θα χρησιμοποιηθεί ευρύτατα σε αστυνομικά ή στρατιωτικά σώματα χωρών όπως οι Η.Π.Α.

Όλα τα παραπάνω στήνουν το σκηνικό της επικύρωσης της απόλυτης παρακολούθησης…

Η πανδημία αυτή κάμπτει πλέον και τις όποιες αντίθετες φωνές είχαν απομείνει (περί ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών), θεωρώντας τα εκ των ων ουκ άνευ για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά και αναπάντητα. Θα μάθουμε άραγε ποτέ όλη την αλήθεια; Τα πάντα περνάνε από το μυαλό μας.

Ο φόβος προσπαθεί κάπου να φωλιάσει… (και ο φόβος μόνο καλός σύμβουλος δεν είναι)

Στο κλίμα των ημερών ας κρατήσουμε το αισιόδοξο μήνυμα πως μετά την Μ. Εβδομάδα ακολουθεί η Ανάσταση:

«Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε,

αλλά θαρσείτε,

Eγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιω. 16. 33).

Καλή Ανάσταση σε όλους!

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • Να τον αφήσει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου !!! Ξεκόλλα και λίγο από την τηλεόραση και βρες και καμιά πηγή που να διαφωνεί και μετά σύμφωνα με την κρίση σου βγάλε το συμπέρασμα σου.

  1. Εις στο όνομα της υγείας και της ασφάλειας είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τα πάντα απολύτως! Δυστυχώς ο φόβος νίκησε. Με τόση πλύση εγκεφάλου επόμενο ήταν!

  2. Οκ συμφωνώ. Κατ’ αρχάς αυτοί οι αρουραίοι είναι άνθρωποι ή κάτι άλλο; Αν είναι άνθρωποι γιατί δεν τους επηρεάζουν οι αρρώστιες; Θα μου πεις έχουν το εμβόλιο. Άντε και το έχουν. Αν μας φάνε όλους τι θα κάνουν μετά που δεν μπορούν να το κάνουν ήδη; Με τόσο πλούτο και επιρροή που έχουν. Αν δεν είναι άνθρωποι και πάλι τι σκοπό έχουν; Αν είναι εξωγήινοι και έχουν τέτοια τεχνολογία γιατί να περιμένουν τόσους αιώνες για να μας εξαφανίσουν;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ