Η Κως είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της (;) Έχει επεξεργασμένο έκτακτο πρόγραμμα προβολής (;)

10
1417
Áåñïöùôïãñáößá áðü ôçí ðüëç ôçò Êù ìå ôçí åíáëëáãÞ ôçò çìÝñáò êáé ôçò íý÷ôáò. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÐÁÐÁÓÔÏËÏÕ)

Η Κως είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της (;) Έχει επεξεργασμένο έκτακτο πρόγραμμα προβολής (;)

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να κρίνουμε τη νέα ‘άνοδο του πολιτικού υδράργυρου’ στην τοπική πολιτική σκηνή, άλλωστε… κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια (ούτε έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα σταματήσει το «μανιάτικο» -απ’ όλες τις πλευρές- μέχρι τις επόμενες, για να μην πούμε και… τις μεθεπόμενες εκλογές, όσες πανδημίες, σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί κι αν περάσουν)

Θα μείνουμε σε αυτό που καίει το σύνολο των κατοίκων του νησιού ανεξάρτητα από κόμματα, παρατάξεις, φατρίες κλπ και δεν είναι άλλο από το πως θα κινηθεί και θα κρατηθεί τουριστικά το νησί.

Είναι στοίχημα οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό μαζί, όχι μόνο για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται αλλά για να έχουμε ένα καλύτερο εφαλτήριο ως ανταγωνιστικός προορισμός για την επόμενη τουριστική περίοδο 2021.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Ρόδου, Κ. Ταρασλιάς δήλωσε πρόσφατα ότι κατά την περσινή σεζόν, η Ρόδος κατέγραψε 2.200.000 αφίξεις, αριθμός απλησίαστος για τη φετινή σεζόν.

Εκτίμησε όμως ότι ικανοποιητικό για φέτος θα είναι αν καταφέρουμε να έχουμε τουρισμό από την 1η Ιουλίου που θα λειτουργήσουν τα εποχικά ξενοδοχεία, μέχρι και τέλος Οκτωβρίου.

«Σε μία ονειρεμένη πρόβλεψη, θα ήμουν ευτυχισμένος αν καταφέρουμε να έχουμε 400.000 αφίξεις για διακοπές. Μιλάμε για αριθμούς που δεν θα επιτρέψουν την κερδοφορία, ωστόσο θα καλύψουν λειτουργικά έξοδα και μισθούς εργαζόμενων», όπως είπε.

Άραγε, η Κως του 1.200.000 αφίξεων (την προηγούμενη χρονιά) να ευελπιστεί κατ’ αναλογία σε 200 με 250 χιλιάδες αφίξεις για φέτος;

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα βέβαια, αν κρίνουμε από τις γνωστές δυσκολίες που υπάρχουν στις βασικές χώρες προέλευσης των παραδοσιακών επισκεπτών του νησιού (Γερμανοί, Άγγλοι, Ολλανδοί, Σκανδιναβοί, Βέλγοι κλπ).

Οι διμερείς συμφωνίες με Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία ευνοούν κατά κύριο λόγο τη βόρειο Ελλάδα. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλες αγορές που θα μπορούσε να υπάρξει βελτίωση (Ρωσία, Ισραήλ, Κύπρο) κλπ.

Αν υπολογίσουμε και ένα μικρό μερίδιο του εσωτερικού τουρισμού.

Ήδη, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την έναρξη της τουριστικής χρονιά μέσα στον Ιούνιο, τουριστικοί δήμοι των νησιών αρχίζουν να λανσάρουν σε διάφορα δημοσιεύματα την ετοιμότητά τους σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας έμφαση στο «ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγειονομικών δράσεων» με την προμήθεια του μηχανήματος μοριακής ανάλυσης εξετάσεων (που παρέχει τη δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού πιθανού κρούσματος και περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, άρα στην πράξη διασφαλίζει τους επαγγελματίες του νησιού ότι θα υπάρχει μια ομαλή τουριστική σεζόν), τους χώρους φιλοξενίας εκτάκτων περιστατικών, τον εξοπλισμό κλπ.

Η Ρόδος δίνει έμφαση επίσης στις θερμικές αψίδες σε αεροδρόμιο και λιμάνι, αλλά και στην διαμόρφωση ελεύθερων χώρων στις παραλίες του νησιού.

Καλό το έντυπο (ακόμα καλύτερο αν ήταν και σε ψηφιακή μορφή) για τη σύνδεση τουρισμού-τοπικής γαστρονομίας και ντόπιων παραγωγών που ετοιμάζει ο δήμος, αλλά στην παρούσα φάση θα περιμέναμε μια ευρύτερη κινητοποίηση δήμου και τοπικών τουριστικών φορέων για ένα πρόγραμμα έκτακτης προβολής του νησιού με βάση αυτό που δήλωσε τελευταία και ο Υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρης στο BBC News Podcast, ότι «είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους τουρίστες με χαμόγελο, ανοιχτές αγκαλιές και θερμό καλωσόρισμα… για μοναδικές διακοπές με ασφάλεια, χαλάρωση και θεραπεία».

(Εναλλακτι-Κώς, αθλητι-Κώς, ποδηλατι-Κώς, ιαματι-Κώς, καταδυτι-Κώς κλπ).

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ..ε,αφού έτσι πρέπει..’ανταπαντά στον εαυτό της ,
  κάπως σαν αυτά τα αλήστου μνήμης διαφημιστικά επιχειρήματα,μοιάζουν και οι δηλώσεις για την μοίρα μας.Ας πάρει ο κ.Κιάρης το τηλέφωνο 210.3359002-003 (πληροφορίες Πολ.Προστασίας) και να ρωτήσει αν μπορεί μια υπήκοος χώρας απ αυτές που μας ξελασπώνουν κάθε χρόνο να έρθει ,δεν ξέρουν την τύφλα τους,..οι πελάτες μας είναι άνθρωποι με υψηλό δείκτη προγραμματισμού,κανονίζουν άδειες,δουλειές,υποχρεώσεις,δεν μπορούν τελευταία στιγμή να πετάξουν,δεν έχουν αποφασίσει λέει,ποιες χώρες θα μας στείλουν Τουρίστες ,το πιο οξύμωρο και τρελό που ακούστηκε από επίσημο Κυβερνητικό αξιωματούχο.Η λευκή και μαύρη λίστα χλευάζονται ακόμα και απ την ΕΡΤ.

 2. Πειραιάς-Κω 57 ευρά,κατάστρωμα ,ταξίδι με μάσκα 12 ώρες,τουτέστιν μόνο ταξίδι μια Οικογένεια 240 ευρά.

  ..απ αυτήν την εταιρεία που μας ταξιδεύει στο Αιγαίο,με την τιμή πετρελαίου σε κραχ,μεταπολεμικά.Α ξέχασα σε λίγο θα έχει υδροπλάνα,όπως είπε ο Μπούφος Άδωνις.
  https://www.naftikachronika.gr/2020/04/20/se-eleftheri-ptosi-to-amerikaniko-petrelaio/

 3. Ενώ και οι τοπικές της Ν.Δ. διαφωνούν ...οι σκορδαλιάδες με ύφος Παττακού,

  σε συνεργασία με τον Θεοχάρη ,μας γεμίζουν ελπίδες.
  https://greekcitytimes.com/2020/05/21/the-19-countries-that-will-send-the-first-tourists-to-greece-from-june-15/
  Ειδικά στην 12η θέση,δεν μας είπαν σαν τι θα έρθουν,αφού είναι εδώ!!!
  Όσο για Τουρκία, πόσο θ αντέξει άραγε τις ‘επιθέσεις φιλίας’?
  Πρώτα θα επιτραπεί στα πλοιάρια από τα παράλια,ή στο Ερευνητικό στην Κρήτη?

 4. Αν κ.Κιάρη η εκάστοτε Κυβέρνηση (και δυστυχώς και η Τωρινή)έχτιζαν με τους μισούς ρυθμούς,που χτίζουν απ το '15

  τις δομές των παράνομων ,όλα τα Νησιά θα είχαν και σχολεία και Νοσοκομεία και Υγειονομικές υπηρεσίες για τους Τουρίστες.Χτίζουν δομές παντού με ταχείς ρυθμούς,τελικά ήρθαν για να μείνουν.Η απάθεια μας είναι απίστευτη,όλες τις μαλακίες απ το πρωί μέχρι το βράδυ θα διαβάσεις για έργα και καθαριότητες,όμως κανείς τοπικός ηγέτης δεν ασχολείται με το μείζον που είναι το μέλλον του Νησιού και ΜΕΛΛΟΝ δεν είναι το Hot Spot και οι επιχορηγήσεις των ΜΚΟ,αλλά η κάλυψη των αναγκών του Νησιού σε σχέση με με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει.Το να μονιμοποιήσει ή προσφέρει υπηρεσίες σε χιλιάδες Μουσουλμάνους σε τέτοιες κρίσιμες εποχές,προκαλεί αηδία.Αν έδιναν τα μισά λεφτά που δίνουν οι τελευταίες Κυβερνήσεις για δομές,σε σχολεία,Νοσοκομεία,συγκοινωνίες,λιμάνια,δεν θα αντιμετωπίζαμε αυτό το χάλι της διεθνούς επαιτείας.Χειροκροτείστε λοιπόν τα έργα των Εκλεγμένων όλοι εκπλήσσονταν απ την απάθεια μας!!!

 5. Δείξτε κ.Κιάρη αυτά τα ντοκουμέντα τι μας περιμένει με τέτοια απάθεια.

  Μια Νορβηγική ΜΚΟ στην Λέσβο.Χαρείτε ποσταρίσματα,με ξένα κόλλυβα ,κάπου χωρίζουν την Λέσβο σε Ελληνική και δική τους….ο Κρατισμός όλος αλληλεγγύη για τους ξένους,το αν δεν βρει δουλειά μέχρι του χρόνου η Καμαριέρα και ο υπάλληλος του Ξενοδοχείου,δεν πειράζει.Απορώ ποια τελικά είναι τα χειρότερα φασιστοειδή.
  https://www.facebook.com/MoriaWhiteHelmets/

 6. Από ότι φαίνεται οι υπεύθυνοι θα κάνουν τίς πάπιες σέ ότι αφορά τις αποστάσεις σε ομπρέλες ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα.. βλέπουμε μαγαζιά να ετοιμάζονται χωρίς αποστάσεις μεταξύ πελατών πάνω σέ πεζοδρόμια και πλατείες χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις βάση άδειας λειτουργίας τούς…!! Γιατί θα πρέπει να ξεκινήσουν οι καταγγελίες στο υπουργείο για αυτούς αντί να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι??οι τουρίστες όσοι και αν έρθουν λόγο τό ότι είναι ποιο φοβισμένοι θα τό μετράνε πολύ αυτό με τις αποστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας!! Θα πρέπει όλοι να μοιραστούμε την μικρή αυτή πίτα για φέτος ισονομα και δίκαια!!

  • Σ όλα τα Νησιά όχι μόνο εδώ ,όταν βγαίνουν να λιαστούν ..δεν σου έτυχε στο Ζηπάρι ή Κω να δεις να λιάζονται 20 μαζί..

 7. Η ευθύνη απέναντι σε πιθανές παρόμοιες καταστάσεις θα είναι αμίληκτη.

  https://www.enikos.gr/society/720678/kranidi-anisychoi-oi-katoikoi-gia-ti-domi-filoxenias-meta-to-neo-
  Πήγε στην πόλη σήμερα κάποιος να αγοράσει εφημερίδα?Εμάς γιατί μας απειλούσαν το Πάσχα,γιατί ο Χαρδαλιάς αύξησε σε 300 το πρόστιμο για Χριστιανό πολίτη,αν έβγαινε απ το σπίτι του?πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

 8. ΔΗΛΑΔΉ ΚΥΡΊΑ ΡΟΥΦΑ ΕΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΊΝΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ Ε ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΛΆ
  ΚΑΙ ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.