Ετοιμάζονται οι προσφυγές για το προαναχωρησιακό (η ελπίδα και ο φόβος)

35
1748

 
Πληροφορούμαστε ότι το θέμα της δυνατότητας προσφυγής με ένδικα μέσα κατά της δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης μεταναστών στην Κω σε συνεργασία δήμου, ενεργών πολιτών, συλλόγων γονέων, φορέων αλλά και μεμονωμένων πολιτών προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
Μάλιστα έχει γίνει ήδη σχετική ανάθεση σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών.
Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη τελικά και κάποιων εκπροσώπων φορέων που ήταν αρχικά επιφυλακτικοί.

Ίσως γιατί διαπίστωσαν και οι ίδιοι ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος  η κίνηση αυτή λειτουργεί πρώτα από όλα εκτονωτικά στην συσσωρευμένη ένταση και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για όλα όσα της έχουν φορτώσει χωρίς καν να ζητηθεί η γνώμη της. Ενώ υπάρχει και παράλληλη  κίνηση με συγκέντρωση υπογραφών μεμονωμένων πολιτών.
Όπως και να ‘χει πάντως επανερχόμαστε στην παλιά γνωστή αναφορά του αρχαίου φιλοσόφου Λουκιανού στο έργο του «του Δημώνακτος βίος» ότι δύο πράγματα κυβερνάνε τον άνθρωπο η ελπίδα και ο φόβος  (χωρίς το ένα δεν υπάρχει το άλλο). Φράση την οποία ο Καζαντζάκης έκανε ευρύτερα γνωστή χρησιμοποιώντας την ως μότο του «δεν φοβάμαι τίποτα δεν ελπίζω τίποτα είμαι λεύτερος» (ζητώντας μάλιστα να γραφτεί και στον τάφο του.
Ο δε Αριστοτέλης (όχι ο Παυλίδης) ολοκληρώνοντας την ανάλυσή του για το φόβο αποκαλύπτει πως, για να καλλιεργηθεί ο φόβος, «δεῖ τινα ἐλπίδα ὑπεῖναι σωτηρίας, περὶ οὖ ἀγωνιῶσιν.» Πρέπει, δηλαδή, να υπάρχει μία ελπίδα, κάτι για το οποίο να αγωνιούν, γιατί αυτός που δεν ελπίζει, δεν φοβάται!
Μετά από τα παραπάνω υπάρχει κανείς που να αγωνιά ή να ελπίζει για το όποιο αποτέλεσμα;
Το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχει ενεργοποίηση και επαγρύπνηση (εντός και εκτός προαναχωρησιακού) για να μην φτάσουμε πάλι -θέλουμε να πιστεύουμε- σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις λόγω κακών ή λανθασμένων χειρισμών των κάθε λογής υπευθύνων.

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φίλε Γιάννη, η μεγάλη προσπάθεια για επαγρύπνηση μέσω ντοπαρίσματος, φέρνει υπερένταση, που με την σειρά της, βλάπτει σοβαρά την υγεία. Ας προσέξουν λοιπόν όσοι αγωνιούν για το αποτέλεσμα, γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

    • ΉΘΕΛΕ ΤΟ ΗΟΤ ΣΠΟΤ η ...... για ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ της Ύπατης Αρμοστείας που τώρα όλοι κατάλαβαν...για ΕΝΟΙΚΙΑ και ΜΙΣΘΟΥΣ

      Έχει δώσει την σύμφωνη γνώμη της για το ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ εκτός από το υπάρχον των 72 ωρών και έχει καταντήσει η ΝεοΔημοκράτησα ΓΛΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ που οικονομικά την βόλεψαν…. Λέει ότι την ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ Κυβέρνηση και η Περιφέρεια, όμως δεν ξεχνάμε ότι παρά την εκφρασμένη θέληση της πλειοψηφίας των ξενοδόχων δούλευε παρασκηνιακά για ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ αλλά της φτάνει ένα και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ… Η «ΠΡΟΕΔΡΟΣ » φυσικά βολεύτηκε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΟΝΟ … Τώρα όμως που βλέπει ότι αυτά που θα χάσει από το προσφυγικό που υπέθαλψε ότι είναι πολύ περισσότερα από τα ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ που οικονομά, διαμαρτύρεται ότι ο Όφης την ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ αλλά εξακολουθεί να συνεργάζεται η Νεοδημοκράτησα με τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ και την φασιστοαριστερά ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…. Καταλάβατε συνάδελφοι;

    • Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ μίλησε για κάποιους ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ προέδρους φορέων που τα οικονομάνε χοντρά από το προσφυγικό...

      Είναι ελάχιστοι οι ξενοδόχοι σαν μερικούς στην Κ….. που όπως η συντρόφισσα του ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ που κέρδισαν λαχείο με τα ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ και τους ΛΑΘΡΟ. Η πλάκα είναι ότι το παίζει και Νεοδημοκράτησα και πιστεύει ότι έχει και πολιτικό ψηλό μπόι, πάει για Έπαρχος με τον εχθρό της Κω ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ που κατάφερε τους ΛΑΘΡΟ της Ρόδου να μας τους φορτώνει στην Κω…

    • ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝ, δημοτικές σουρωμένες παρατάξεις και φορείς του κ.....α

      Είναι γλυκό το ΜΑΥΡΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ του προσφυγικού που να ‘χουν ανέγκαση η ΣΟΥΡΩΜΕΝΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ, Ο ΣΑΠΙΕ-ΣΕΠΕ, η ψηλή, ιδιοκτήτες γερανών, αλουμινάδες, κοράκια σίτισης ΛΑΘΡΟ, ο δημότης Καλύμνου βουλευτής μιας χρήσης και οι φασιστοαριστεροί Μαυρογιαλούροι του ΣφΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…

    • ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ παντός καιρού, κομμάτια να γίνει το νησί, εκτελούν εντολές οι άχρηστοι. ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΡΑ ...

      Να στηρίζει τον ΣφΥΡΙΖΑ με τις κομματικές παρωπίδες που φορά ο τεμπέλης του ΑΡΑΧΤΟΥ ΦΡΑΠΕ, ο #ΓΙΑΝΑΚΗΣ# μπορώ να το καταλάβω, να στηρίζει όμως μόνο από αντιπολιτευτικό μένος και να παίρνει γραμμή από τον ΣΟΥΡΑ (που ελπίζει ακόμα να γλύψει κανένα κοκαλάκι) η σαλεμένη αγρότισσα του ΑΜΑΝΙΟΥ είναι σκέτη κατάντια μιας σαλεμένης που από τις πολλές κολωτούμπες από παράταξη σε παράταξη ΣΑΛΕΨΕ… Πολιτική αλητεία δοσίλογων..

    • Πάντα θα υπάρχουν ΕΦΙΑΛΤΕΣ που για το προσωπικά τους πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα θα ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ την συνολική προσπάθεια ....

      Το είδαμε στο πρώτο στρατόπεδο με το ΕΒΕΔ που ήθελαν στρατόπεδο στον σκουπιδότοπο, την πρόεδρο των ξενοδόχων που παρά την απόφαση του κλάδου της παζάρευε στρατόπεδο και οικονομικά οφέλη, την ΡΟΥΦΑ που για να κάνει αντιπολίτευση στον Κυρίτση δέχτηκε στρατόπεδο δίπλα στο σπίτι της και τους φωστήρες του ΣΑΠΙΕ που μύρισαν παραδάκι με την σίτιση των ΛΑΘΡΟ…. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

  2. ….Τους θελετε να ανεβοκατεβαινουν στον επαρχιακο και να καθονται στο καστρο το απογευμα δηλαδη?

    • ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ. Ζήτω τα ψώνια, ΟΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ των φορέων που τα οικονομάνε με ΜΑΜ, ΚΑΚΑ και ΝΑΝΑ...

      Και μην ξεχνάτε ότι στηρίζει τον ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ η ψηλή, κανόνισε τους ΛΑΘΡΟ και τους ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ από την Ρόδο να μας τους κουβαλάνε στο Αμανιού που η κυβέρνηση που στηρίζει έφτιαξε τις πιο σύγχρονες υποδομές δίπλα στο σπίτι της ΡΟΎΦΑ.

    • ΤΣΑΝΑΚΩΓΛΥΦΤΕΣ και κομματόσκυλα τα οικονομάνε από τα ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ακόμα και την σίτιση οι κολλητοί ΣυγΚΑΜΕΝΟΥ-Φλαμπουριάρη...

      Όλα μαύρα στην διαχείριση του προσφυγικού, από τις ΜΚΟ, τους εργολάβους, τους ξενοδόχους, τα κομματόσκυλα της σίτισης, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τα μαγαζιά με κινητά και κάρτες και τώρα τελευταία τους αγρότες του Πυλιού που φορτώνουν Πακιστανάκια για αγροτικές εργασίες με 10 € και ελπίζω να μην είναι και η TZOBANA. Φορείς ΕΦΙΑΛΤΕΣ κατώτεροι των περιστάσεων που τους ενδιαφέρει ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ από ΜΑΜ, ΚΑΚΑ και ΝΑΝΑ.

  3. Τι θα γίνει αν μαζευτούν πάλι 6-7.000 όπως πρόπερσι; Εκτός κι αν κατά βάθος σας αρέσε περισσότερο η κατάσταση στο λιμάνι και στην παραλία το 2015 από το 2016! Και επειδή το ίδιο ακριβώς έργο παίχτηκε και πέρυσι με το χοτ σποτ κανονίστε να κάνετε τα ίδια και να δυσφημίσετε πάλι τη Κω σε όλον τον πλανήτη!

    • Βρε βλάκα 6-7 χιλιάδες θα τους χώσουν στα στρατόπεδα, εάν όμως έρθουν 15-20 χιλιάδες σαν το 2015;;;

      Τι θα κάνετε αλληλέγγυοι της πλάκας, θα τους πάρετε στα σπίτια σας ή θα τους φυλάκισε στην Καλόλιμνο;;;

      • Βρε ηλίθιε σκατοψυχε που ελπίζεις σε φασιστικά ψυφαλάκια μονο το χοτ σποτ εγγυάται την σωστη διαχείριση του μεταναστευτικού. Αυτού που εσυ και ολοι οι ανεγκεφαλοι σκατοψυχοι πολεμήσατε. Το προαναχωρισιακο είναι η μονη ασφαλής μεθοδος επαναπροώθησης παρανομων μεταναστων. Κατι που όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη οργάνωσε. Τα φασιστικά γυαλιά που φορας δεν σε αφηνουν να δεις την πραγματικοτητα. Την βλακεια και την ασχετοσύνη την καταλαβαινω αλλα την ξενοφοβία και την εμμονή θα την πληρώσουν ολοι.

  4. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ

    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

  5. Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ

    ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.ΣΤΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

  6. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡ 1

    Μια απόφαση κόλαφος ενάντια στους νεοταξίτες και την παγκοσμιοποίηση και σε όλους τους αλληλέγγυους ψευτοανθρωπιστές απέναντι στην αθρόα λαθρομετανάστευση βάζει απόφαση Βέλγικου δικαστηρίου. Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά την υπόθεση μιας οικογένειας Σύρων από το Χαλέπι που έκαναν αίτηση για βίζα προκειμένου να διαμείνουν με γνωστούς τους στο Βέλγιο τον Οκτώβριο. Οι βελγικές αρχές αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας, οδηγώντας σε δικαστική διαμάχη.«Τα κράτη-μέλη δεν είναι υποχρεωμένα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, να χορηγήσουν άδεια εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους σε άτομα που θέλουν να εισέλθουν στα εδάφη τους με στόχο να υποβάλουν αίτηση ασύλου, αλλά συνεχίζουν να διατηρούν το δικαίωμα να το πράξουν βάσει της εθνικής τους νομοθεσίας», ανακοίνωσε το δικαστήριο.

  7. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡ 2

    Ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου είχε δηλώσει τότε ότι μια απόφαση υπέρ της χορήγησης άδειας εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους θα «άνοιγε διάπλατα τις πύλες» για τους αιτούντες άσυλο.
    Όπως βλέπουμε η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν στο ελάχιστο την λαθρομετανάστευση. Μόνο στην χώρα μας οι ψευτοανθρωπιστές της αριστεράς και οι ψευτοπατριώτες που τους στηρίζουν νομοθετούν υπέρ των λαθρομεταναστών, είτε με την χορήγηση ιθαγένειας ,είτε ακόμη χειρότερα με την πριμοδότησή τους, που αποτελούν ουσιαστικά προσκλητήριο εισόδου στην χώρα μετατρέποντας την σε ένα απέραντο ισλαμικό τέμενος

  8. ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, 400€ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!!

    Την ώρα που ο λαός πένεται και υποφέρει !Συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ πολλοί δεν έχουν καν τα προς το ζην!Την ώρα που υπάρχουν οικογένειες, που ζουν με 400 € το μήνα και με αυτά πληρώνουν ενοίκιο, λογαριασμούς και φαγητό. Και προσπαθούν να επιβιώσουν. Την ώρα που υπάρχουν οικογένειες χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, σπίτια χωρίς φάρμακα και χωρίς τροφή.Οι άθλιοι που μας κυβερνούν μοιράζουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων στους λαθρομετανάστες, καθώς αντικαθιστούν το συσσίτιο που δίδεται στους λαθρομετανάστες με χρήματα, ‘όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.Τι να το κάνουν το φαγητό τα προσφυγάκια; Αφού πολλές φορές το πετούν γιατί είναι εκλεκτικά, έτσι είπαν να τους γεμίσουν με χρήματα για να μην έχουν παράπονο.

  9. 1.033.686 ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ Η… ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

    Ακούμε καθημερινά πλέον, πότε για επιθέσεις κουκουλοφόρων σε τρόλεϊ και λεωφορεία, πότε για βανδαλισμούς ακυρωτικών μηχανημάτων και άλλα τέτοια… επαναστατικά από τους «κοινωνικούς αγωνιστές» – που κατά τα άλλα κόπτονται για την «δημόσια περιουσία».Πόσο κοστίζει η… επανάσταση των πλουσιόπαιδων των βορείων προαστείων στον Έλληνα φορολογούμενο; Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Σπίρτζη σε σχετική ερώτηση βουλευτή, γύρω στα 100.000 ευρώ το μήνα. Συνολικά δε, οι προκληθείσες ζημιές από την έναρξη της… επανάστασης μέχρι σήμερα (το τελευταίο 10μηνο) ανέρχονται σε 1.033.686 ευρώ.
    Πληρώστε «κορόιδα» φορολογούμενοι! Η… επανάσταση κοστίζει!

  10. ΞΕΘΑΒΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

    Η λαϊκή ρήση «ο,τι θυμούνται χαίρονται» ταιριάζει γάντι στις τρακατρούκες που αμολάει η κυβέρνηση. Έτσι με μία αστραπιαία κίνηση οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Σύριζα-Ανελ κατέθεσαν πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όπου θα «διαλευκάνει» τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμβάσεις που υπεγράφησαν επί υπουργίας Γ. Παπαντωνίου. Όλα έγιναν με κάθε επισημότητα, και έγινε και ο ανάλογος ντόρος στο περιστύλιο της βουλής για να αναδειχθεί καταλλήλως το θέμα. Την ίδια στιγμή, η αξιολόγηση πάει από το κακό στο χειρότερο – για τα μάτια του κόσμου βέβαια-, 2 δις ευρώ έκαναν φτερά από τους καταθετικούς λογαριασμούς των τραπεζών από αρχάς του έτους, κουβεντιάζεται έντονα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κούρεμα των καταθέσεων, και η ύφεση την οποία υφίσταται η αγορά είναι άνευ προηγουμένου.

  11. ΞΕΘΑΒΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ 2

    Με τερτίπια του στυλ εξεταστικών επιτροπών προσπαθεί η κυβέρνηση να κατευνάσει τον κουρνιαχτό της μνημονιακής λαίλαπας που έχει ξεσπάσει στην Ελληνική κοινωνία, αλλά δεν νομίζουμε να ενδιαφέρει και πολύ την κοινή γνώμη το θέμα Παπαντωνίου. Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες κυβερνητικά στελέχη και δημοσιογράφοι θα προσπαθήσουν να αναγάγουν το συγκεκριμένο θέμα σε μείζον πολιτικό ζήτημα., εξάλλου οι αριστεροί κατέχουν καλά τη μέθοδο της προπαγάνδας και μας έχουν συνηθίσει πλέον στη διπροσωπία της κυβέρνησης όταν τα βρίσκουν σκούρα.
    Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση πλέει τα λοίσθια και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να παραμείνει όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία. Είναι επίσης βέβαιο ότι η αναμόχλευση παλαιών αμαρτωλών υποθέσεων δεν πρόκειται να δώσει ανακούφιση στην δοκιμαζόμενη κοινωνία. Τι άλλο έχει σειρά μετά τον Παπαντωνίου; Ίσως η λίστα Λαγκαρντ ή η λίστα Λουξεμβούργου και πάει λέγοντας.

  12. Νέα μνημονιακή σφαγή: Μετατροπή της σύνταξης σε φιλοδώρημα ύψους 152 (!) ευρώ τον μήνα!!!! 1

    Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση το κατάφερε αυτό. Να μετατρέψει, δηλαδή, τις συντάξεις σε φιλοδώρημα. Και αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση σχήμα λόγου, αλλά το θλιβερό αποτέλεσμα της πλήρους διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της νέας παραχώρησης γης και ύδατος προς τους διεθνείς τοκογλύφους.
    Μέσα από μια διάταξη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο τρίτο Μνημόνιο, δημιουργούνται «συντάξεις» ντροπής των 152 (!) ευρώ τον μήνα. Τα οδυνηρά αποτελέσματα γίνονται από σήμερα αντιληπτά σε χιλιάδες συνταξιούχους, που παίρνουν στα χέρια τους τις οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης μετά από ενάμιση χρόνο και δεν πιστεύουν στα μάτια τους, βλέποντας ποσά σύνταξης στα 152 και 156 ευρώ το μήνα!

  13. Νέα μνημονιακή σφαγή: Μετατροπή της σύνταξης σε φιλοδώρημα ύψους 152 (!) ευρώ τον μήνα!!!! 2

    Η διάταξη με την οποία το τρίτο Μνημόνιο κατεβάζει τις συντάξεις σε επίπεδα… Βουλγαρίας για χιλιάδες συνταξιούχους περιλαμβάνεται στην υποπαράγραφο Ε1 και Ε3 του νόμου 4336/2015 (σελ. 981 και 982 του νόμου), όπου οι κυβερνώντες μετά από… σκληρές «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα απεδέχθησαν να καταργηθούν τα κατώτατα όρια σύνταξης για όσους αποχωρούν από 1ης/7/2015 και μετά και είναι κάτω των 67 ετών και αντί για το εγγυημένο μέχρι τότε κατώφλι σύνταξης που ήταν στα 487 ευρώ να παίρνουν μέχρι τα 67 τους μόνον την σύνταξη που βγάζουν οι εισφορές τους και τα έτη που ασφαλίστηκαν!
    Αν οι εισφορές δηλαδή βγάζουν σύνταξη 230 ευρώ, αυτό θα είναι και το τελικό ποσό, και όχι τα 487 ευρώ που ήταν το εγγυημένο κατώφλι σύνταξης. Αν οι εισφορές βγάζουν σύνταξη πάνω από τα 487 ευρώ, π.χ. 600 ευρώ, θα παίρνουν 600 ευρώ.

  14. Νέα μνημονιακή σφαγή: Μετατροπή της σύνταξης σε φιλοδώρημα ύψους 152 (!) ευρώ τον μήνα!!!! 3

    Η βόμβα που κρύβεται στο τρίτο Μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ψηφίστηκε απ’ όλο το «συνταγματικό τόξο» στην Βουλή το καλοκαίρι του 2015, τινάζει στον αέρα χιλιάδες ασφαλισμένους που υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και άλλους φορείς από 1ης/7/2015 μέχρι και 12/5/2016 που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου και άλλαξε εκ νέου ο υπολογισμός για όσους υποβάλλουν αίτηση από 13/5/2016 και μετά.Στον ίδιο νόμο, πέραν της κατάργησης του κατώτατου ορίου, μπήκε και μια πρόσθετη ποινή 10% μείωσης της σύνταξης για όσους αποχωρούν μεν κάτω των 67 ετών αλλά βγαίνουν με μειωμένη σύνταξη. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε δηλαδή δύο δεινά: και κατάργηση κατώτατης σύνταξης και έξτρα μείωση 10% στην πρόωρη έξοδο.Τα αποτελέσματα ωστόσο αυτής της διάταξης δεν είχαν γίνει αντιληπτά τους προηγούμενους μήνες επειδή δεν είχαν βγει οι οριστικές συντάξεις για την ομάδα των ασφαλισμένων που είχαν αποχωρήσει από 1ης/7/2015 μέχρι 12/5/2016. Οι συντάξεις τους ήταν προσωρινές στα επίπεδα των 450 ευρώ.

  15. Νέα μνημονιακή σφαγή: Μετατροπή της σύνταξης σε φιλοδώρημα ύψους 152 (!) ευρώ τον μήνα!!!! 4

    Τώρα όμως, που αρχίζουν να βγαίνουν οι οριστικές συντάξεις, αποκαλύπτεται το σοκ από αυτήν την διάταξη – βόμβα που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα και την ενέταξε στα μέτρα του τρίτου Μνημονίου, παριστάνοντας μάλιστα ότι «διαπραγματευόταν» επί μήνες. Τα αποτελέσματα αυτής της «διαπραγμάτευσης» είναι ότι… κατάφεραν να σταματήσουν τον κατήφορο στις συντάξεις στα 156 ευρώ τον μήνα. Το σοκ γίνεται αντιληπτό σήμερα σε πολλούς ασφαλισμένους που παίρνουν τις οριστικές αποφάσεις με τις συντάξεις… Βουλγαρίας.
    Βλέπουμε, λοιπόν, ότι όντως η σύνταξη μετατρέπεται σε φιλοδώρημα και προνοιακό επίδομα, με τις απίστευτα χαμηλές αποδοχές που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. Η ευθύνη, όμως, για όλα αυτά δεν ανήκει μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και σ’ όλα τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», τα οποία ψηφίζοντας το τρίτο Μνημόνιο στις 14 Αυγούστου 2015 αναγνωρίζουν επί της ουσίας και την παραμικρή διάταξη που περιέχεται μέσα σ’ αυτό.

  16. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ», ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ;

    Δεν πρόλαβε καλά – καλά να «στεγνώσει το μελάνι» από το άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, ότι «αλληλέγγυα» καθάρματα (κυβερνητικά και μη κυβερνητικά, των ΜΚΟ) τρώνε τα 70 από τα 100 δολλάρια της βοήθειας προς την Ελλάδα για το «προσφυγικό» και η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα στείλει ακόμα περισσότερα φράγκα:«Θα δώσουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, διότι, όπως είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω υποστήριξη στο προσφυγικό».
    Και σίγουρα θα αναρωτιέστε: μα τόσο χαζή είναι η φράου;
    Ασφαλώς και δεν είναι χαζή! Ούτε η Μέρκελ, ούτε οι υπόλοιποι «κουτόφραγκοι» που στέλνουν φράγκα στα συριζοψεκασμένα λαμόγια! Ξέρουν πολύ καλά ότι τα τρώνε και με αποδείξεις (και μάλιστα, επακριβώς ποιοι τρώνε πόσα – ας είναι καλά οι παρακολουθήσεις των μυστικών υπηρεσιών…), αλλά τους μπουκώνουν με χρήμα για να το… φάνε και να τους έχουν στο χέρι για τις άλλες «δουλειές» τους – τα Μνημόνια, το ξεπούλημα της χώρας, κ.τ.λ.!

  17. Δυστυχώς με την χαρτούρα δεν πρόκειται να γίνει τίποτε διότι η Βουλή ολάκερη είναι ξένη, ξένοι κάνουν κουμάντο στα υπουργεία κ το χειρότερο….ακόμα υπάρχουν Έλληνες που στηρίζουν τα χρωματιστά κόμματα τούτης της σάπιας της βουλής. Ακόμα κ αν ακυρωθεί η κατασκευή αυτής της π α γ ί δ α ς δεν σημαίνει πως νικήσαμε διότι πατρίδα Ελλάδα δεν είναι μόνο η Κως. Ένα είναι σίγουρο…θα τα φέρει έτσι η ζωή που θα ρεζιλευτούν ό λ ο ι τους κ τούτα τα κόμματα θα διαγραφούν απο την ιστορία των ΕΛΛΗΝΩΝ. Μέχρι να μετανοήσουν κ οι π έ τ ρ ε ς λοιπόν…

  18. χάρισαν το όνομα της Ελληνικής φέτας στον Καναδά συριζα νδ πασοκ ολο το συνταγματικο τοξο πλην ΧΑ. 1

    Τόσο για τις χώρες της ένωσης αλλά περισσότερο για την πατρίδα μας τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας θα είναι καταστροφικά.
    Κατά πρώτον θα έρθουν στο τραπέζι του καταναλωτή ελύθερα όλα τα μεταλλαγμένα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς στον Καναδά επιτρέπεται η καλλιέργεια Γενετικώς Τροποποιημένων Προϊόντων και με την CETA θα τα εξάγουν χωρίς έλεγχο προς της χώρες της Ε.Ε. σε τιμές που δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί. Δεύτερον αφαιρέθηκε σκανδαλωδώς η προστασία του εθνικού μας προϊόντος, της φέτας, ως προϊόντος προστατευμένης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) δικαίωμα που διατήρησαν όλα τα υπόλοιπα Π.Ο.Π. τυριά της Ε.Ε.

  19. χάρισαν το όνομα της Ελληνικής φέτας στον Καναδά συριζα νδ πασοκ ολο το συνταγματικο τοξο πλην ΧΑ. 2

    Δηλαδή πλέον ο Καναδάς θα μπορεί να παράγει και να αναγράφει στην συσκευασία ΦΕΤΑ και όχι λευκό τυρί όπως γινόταν μέχρι σήμερα και θα μπορεί να εξάγει με την Ελληνική ονομασία λευκό τυρί σαν ΦΕΤΑ σε όλες της χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ε.Ε. Καταλαβαίνουμε λοιπόν την ζημιά που θα υποστούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, η Ελληνική Βιομηχανία Γαλακτοκομικών Προϊόντων και η Ελληνική οικονομία καθώς θα σταματήσουν οι εξαγωγές του συγκεκριμένου προϊόντος. Θα χαθούν εκατομμύρια συναλλάγματος από τα ταμεία των επιχειρήσεων και του κράτους.

  20. χάρισαν το όνομα της Ελληνικής φέτας στον Καναδά συριζα νδ πασοκ ολο το συνταγματικο τοξο πλην ΧΑ. 4

    Στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 15-02-2017 εγκρίθηκε «προσωρινή» συμφωνία μεταξύ ευρωπαϊκής ένωσης και Καναδά (CETA).Έτσι με την μέθοδο του Δούρειου Ίππου έφεραν προς ψήφιση με το πρόσχημα της «προσωρινής» την συμφωνία αυτή και δυστυχώς εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της ολομέλειας. Τόσο για τις χώρες της ένωσης αλλά περισσότερο για την πατρίδα μας τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας θα είναι καταστροφικά.Οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» έχοντας ως κριτήριο το Εθνικό συμφέρον καταψήφισαν την τόσο επιζήμια για την πατρίδα μας συμφωνία αυτή.Δυστυχώς δεν έκαναν το ίδιο όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Αυτοί που υπόσχονται να σώσουν στο μέλλον την χώρα (όποτε και αν γίνουν εκλογές) Νέα Δημοκρατία, ποτάμια και ελιές (βλέπε ΠΑΣΟΚ) υπερψήφισαν την συμφωνία CETA εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου σκάβοντας πιο βαθιά τον λάκκο της ελληνικής οικονομίας.

  21. 2.724 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΜΑΣ… ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ… ΑΛΛΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

    Νέα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των λεγόμενων «προσφύγων» που… προτίμησαν την Ελλάδα από την αρχή του χρόνου μέχρι τώρα, έδωσε στην δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ)– εφόσον το εγχώριο αρμόδιο για τέτοιου είδους ανακοινώσεις «Συντονιστικό Όργανο για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης» δεν δίνει στοιχεία, για να κρατάει το θέμα μακριά από την επικαιρότητα.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία, λοιπόν, σε 2.724 ανέρχονται τα «προσφυγάκια» που κατέφτασαν στην Ελλάδα από τις αρχές του 2017 έως τις 8 Μαρτίου – δια θαλάσσης.
    Από το σύνολο των αφίξεων, οι 1.521 καταγράφηκαν τον Ιανουάριο και οι 1.091 τον Φεβρουάριο.
    Ουκ ολίγοι, λαμβάνοντας υπόψιν τις κάκιστες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν φέτος. Αλλά, το καλοκαίρι είναι μπροστά μας κι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων»!

  22. Όλα αυτά γιατί ο δήμαρχος και καμιά 100αριά ενεργοί χρυσοπορδίτες αντιδρούν…Κλείστε αυτούς πουθενά να ησυχάσουμε επιτέλους!Μας τα έχετε πρήξει!!

  23. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

    ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εχει σχεση με πολιτικαντηδες του δημοκρατικου κλεπτοκρατικου ληστρικου τοξου. η χρυση αυγη εχει καθαρες θεσεις για την λαθρομεταναστευση.οι δημαρχοι εξαπατουν τους δημοτες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://www.xryshaygh.com/kinima/thesis

  24. Σε 19.000 αλλοδαπούς έδωσε «ελληνική ιθαγένεια» ο Σύριζα μέσα στο 2016. 1

    Νομίζετε ότι επί Σύριζα δεν δουλεύει τίποτα και όλα καταρρέουν; Μεγάλο λάθος, αφού υπάρχει μία και μόνη δημόσια υπηρεσία που διαρκώς εντείνει τους ρυθμούς δουλειάς της και την αποτελεσματικότητά της.
    Ο λόγος για την υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί την υπηρεσία που έχει αναλάβει την δημιουργία ψηφοφόρων του Σύριζα, δηλαδή την υπηρεσία που έχει αναλάβει να εφαρμόσει την παράνομη και αντισυνταγματική επανάληψη του νόμου Ραγκούση, που νομοθέτησε ο Σύριζα το 2015.
    Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εν λόγω υπηρεσία, η απόδοση «ιθαγένειας» σε αλλοδαπούς εκτοξεύτηκε. Από 305 που πήραν την «ιθαγένεια» το 2015, φτάσαμε στους… 19.032 το 2016 και η δημιουργία ψηφοφόρων, εις βάρος του Έθνους, συνεχίζεται.

  25. Σε 19.000 αλλοδαπούς έδωσε «ελληνική ιθαγένεια» ο Σύριζα μέσα στο 2016. 2

    Όπως δήλωσε ο πρώην πολιτευτής του Σύριζα, έμμισθος του Σόρος και υπηρέτης των τουρκικών συμφερόντων (είχε χαρακτηρίσει «τουρκικό πράγμα» την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης), Δημήτρης Χριστόπουλος, «το 2016 είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά που η μεταρρύθμιση του δικαίου της ιθαγένειας, η οποία ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2015 άρχισε να αποδίδει καρπούς, παρά τα πολλά προβλήματα».
    Βεβαίως, τσάμπα χαρτί χαλάνε στην εν λόγω υπηρεσία, αφού ουσιαστικά λειτουργούν βάσει αντισυνταγματικών διατάξεων, προκειμένου να κατασκευάσουν ψηφοφόρους για την αντεθνική αριστερά. Συντόμως, όλες αυτές οι διαδικασίες και οι άδειες θα επανεξεταστούν και θα επανέλθει η νομιμότητα, που προστάζει ότι μονάχα μέσω της καταγωγής ορίζεται ο Ελληνισμός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ