Είναι όλοι cool & happy. Αλληλοκοιμίζουν και αλληλοπαραμυθιάζονται…

5
2221

Μας μεταφέρθηκε ότι ο πρώην Περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης είναι σφόδρα δυσαρεστημένος που κατά την υπογραφή του μεγάλου για την Κω έργου του αποχετευτικού Κεφάλου- Αντιμάχειας, κανείς δεν αναφέρθηκε στην δική του συμβολή στην προετοιμασία – ωρίμανση και προώθησή του, επί δικής του θητείας, μιας και ως γνωστόν η διοίκηση έχει συνέχεια και τέτοιας κλίμακας και μεγέθους έργα δεν προκύπτουν ξαφνικά από τη μία μέρα στην άλλη και από το πουθενά.
Από την άλλη όμως, ποιος να το λεγε;
-Ο Γ. Χατζημάρκος; Εκτός του ότι δεν τον συμφέρει πολιτικά, για ποιο λόγο να κάνει τον συνήγορο του πρώην Περιφερειάρχη; μήπως εκείνος αν ήταν στη θέση του θα κανε το ίδιο;
-Ο Γ. Κυρίτσης; Από που κι ως που να χαλάσει τη στιγμή…πάνω που τα ξαναφτιάξανε με τον Γ. Χατζημάρκο, έπειτα από μία περίοδο ψυχρότητας και αντιπαραθέσεων ; (είναι καταγεγραμμένα τα κοσμητικά με τα οποία στόλιζαν ο ένας τον άλλον μέσω ανακοινώσεων).
Έπειτα αν έκανε αναφορά στη συμβολή του πρώην Περιφερειάρχη -συνειρμικά και μόνο- θα περνούσε  αυτομάτως στον ακροατή-τηλεθεατή-αναγνώστη  η αντίστοιχη συμβολή στην ωρίμανση του έργου και της πρώην δημοτικής αρχής  (κάποιοι το επεσήμαναν στα σχόλια), οπότε σου λέει χίλιες φορές καλύτερα…  να λείπει το βύσσινο.
Αν το δούμε και πιο σφαιρικά κάθε εξουσία (κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμος) που δεν είναι δα και στα καλύτερά της/τους, έχουν ανάγκη να δημιουργήσουν ως αντιπερισπασμό το δικό τους αφήγημα (που θα λέγε και ο Κ. Σκανδαλίδης), το δικό τους μύθο. Πλασάροντας δηλαδή μια δική τους εικονική πραγματικότητα υπεραισιόδοξης ανάγνωσης μηνυμάτων η αριθμών (βλέπε τουριστική νιρβάνα) βαφτίζοντας πολλές φορές ως γεγονότα, ευσεβείς πόθους.
Σε αυτό το πλαίσιο για παράδειγμα, αν κοιτάξουμε λίγο παραπάνω κι ο Α. Τσίπρας δείχνει  προς τα έξω ότι είναι πάντα cool και happy. Κοιμίζει τους ξένους, κοιμίζει τους δικούς του και αλληλοπαραμυθιάζονται ότι οι Γερμανοί θα τους κάνουν όλα τα χατίρια πριν τις εκλογές… (στο τέλος δε  που δεν θα του βγει θα κάνει μια στροφή 180μοιρών κηρύσσοντας αντι-Γερμανικό ανένδοτο πριν πάει σε εκλογές).
Η μόνη διαφορά με τους δύο Γιώργηδες  είναι ότι αυτοί (προς το παρόν) παίζουν χωρίς ισχυρό αντίπαλο. Κάποιος πολιτικός παράγοντας πάντως μας παραλλήλισε την περίπτωσή τους με την τετραετία που στον πρώην Δήμο Δικαίου, ο τότε Δήμαρχος Β. Χατζηγιακουμής δεν είχε αντιπολίτευση (με τον κόσμο να «φορτώνει» αρνητικά) με συνέπεια να εμφανιστεί ο Μ. Χατζηκαλύμνιος από το πουθενά και να τραβάνε τα μαλλιά τους…
Ίσως γι’ αυτό το τρενάρουν για το 2018 (δηλ. περίπου ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές) οι 2-3 νέες παρατάξεις που ετοιμάζονται στα δημοτικά μας πράγματα  (Αλλά και για την Περιφέρεια, οσονούπω, ετοιμάζονται οι νέοι διεκδικητές).
Αν και όποιος από αυτούς εμφανιστεί πρώτος και δυναμικά κερδίζοντας την πρώτη εντύπωση στον κόσμο, μάλλον θα έχει και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα… Άστα που με την απλή αναλογική πάμε για νέες (ετερόκλητες) συμφωνίες… (Οπότε, στα υπόψη).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • Γιάννη ψαλιδοχέρη, μου ψαλίδισες αρκετά σχόλια και έτσι απέχω από σχολιασμό…

      Θα πρέπει να καταλάβεις ότι τα καυστικά σχόλια αυξάνουν την επισκεψημότητα και τα σχόλια…. Όμως εσύ προτιμάς όπως τώρα τα ξενέρωτα που δεν φέρνουν επισκεψημότητα…

  1. ειδε ο μυντχαουζεν τον ψευταλεξη και φοβηθηκε….
    του ανηκει το οσκαρ του μεγαλυτερου παραμυθα…
    αυτος οταν τελειωσει η χουντα τους θα φαει πολυ ξυλο.
    να δουμε τοτε αν θα χαμογελαει….

  2. 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ JEFFREY ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ… ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, ΔΕΞΙΟΙ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

    Ήταν ακριβώς πριν από εφτά χρόνια, σαν σήμερα, που ο Jeffrey ανακοίνωνε με δραματοποιημένο διάγγελμα από το ακριτικό Καστελόριζο, την παράδοση της χώρας στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων και το πρώτο Μνημόνιο!Σήμερα, εφτά χρόνια μετά, βρισκόμαστε στο 3ο Μνημόνιο κι ετοιμαζόμαστε για το 4ο, ενώ δεν έχει μείνει καμία καθεστωτική διέξοδος, αφού η «ελπίδα» που πούλαγε ο ΣΥΡΙΖΑ… πέθανε τελευταία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ