«Εγώ καλά σου τα ‘λεγα…»

16
2724

Το άρθρο του Δ. Χόνδρου στην AegeaNews για το γεγονός ότι η ΝΔ κεντρικά δίνει ως υποψήφιο της στα Δωδεκάνησα τον Γ. Κυρίτση, ήταν άκρως αποκαλυπτικό. Απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς.
Το επιβεβαίωσε δε πλήρως, το ότι η τοπική ΝΔ, έσπευσε μέσα στην επόμενη κιόλας ώρα από την δημοσίευσή του να βγάλει ανακοίνωση διάψευσης. Κι όμως, δύο μέρες μετά κι αφού έφτασαν στα κεντρικά της ΝΔ τα μαντάτα από Κω,  ο ιδιαίτερος του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε εκ μέρους του τηλέφωνο τον Γ. Κυρίτση λέγοντας του να μην δίνει σημασία στις τοπικές ανακοινώσεις, δεδομένου ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων τον έχει ο Πρόεδρος του κόμματος. Κι αυτό μάλιστα μας το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γ. Κυρίτσης, ανήμερα του Αγ. Γεωργίου στο Πυλί, όταν δεχόταν αλλεπάλληλες κλήσεις στο κινητό για τα «χρόνια πολλά» κι εμείς  χαριτολογώντας τον ρωτήσαμε «ο Κυριάκος πήρε τηλέφωνο ή ακόμα;»
Ό έτσι μεθερμηνευόμενον,  ότι ο Κυριάκος μετά το πρώτο «φλερτ», κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Κω, έκανε τώρα ένα ακόμα βήμα προς το μέρος του (αφού έγινε και η επίσκεψη του δημάρχου Κω στο γραφείο του Προέδρου της ΝΔ στην Αθήνα, μιας και τον είχε καλέσει ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, αφού τον ασπάστηκε πρώτα αναχωρώντας από το δημαρχείο).
Το δεύτερο βήμα ήταν φυσικά η διαρροή των ονομάτων των νέων προσώπων που «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στους διαπιστευμένους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ, όπως έγραψε ο Δ. Χόνδρος.
Το τρίτο βήμα θα είναι πια (όταν έρθει η ώρα) η οριστική ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
Από την άλλη είναι σαφές  (και από την απάντηση του δημάρχου) ότι ο ίδιος έχει πάρει πλέον τις αποφάσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ενοχλούνταν μόνο η τοπική ΝΔ (και φυσικά οι γύρω από αυτήν τοπικοί υποψήφιοι υποψήφιοι), αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος. Θυμίζουμε μόνο ότι σε αντίστοιχη (πολύ πρώιμη) εκτίμησή μας που είδε το φως της δημοσιότητας προ διετίας περίπου, μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη,  ο δήμαρχος είχε εκδώσει -ασκαρδαμυκτί- ανακοίνωση διάψευσης, κάτι που ασφαλώς δεν έκανε τώρα για ευνόητους λόγους.
Κι αυτό γιατί βλέποντας ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήγε σε εκλογές μέσα σε ένα χρόνο, όπως υπολόγιζαν όλοι  (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος), αλλά παίζοντας πειθήνια το ρόλο της, στο να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα (που αν τα περνούσε ο Κυριάκος θα είχε καεί η πλ. Συντάγματος, όπως εύστοχα σημείωσε και ο επανεμφανισθείς Γιάν ης Βαρουφάκης) παίρνει παράταση ζωής και μέσα στο καλοκαίρι – όπως όλα δείχνουν- θα περάσει και την απλή αναλογική για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Οπότε; Την επομένη τι απομένει; (που θα έλεγε και ο μέγας ατακαδόρος Μηνάς) Να παραμείνει σε ένα δήμο που με την συσσώρευση προβλημάτων και την έλλειψη πόρων και δυνατοτήτων φαίνεται από τώρα ψεύτης και ασυνεπής στις  προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις του; Ή στην καλύτερη των περιπτώσεων (λέμε τώρα) να εκλεγεί μεν δήμαρχος αλλά να μην έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, να μην μπορεί να περάσει τίποτα…και να του ψήνουν το ψάρι στα χείλη οι όποιοι επικεφαλής  (Ιωάννα, Γιάννης, Κική, Θεοδόσης, Μανώλης, Ντίνα ή Κώστας και πάει λέγοντας);
Και στο κάτω κάτω  (όπως έχουμε ξαναγράψει) σου λέει «γιατί ο Ηλίας; » από τη στιγμή που η ΝΔ σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (δημοσκοπήσεις, μεταναστευτικό, νέα μέτρα κλπ) έχει όλες τις προϋποθέσεις – όπως είχε κι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν- να εκλέξει  Κώο βουλευτή;

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καπως ετσι ητανε και ειναι τα πραγματα. Αυτα ητανε εμφανη απο την ΑΙΣΧΡΗ αντιμετωπιση του μεταναστευτικου το 2015!!! Ο Κυριτσης ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ την Κω ΟΧΙ γιατι ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ το προβλημα, αλλα την Κω,τον Καματερο και την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ξεφτιλισε την Κω σαν φασιστικο νησι μονο και μονο για να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ τον Καματερο και τον Συριζα.Δημιουργησε ενα πολυμορφο ΜΕΤΩΠΟ, Εκκλησια, χρυσα αυγα και διαφορα Γκαου για να κανει ΕΚΛΟΓΙΚΗ πελατεια. Αυτα ητανε ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ Το διπολο Κυριτσης- Καματερος ….ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την καταστροφη ητανε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ καλυψη του ΑΙΣΧΟΥΣ του Κυριτση.Ακομη και σημερα συνεχιζεται το ιδιο ΑΙΣΧΟΣ. Η μονη ΑΛΗΘΕΙΑ οτι δηλαδη ο Καματερος και η Κυβερνηση ΕΣΩΣΑΝ την ΚΩ απο την καταιγιδα του προσφυγικου -μεταναστευτικου δεν εχει λεχθει ουτε μια φορα !! Εκατονταδες χιλιαδες αρθρα και σχολια για να συνεχιστει το.. ΑΙΣΧΟΣ του 2015 !!!!! Επιτελους …το ΑΙΣΧΟΣ του 2015 εχει ονομα και επιθετο…Γιωργος Κυριτσης πολιτευτης με την ΝΔ!!!

  2. ΜΑΚΑΡΙ .ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

  3. Υπάρχουν όμως και άλλες παράμετροι. Θα ισχύσει λίστα ή σταυρός; Πόσο επηρεάζει ο Κυρίτσης τους Ροδίτες Νεοδημοκράτες; Ποιά θα είναι τα άλλα ονόματα της λίστας. Φυσικά αν οι εκλογές γίνουν χωρίς σταυρό και ο Μητσοτάκης βάλει τον Κυρίτση στις 2 πρώτες θέσεις τότε σίγουρα έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί.

  4. ΧΑΝΕΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ – ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΛΕΠΕΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ… ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ;

    Ωχ, σκούρα τα πράγματα για το μέτωπο τραπεζιτών-συστημικών και κομμουνιστών στην Γαλλία! Εκεί που το είχαν σίγουρο πως θα επικρατήσει ανέτως ο άχρωμος και άοσμος, άγευστος, πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ, βλέπουν τη διαφορά να μειώνεται και αρχίζουν να αγχώνονται.

    Έτσι, μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δείχνει ότι ο πρώην τραπεζίτης, Μακρόν, προηγείται μεν με ποσοστό 59%, αλλά έχει απωλέσει δε τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

    Η σφυγμομέτρηση αυτή διενεργήθηκε το διήμερο 26-27 Απριλίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Αντιστοίχως, η Μαρίν Λεπέν, έχει ανεβάσει το ποσοστό της κατά τέσσερις μονάδες και φτάνει στο 41%. Κι έχουμε ακόμα ένα δεκαήμερο μέχρι την 7η Μαΐου, χρόνος στον οποίο πολλά μπορεί να συμβούν!

  5. ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ.ΜΑΛΛΟΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.Ο ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΡΕΝΑΚΙΑ.

  6. ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗΣ.ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΝΤΟ!!

  7. Κρήτη: Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess εντυπωσίασε με την κόρνα του (βίντεο)

    Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess που κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, κατάφερε να κάνει εντυπωσιακή… είσοδο όχι μόνο με την εμφάνιση και την όψη του αλλά και με την κόρνα του (!) που δεν θύμιζε σε τίποτα τον κοινότοπο ήχο των υπολοίπων πλοίων.
    Συγκεκριμένα η κόρνα του κρουαζιερόπλοιου ήχησε στον ρυθμό του μουσικού θέματος της ξένης σειράς «The love boat» ή αλλιώς «Το πλοίο της αγάπης» στην οποία οι ιστορίες διαδραματίζονταν πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Το υπερσύγχρονο πλοίο που κατασκευάστηκε πριν λίγους μήνες, είναι ύψους 68 μέτρων, μήκους 330 μέτρων, , είναι χωρητικότητας 3560 επιβατών και 1346 ατόμων πληρώματος.
    Το flashnews κατέγραψε την ώρα του απόπλου του κρουαζιερόπλοιου από το λιμάνι το βράδυ.

  8. ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΛΕΠΕΝ – ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    Στις γαλλικές εκλογές η εργατική τάξη έδωσε μεγάλη δύναμη στην εκπρόσωπο του Εθνικού Μετώπου. Περιοχές πουάλλοτε ήταν κάστρα της αριστεράς έχουν στραφεί πλέον οριστικά στηνMarine Le Pen. Μεγάλη δύναμη βέβαια της έδωσε και η γαλλικήνεολαία.Εδώ και χρόνια «ειδικοί αναλυτές» οδυρόμενοι έχουναντιληφθεί ότι το κόμμα πλέον της εργατικής τάξης είναι τοFront National της Λεπέν. Όλα αυτά βέβαια, δεν αγγίζουν ογκόλιθους της πολιτικής του τόπου μας όπως ο πρόεδροςΠαυλόπουλος που βγήκε και είπε ότι την Λεπέν την στηρίζουν«υπολείμματα του ναζισμού». Απίστευτες ατάκες ακούμε παιδιά…http://www.makeleio.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ