Έν. Κώων Αθηνών: Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο Gerhard Rohlfs – Franco Mosino – Anastasios Karanastassis

2
446

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΘΕΜΑ: Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο Gerhard Rohlfs – Franco Mosino – Anastasios Karanastassis

Με αφορμή την προκήρυξη του Διεθνούς Λογοτεχνικού Βραβείου, Gerhard RohlfsFranco MosinoAnastasios Karanastassis, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και των μελών του ΔΣ της Ένωσης Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης», στην Ένωση Πολιτισμού “APODIAFAZZI”, για την προστασία και ανάδειξη της Ελληνο- καλαβρικής Γλώσσας και Πολιτισμού για την πρωτοβουλία αυτή.

Ο συμπατριώτης μας Αναστάσιος Καραναστάσης, Διδάκτωρ Φιλολογίας, μελετητής της γλώσσας των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» αποτελεί ένα εξαιρετικό φωτεινό παράδειγμα, στο χώρο της λογοτεχνίας και των γραμμάτων.

Το έργο του σπουδαίο και μοναδικό, το οποίο ανέδειξε ένα σπάνιο παράδειγμα επιβίωσης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής μας γλώσσας στην Κάτω Ιταλία. Θα τολμούσα να χαρακτηρίσω το έργο του «ζωντανό μνημείο πολιτισμού».

Για μια ακόμα φορά, μια τέτοια πρωτοβουλία, μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, μέσα στην πάροδο των χρόνων και αυτό είναι ευθύνη όλων μας.

Θα δανειστώ τα λόγια του Ιταλού Πρόεδρου της Διεθνούς Ακαδημίας για την διάδοση του πολιτισμού:

«Έλληνες να είστε περήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό».


Με εκτίμηση,

Νινέττα Ν. Μανούση

Πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών

«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Υπάρχει γατούλα και τώρα τελευταία με τον Γραμματικό προσφέρουν για τους λιγούρηδες νοστιμιές μεζεδοπωλείου…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ