Δ. Καλλούδης: Δεν μπορεί να τιμάται μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα όπως ήταν ο Σκεύος Ζερβός και να μην έχει κινητοποιηθεί όλη η Δωδεκάνησος(ΦΩΤΟ)

10
720

Στην παλιά βουλή, έγινε εχτές, τιμητική εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου ανθρωπιστή, Καλύμνιου γιατρού Σκεύου Ζερβού.

Ήταν αρκετοί πολιτικοί, αλλά δεν θα αναφερθώ σε ονόματα,παρά μόνο σ’ αυτό του Προέδρου του Iπποκράτειου Ιδρύματος Αριστοτέλη Παυλίδη (δεν είναι πολιτικός) που ήταν μαζί με τον Δήμο Καλυμνίων οι οργανωτές της εκδήλωσης. Λυπάμαι που θα το πω αλλά η αίθουσα της παλαιάς Βουλής ήταν σχεδόν άδεια.
Δεν μπορεί να τιμάται μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα όπως ήταν ο Σκεύος Ζερβός και να μην έχει κινητοποιηθεί όλη η Δωδεκάνησος, τα σωματεία, και οι σύλλογοι των Αθηνών, για να δηλώσουν με την παρουσία τους την ευαρέσκεια τους για όσα έκανε ο μεγάλος αυτός καλύμνιος γιατρός.
Ο Σκεύος Ζερβός, θεωρείται ένας από τους μεγάλους μελετητές του Ιπποκράτη και συνέγραψε διάφορα άρθρα αναδεικνύοντας το έγο του πανελλαδικώς αλλά και διεθνώς. Εφεύρεση του αποτελεί η τηλε-εξέταση όπως την ονόμασε. Για τον λόγο αυτό κηρύχτηκε καθηγητής του παν. του Ιλλινόις το 1950, και καθηγητής χειρουργικής στο Παν. του Σικάγο.
Πολέμησε ως εθελοντής με τον βαθμό του Ιατρού (Λοχαγός}.
Ασχολήθηκε με τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο και το 1920 συνόδευσε τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών.
Αν παραθέσω όλα όσα ανέφερε ο βασικός ομιλητής και μελετητής του έργου του Κων. Λγοθέτης, θα πρέπει να διαβάζετε δυο μέρες. Ήταν τιμή μου μεγάλη να γνωρίσω τον άνδρα και να ασπαστώ την μεγαλοφυία του.

Φωτογραφία του Dimitris Kalloudis.
Φωτογραφία του Dimitris Kalloudis.
Φωτογραφία του Dimitris Kalloudis.
Φωτογραφία του Dimitris Kalloudis.

10 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ακάλεστος ο ΤΕΛΗΣ δεν πάει πουθενά, άσε που μπορεί να είχε και κάποια αδιαθεσία ΟΨΙΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΉ.

      Γιατί τον έπιασε τον Δημήτρη ξαφνικά το εβδομαδιαίο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Κω; Ίδωμεν, θα δείξει ….

  1. Ο κ Παυλιδης πρέπει να παραιτηθεί !
    Καμμία παρουσία απο τον Πανεπιστημιακό κ Ιατρικό κόσμο
    Ούτε απο ΠΙΣ ούτε απο ΙΣΑ
    Ακούνε το όνομα του κ δυσφορούν Απαξιούν το πρόσωπο αυτό Απαξιομένος από την δουλειά του την πολιτική προσπαθεί να εμφανιστεί ως μεσσίας τώρα
    Η μεγαλύτερη αποτυχία του «προέδρου» που απομάκρυνε Δωδεκανησιους κ φιλους των ,απο την εκδήλωση Διχάζει τους Δωδεκανησίους
    Η αμετροέπειά κ ο τυχοδιωκτισμος του οδήγησαν σε προσωπική του καταδίκη σπο τους απαράδεκτους χειρισμούς μαζί με τους συμβούλους του στην στοιχειώδη δεοντολογία που επεβάλλετο
    Η έπαρση του γύρισε μπούμεραγκ
    Ο κόσμος γνωρίζει καλλίτερα
    Η Βουλή έπρεπε να ειναι ασφυκτικά γεμάτη
    Πανικόβλητος μαζί με την παρέα του οδηγούν το Διικ σε μικρό σωματείο εντός της Κω
    Λυπηρό θέαμα !!!
    Ο Μεγάλος Σκεύος Ζερβός σε ανθρωπάκια που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την Αίγλη του για ίδιον όφελος !

    • Ρίξε χολή και μίσος αρχαίο γερασμένο πνεύμα στο βασίλεμα σου....

      Ο ΤΕΛΗΣ έγραψε ιστορία, καλή και κακή, εσύ όμως με τόση χολή και ΜΙΖΈΡΙΑ κατάφερες έστω κάτι που θα το θυμόμαστε;;;;

    • Ο Τελης ασχολητε τωρα με τα λεφτα που διεκδικουν οι πρωην βουλευτες,τα καθυστερουμενα και πως θα προοθησει τον ανηψιο να γινει βουλευτυης και αυτος.Με τετοια θα ασχολητε?

  2. Επεσαν και οι υπογραφές ξεπουληθηκε το Ασκληπιείο της Κω,ΕΓΙΝΕ εδρα της Επιδαύρου!!!!!ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!.ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΝΙΑΤΗ!!!!ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΚΩ.ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ?Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ.ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕΣ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΚΩ ΑΠΟ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΠΑΥΛΙΔΗ.
    http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/55688/sto-diethnes-diktyo-asklipieion-dimos/

  3. Απορια,ουτε στηνΕλλαδα δουλεψε ουτε στη Δωδεκανησο.Να ασχοληθουν το Ιλινοις και το Σικαγο.

  4. Γιώργο
    Δείξε την δύναμη με έργα
    Δείξε την αγάπη σου στην Κω !
    Εισαι ο μόνος κ ο Άξιος
    Πέρασε στην εξωστρέφεια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ