ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Λογοθέτη «ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ»

0
501

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Βιβλιοπαρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου του Μ. Λογοθέτη «ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ κατά τα χρόνια της δουλείας (1522-1945)»

Οι Δωδεκανήσιοι της παροικίας μας τίμησαν σε μια όμορφη, σεμνή πνευματική εκδήλωση τον Νισύριο  συγγραφέα Μιλτιάδη Λογοθέτη, το  Σάββατο  19 Μαϊου, με αφορμή την  παρουσίαση του βιβλίου του «ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ κατά τα χρόνια της δουλείας (1522-1945)» στο χώρο του Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών  – Πειραιώς, η Ένωση Κώων Αθήνας «ο Ιπποκράτης» και ο Σύλλογος Νισυρίων Αθήνας « ο Γνωμαγόρας».

Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα  από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Γιάννη Φραγκούλη, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση του χώρου για την πραγματοποίησή της  και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτη Πλάτωνα Κρικρή και από τον  βουλευτή Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερό.

Στην εισαγωγική ομιλία του, ο συντονιστής  καθηγητής  Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  κ. Αχιλλέας Κουτσουράδης  αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του συγγραφέα Μιλτιάδη Λογοθέτη και στη συνέχεια παρουσίασε τις δύο ομιλήτριες της εκδήλωσης, την κα Σοφία Ηρακλείδου, γραμματέα του ΔΣ της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων και την κα Νινέτα Μανούση, πρόεδρο της Ένωσης Κώων Αθήνας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του «ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ κατά τα χρόνια της δουλείας (1522-1945)»από τις δύο ομιλήτριες, για τις οποίες ο κ. Λογοθέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την όλη προσπάθειά τους, αλλά κυρίως για το ενθαρρυντικό μήνυμα, που δύο κυρίες νεότερης γενεάς ασχολούνται με την ιστορία της Δωδεκανήσου.

Μετά τις ομιλίες, χαιρετισμό και ευχαριστίες προς τον τιμώμενο, απηύθυνε ο πρόεδρος της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών κ. Κώστας Χαρτοφύλλης και στη συνέχεια όλοι οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας κ. Βαγγέλης Ηλιάδης παρέδωσαν στον Μιλτιάδη Λογοθέτη, τιμητικές διακρίσεις (πλακέτες), με τον ίδιο να εκφράζει συγκινημένος τις ευχαριστίες του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσφορά κερασμάτων, από τους συνδιοργανωτές.

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους : ο εκπρόσωπος του ΑΓΕΣ Συνταγματάρχης κ. Ξενοφών Μητρόπουλος, η εκπρόσωπος του Δήμου Κω κα Χρυσή Τσέλλιου, ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων, κ. Δημήτρης Ήσυχος,   ο πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων Αθήνας κ. Οδυσσέας Σακελλαριδης ο αντιπρόεδρος  και ο γενικός γραμματέας της  Δ.Ι.Λ.Ε κκ. Φίλιππος Καλλούδης και Μιχάλης Αρφαράς, ο διευθυντής και το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου « Κλεόβουλος ο Λίνδιος» κκ. Γιάννης Λογοθέτης και Κώστας Πάχος ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ιατρικής κ. Γιάννης Αράπης. Την Ομοσπονδία  Δωδεκανησιακών Σωματείων εκπροσώπησαν η επίτιμος πρόεδρος  κ. Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου,οι αντιπρόεδροι κκ Κατερίνα Βουρεξάκη και Γιάννης Καραϊτιανός, τα μέλη του ΔΣ κ. Λουκία Ζερβάνου, Άννα Κορωναίου, και Κύκκος Λουκάς

Γραπτό μήνυμα έστειλε  ο Δήμαρχος Νισυρίων κ. Χριστοφής Κορωναίος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ