ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ένα μαραθώνιο αποχαιρετιστήριο γλέντι στον Δημήτρη Κουσπακίδη που έφυγε για την Αυστραλία, στου Πάχου

1
2977
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο γλέντι στο γνωστό Ψητοπωλείο του φίλου Θοδωρή Πάχου στον επαρχιακό (στη στροφή προς Μαρμάρι) από το οποίο πέρασαν οι περισσότεροι φίλοι του για να τον αποχαιρετήσουν (από νωρίς το απόγευμα έως τα ξημερώματα), έφυγε για την Αυστραλία, ο μεγάλος χορευτής μας, Δημήτρης Κουσπακίδης, ανανεώνοντας το ραντεβού στο νησί μας για την επόμενη χρονιά «πρώτα ο Θεός», όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Ένα σπάνιο γλέντι «όπως παλιά», το οποίο οργάνωσε ο πολύ στενός φίλος του Δ. Κουσπακίδη, Μανώλης Πίτσης, με καλή παρέα, χορό, τραγούδι (χωρίς μικροφωνικές) και άφθονο κρασί με εκλεκτούς μεζέδες από το ψητοπωλείο του φίλου Θοδωρή.

Με τους παραδοσιακούς μας μουσικούς Μανώλη Κεφαλιανό (βιολί), Μανώλη Πόγια (ακορντεόν-τραγούδι), Σάββα Κεφαλιανό (λαούτο-τραγούδι), με παλιούς σκοπούς και τραγούδια, με χορό αλλά και τραγούδι από πολλούς καλούς μερακλήδες το αποχαιρετιστήριο γλέντι  κράτησε έως τα ξημερώματα (ο Δημήτρης Κουσπακίδης ζήτησε και πήρε μαζί του, σε στικάκι, τα σχετικά στιγμιότυπα, για να τα βλέπει κάθε βράδυ στην Αυστραλία, όπως μας τόνισε, μιας και «το μυαλό του παραμένει όλο το χρόνο στην Κω…»

Είναι χαρακτηριστικές οι μαντινάδες που έχουν πει για τον Δημήτρη Κουσπακίδη:

-Καλό ταξίδι σου εύχομαι φίλε μου Κουσπακίδη, τη σούστα πάρτη φυλαχτό στο σπίτι σου στολίδι(Μάνος Πόγιας ο οποίος είχε πει και: Κάλλιο τ’ απομεσήμερο να σε δακάσει φίδι, παρά να μπλέξεις στο χορό από τον Κουσπακίδη)

-Του Κουσπακίδη το χορό ο κόσμος το σαστίζει, σαν αγιογράφος  απαλά τη γη τη ζωγραφίζει.

-Ο Κουσπακίδης ειν’ φαινόμενο με το χορό που κάνει, στην πίστα μέσα όταν μπει κανείς δεν τον επιάνει.

-Είναι μεγάλος εγλετζές κι έχει ωραία γούστα, σκλαβώνει τον κόσμο που θωρεί όταν χορεύει σούστα.

-Ο χρόνος πρέπει να σταθεί να μην τον κατελύσει γιατί σε κήπο τέτοιο ανθό δε ξανακάνει η φύση (Χ. Καλούμας – Αντιμάχεια)

Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση του χρόνου!

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο καλο θείε μου,καλη επιστροφή στην Αυστραλία και ο Θεός να σε έχει καλά να έρχεσαι για πολλά χρόνια ακόμη στην αγαπημένη μας πατρίδα την ΚΩ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ