Ο Ιωάννης Παππάς στις εκδηλώσεις εορτασμού τους 71ης επετείου της Ενσωμάτωσης στην Αθήνα

0
317

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 71ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΏΣΕΩΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Παππάς εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, παρέστη σήμερα, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών και Πειραιώς στην Αθήνα. Παρέστη στην Αρχιερατική δοξολογία που τελέστη στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο κ. Παππάς προέβη στην εξής δήλωση: «Η επέτειος της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου, είναι μια ξεχωριστή ιστορική στιγμή, όχι μόνο για τα Δωδεκάνησα και τους Δωδεκανήσιους αλλά για όλους τους Έλληνες και την πατρίδα μας. Με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, έγιναν πραγματικότητα οι πόθοι και οι προσδοκίες των Δωδεκανησίων για ένωση με τη μητέρα Ελλάδα και παράλληλα το σύγχρονο ελληνικό κράτος πήρε τη μορφή και τα σύνορα που όλοι γνωρίζουμε. Προηγήθηκε μακραίωνη περίοδος κατοχής των νησιών μας, από πολλούς κατακτητές και ο δρόμος για την ενσωμάτωση ήταν δύσκολος και δύσβατος, όμως παρόλες τις διώξεις και τις κακουχίες οι Έλληνες Δωδεκανήσιοι δεν λύγισαν, διεκδίκησαν, αγωνίστηκαν και τελικά πέτυχαν τον στόχο της Ένωσης με τη μητέρα Ελλάδα. Σήμερα, στις επίσης δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε θα πρέπει να έχουμε σαν πρότυπο εκείνες τις γενιές οι οποίες μας δίνουν δύναμη αλλά ταυτόχρονα μας δείχνουν το δρόμο.

Συγχαίρω την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών και Πειραιώς για τις εκδηλώσεις που επί σειρά ετών διοργανώνει και να θυμίσω, από ιστορικής πλευράς, την τεράστια προσφορά στην επίλυση του Δωδεκανησιακού Ζητήματος της ομογένειας και των παροικιακών συλλόγων και των σωματείων από όλες τις ηπείρους, οι οποίοι διεθνοποίησαν το ζήτημα των νησιών μας και με συνεχείς διαμαρτυρίες, παραστάσεις και παρεμβάσεις σε συνέδρια και οχλήσεις σε κυβερνήσεις και στους ισχυρούς της εποχής κατάφεραν να κάνουν γνωστό το αίτημα των κατοίκων της Δωδεκανήσου και να συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίλυση του που οδήγησε στην Ενσωμάτωση και στην εμβληματική ημερομηνία της 7ης Μαρτίου 1948».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ