Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Νισύριος Νίκος Ανδριώτης

0
318

Του Αναστάση  Κουτσογιάννη, στον «Εθνικό Κήρυκα»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε τη Δευτέρα σε ακρόαση τον ομογενή Νίκο Ανδριώτη, ιδρυτή του 1ου Ελληνικού Λυκείου Αστόριας. Τον κ. Ανδριώτη συνόδεψε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υφυπουργός για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα που αφορούν την ελληνική παιδεία στις ΗΠΑ, το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, αλλά και ζητήματα του Απόδημου Ελληνισμού γενικότερα. Λίγο μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ανδριώτης μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκειά της.
«Ηταν μεγάλη μου χαρά που είχα την ευκαιρία και την τιμή να συναντηθώ με τον ΠτΔ, με τον οποίο, έως σήμερα, είχα μιλήσει μόνο τηλεφωνικά», είπε ο κ. Ανδριώτης. «Πριν κάποιο καιρό είχαμε έρθει σε επικοινωνία μέσω Skype από τον χώρο του σχολείου, παρουσία της χορωδίας μας, η οποία του τραγούδησε ορισμένα άσματα, γεγονός που τον ενθουσίασε», συνέχισε.

«Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά. Εκτιμώ το έργο του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά πάνω απ’ όλα τον εκτιμώ ως άνθρωπο, ακαδημαϊκό και πολιτικό. Με συγκινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του για τον Απόδημο Ελληνισμό, τον Ελληνισμό της Αμερικής και ειδικότερα της Αστόριας, που είναι το κέντρο όλων» τόνισε.

Για τα θέματα που συζητήθηκαν ο κ. Ανδριώτης είπε: «Ανταλλάξαμε γνώμες και συζητήσαμε για ορισμένα πράγματα, ως επί το πλείστον για το μοναδικό Λύκειο που υπάρχει εκτός Ελλάδας, αυτό του Αγίου Δημητρίου, ένα σχολείο ιστορικό, για το οποίο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον του αυτό, για την ελληνική γλώσσα, με ευχαριστεί ιδιαιτέρως γιατί κι εγώ για τέσσερεις δεκαετίες δουλεύω για τον ίδιο σκοπό, να μεγαλώνουν τα παιδιά μας, δηλαδή, με γνώμονα την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα, και τον ελληνικό πολιτισμό».

Τέλος, όσον αφορά πιθανές μελλοντικές τους συναντήσεις, ο κ. Ανδριώτης δήλωσε: «Τον προσκάλεσα να έρθει στην Αμερική και να τον υποδεχτούμε στο σχολείο, να τον ξεναγήσουμε και να δει από κοντά το έργο που επιτελείται. Πιστεύω ότι έχουμε έναν συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο για όλα όσα προσπαθούμε να πετύχουμε, έτσι ώστε να μην ξεχνάει ο Ελληνας τις ρίζες του και την καταγωγή του».

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ομογενή Νικόλαο Ανδρειώτη, Ιδρυτή του 1ου Ελληνικού Λυκείου Αστόριας, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ομογενή Νικόλαο Ανδρειώτη, Ιδρυτή του 1ου Ελληνικού Λυκείου Αστόριας, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ