Στο Πανεπιστήμιο Rockefeller ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου καλεσμένος της Ariana Rockefeller

3
253

Στο Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, καλεσμένος της Ariana Rockefeller

 

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ariana Rockefeller, o Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισκέφθηκε το Πανεπιστημίο Rockefeller στη Νέα Υόρκη, όπου και ξεναγήθηκε απο τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις ενός εκ των πλέον τεχνολογικά σύγχρονων και επιστημονικά άρτιων Ερευνητικών Κέντρων του κόσμου.

 

Το Πανεπιστήμιο Rockefeller, που ιδρύθηκε το 1901 απο τον John D. Rockefeller, έγινε γρήγορα το πρώτο κέντρο ερεύνης της Βιοϊατρικής Επιστήμης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην πορεία του έκτοτε έχει καταστεί η αιχμή του δόρατος στην εξέλιξη της Βιοϊατρικής.

 

Στην διάρκεια της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε την ευκαιρία μιας πρώτης γνωριμίας με τους ανθρώπους, τους χώρους, τους στόχους και την πλούσια ιστορία του Πανεπιστημίου, που έχει συνδέσει το όνομα του με 25 Νόμπελ Ιατρικής μέχρι σήμερα.

 

Στις εγκαταστάσεις στις οποίες ξεκίνησε την δραστηριότητά του το Πανεπιστήμιο Rockefeller, προστέθηκε το 2019 μια νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα ακαδημαϊκού κέντρου, συνεδριακών χώρων και εργαστηρίων, που ανεγέρθη σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Rockefeller με το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεργασία που ήρθε ως φυσική εξέλιξη της μακράς φιλίας και του κοινού οράματος που συνέδεε τους David Rockefeller και Σταύρο Νιάρχο.

 

Στην ιστορική εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης από τον θεμελιωτή της Επιστημονικής Ιατρικής Ιπποκράτη, που στο νησί της Κω έβαλε τα θεμέλια της πλέον ανθρωποκεντρικής επιστήμης, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στις επαφές του με του υπεύθυνους του Πανεπιστημίου Rockefeller, εκφράζοντας τους τον θαυμασμό του για τα εξαιρετικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου και εστιάζοντας στην ανάγκη να συνδεθεί το χθες με το αύριο, το Ασκληπείο της Κω και ο Ιπποκράτης με την σύγχρονη κιβωτό της ιατρικής γνώσης, το Πανεπιστήμιο Rockefeller.

Στο πέρας της επίσκεψης του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε :

«Ευχαριστώ την Ariana Rockefeller για την εξαιρετική τιμή να με καλέσει στην έδρα του Πανεπιστημίου Rockefeller και να μου γνωρίσει αυτή την ατμομηχανή της παγκόσμιας Βιοιατρικής. Τα 25 Νόμπελ Ιατρικής στον τοίχο του Πανεπιστημίου Rockefeller, το καθιστούν σύγχρονη Κιβωτό της Ιατρικής Επιστήμης. Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας-πατρίδας του  Ιπποκρατή, που στο Ασκληπείο της Κω έβαλε τα θεμέλια της Επιστημονικής Ιατρικής, αισθάνθηκα κατά την φιλοξενία μου  στους χώρους του Πανεπιστημίου Rockefeller την μετάβαση απο το χθες στο αύριο. Αυτό το χθες που έχουμε όλοι χρέος να τιμήσουμε και αυτό το αύριο που έχουμε όλοι χρέος να υπηρετήσουμε σε ένα διαρκή αγώνα, να τα συνδέσουμε και να εργαστούμε με πίστη και αφοσίωση στον άνθρωπο. Τα συγχαρητήριά μου στους εμπνευστές, ιδρυτές και συνεχιστές του Πανεπιστημίου Rockefeller, είναι πολύ λίγα για να εκφράσουν το μέγεθος της προσφοράς».

 

 

Στο Πανεπιστήμιο Rockefeller ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάντε την σύνδεση… Με τυχαία σειρά Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Ροκφέλερ – ΜΚΟ – Λαθρομετανάστες … Θέλετε να μου πείτε ότι η κυρία κάλεσε τυχαία τον περιφερειάρχη μιας από τις περιοχές που δέχονται την μεγαλύτερη εισβολή για να του δείξει το πανεπιστήμιο της και αυτός να την συνχαρει έτσι επειδή δεν είχε τι να κάνει…. Βρώμαει…

    • των χαμηλοεισοδημάτων από τους βιομηχάνους. Απο το ένα έδιναν για αγαθοεργίες και απο το άλλο έκαναν αφαίμαξη. Τυχαία η πρόσκληση; Φυσικά Οχι. Το τί παίζεται; Το ξέρουμε όλοι

  2. «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του Άνθρακα, η Σφαγή του Λάντλοου (ορυχεία του Rockefeller.) »

    «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του Άνθρακα», Ταινία του Λεωνίδα Βαρδαρού
    Οι Έλληνες ανθρακωρύχοι, ξεριζωμένοι από τη χρεωκοπημένη χώρα τους στις αρχές του 20ου αιώνα,
    βασίστηκαν στις ψεύτικες υποσχέσεις των δουλεμπόρων της εποχής και κατέληξαν στο μακρινό
    Κολοράντο. Εκεί υποχρεώθηκαν να δουλέψουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του
    Rockefeller, που είχαν στη δούλεψή τους ιδιωτικούς στρατούς από εγκληματικά στοιχεία καθώς και τον πολιτειακό στρατό (πολιτοφυλακή) που είχε σαν μοναδικό καθήκον του την καταστολή απεργιών. Η βία κορυφώθηκε με τη «Σφαγή του Λάντλοου» στις 20 Απρίλιου του 1914 και είχε για θύματα
    20 γυναικόπαιδα (που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από την εθνοφρουρά) και τρεις συνδικαλιστές
    μεταξύ των οποίων ήταν ο κρητικός Λούι Τίκας, ηγέτης των απεργών.
    Ταινία: https://www.youtube.com/watch?v=ZUNTftZ-Jf0 (ελληνικοί υπότιτλοι), Ντοκιμαντέρ “Palikari: Louis Tikas and the Landlow massacre”, στην ΕΤ3:
    https://www.youtube.com/watch?v=EYH9SAJFeW8 και
    https://www.youtube.com/watch?v=6qIHN68YNXw&lc=z12fgv4ifuiddlihe04ccfoyyvytwjdpttc0k

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ