ΣΟΚ: Έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα η Ελληνοαυστραλή αρχηγός της αστυνομίας με καταγωγή από τη Ρόδο

0
1184

Συντετριμμένοι οι ομογενείς μας – τι δήλωσαν σήμερα στη ΡΟΔΙΑΚΗ

Πενθεί σήμερα η ομογένεια των Ελλήνων στην Αυστραλία, από τον πρόωρο θάνατο της 55χρονης Ιωάννας Παναγιώτου (με καταγωγή από τη Λαχανιά της Ρόδου) η οποία έχασε τη ζωή της σε ένα τρομερό δυστύχημα χθες το μεσημέρι στην Αυστραλία.

Μιλώντας σήμερα στη «Ροδιακή» ο ομογενής συμπατριώτης μας κος Παναγιώτης Φωτάκης, εξέφρασε την λύπη και την οδύνη του για το γεγονός αυτό, το οποίο όπως σημείωσε έχει συγκλονίσει την ομογένεια και ειδικά τους Ροδίτες που γνώριζαν την ίδια και την οικογένειά της. Ο ίδιος πριν από 6 μήνες, είχε επικοινωνήσει με την ίδια  προκειμένου πάρει συνέντευξη από την μητέρα της η οποία ήταν μία από τις νύφες της Begona.

Η αδικοχαμένη ανώτατη αστυνομικός της Αυστραλίας, ήταν μαθήτρια του Παναγιώτη Φωτάκη στο σχολείο και ήταν μια εξαιρετική γυναίκα, μητέρα και αστυνομικός. Διετέλεσε αρχηγός της Αστυνομίας στην περιοχή της.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της Greek Herald και του neoskosmos.com,  η 55χρονη Ιωάνννα Παναγιώτου, Αυστραλίας (Joanne Shanahan ) ήταν ανώτατη αξιωματικός αστυνομίας .

Το αυτοκίνητο Holden SUV της αξιωματικού το οποίο οδηγούσε ο σύζυγος της Ιωάννας, Peter, συγκρούστηκε με όχημα ενός 20χρονου που έτρεχε στη λεωφόρο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, εκτινάχθηκε στον αέρα και προκάλεσε το θάνατο της ομογενούς.

Η Ιωάννα, κόρη του Νίκου Παναγιώτου απο τη Λαχανιά της Ρόδου γεννήθηκε στην Αδελαιδα και ήταν μητέρα δυο παιδιών. Το δεύτερο θύμα, ηλικίας 53 ετών, απο το St Peters, επέβαινε σε ενα όχημα Silber BMW.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο νεαρός 20χρονος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη λεωφόρο Cross rd. «Είχαμε το καλύτερο κορίτσι ένα παιδί που μας έκανε περήφανους και τώρα να συμβεί αυτή η τραγωδία, είναι απίστευτο δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους» δήλωσε στενό μέλος της οικογένειας.

«Είμαστε καταστροφικοί. Επικοινώνησα με την Joanne 6 μήνες για να πάρει συνέντευξη από τη μαμά της που είναι μία από τις νύφες της Begona. Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο », δήλωσε ο κάτοικος της Αδελαΐδας, Πέτρος Φωτάκης και ο πρώην δάσκαλος της Joanne στο Γυμνάσιο του Unley στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ