ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ (Κ. Κογιόπουλος): Λαμπρές εκδηλώσεις στην Αθήνα για τα 70 χρόνια απ’ την Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου!

0
1278

ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Με λαμπρές εκδηλώσεις γιόρτασαν τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση των νησιών και την ύψωση της ελληνικής σημαίας η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών και Πειραιά και οι Δωδεκανησιακοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Η ανταπόκριση και παρουσία ήταν μεγάλη στο φετινό εορτασμό που ανακηρύχτηκε από τη Βουλή των Ελλήνων Έτος Δωδεκανήσου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα τελετών του ΟΛΠ, πραγματοποιήθηκε Πολιτιστική Εκδήλωση με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων όλων των νησιών της Δωδεκανήσου. Από την Κω συμμετείχε το συγκρότημα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αντιμάχειας και Καρδάμαινας «Αρίων», με επικεφαλής τον Γιάννη Μαστόρο και τη συνοδεία των μουσικών μας, Δημήτρη Κεφαλλιανού στο βιολί και Νικόλαου Μάμμη στο λαούτο και το τραγούδι. Επίσης από τη Ρόδο ήλθε η Φιλαρμονική Καλυθιών που συνόδευσε ο Δήμαρχος Ροδίων. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Αναφορά για το ιστορικό της κατοχής και την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου έκανε ο Δήμαρχος Ροδίων Φώτης Χατζηδιάκος  

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 που συνέρευσαν πλήθος Δωδεκανησίων με τα λάβαρα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία παρουσία βουλευτών και πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας τής Δοξολογίας, καλεσμένος της Ομοσπονδίας ο ψυχίατρος κ. Κώστας Κογιόπουλος, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας. Στη συνέχεια ακολούθησε πομπή με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ