Ο δολοφόνος του Ελληνοαμερικανού μετά το όργιο, ομολογεί: Σκότωσα για ένα ψέμα!

0
1508

Θύμα και θύτης ισχυρίζεται πως είναι Κρίστοφερ Μεμπρίνο (Christopher Membreno), ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του 20χρονου ομογενή (με καταγωγή από την Κάρπαθο) Μάνου Οικονομίδη.

Ο Μεμπρίνο, πέντε περίπου μέρες μετά τη σύλληψή του και την παραδοχή των πράξεών του στην Αστυνομία, έλυσε τη σιωπή του και μίλησε σε δημοσιογράφο της «New York Daily News».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η φίλη του είπε πως έπεσε θύμα βιασμού και ότι την αλήθεια την έμαθε όντας έγκλειστος στη φυλακή «Rikers Island». «Κατέστρεψα τη ζωή μου για ένα καταραμένο ψέμα. Η ζωή μου τελείωσε για ένα ψέμα», δήλωσε ο Μεμπρίνο στην εφημερίδα.

O κατηγορούμενος, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» συνελήφθη λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή του ομογενή.

Την Παρασκευή επρόκειτο να προσαχθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρούκλιν ενώπιον του δικαστή John T. Dougherty, αλλά λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής των Ενόρκων η προσαγωγή του επρόκειτο να γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ενώπιον άλλου δικαστή.

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του «Εθνικού Κήρυκα» παρακολούθησε τη διαδικασία, αλλά μέχρι και την ώρα που έληξε το ωράριο στο Ποινικό Δικαστήριο δεν είχε γίνει η προσαγωγή του.

Δικαστικοί λειτουργοί επεσήμαναν ότι η Επιτροπή των Ενόρκων επρόκειτο να αποφανθεί εντός της ημέρας μέχρι και τα μεσάνυχτα και ότι θα παρουσιαζόταν ενώπιον του Δικαστού στον οποίο παραπέμπονται οι υποθέσεις μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας του Ποινικού Δικαστηρίου.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ενόρκων γίνεται «κεκλεισμένων των θυρών» και λόγω του ότι μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο δεν κατέστη δυνατή η κοινοποίηση της απόφασής τους.

Αν και ο Μεμπρίνο ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη στην επίθεση της 19ης Ιουνίου στο διαμέρισμα του Παρκ Σλοπ, στο Μπρούκλιν, και ότι ο Οικονομίδης αντιστάθηκε στην επίθεση που δέχθηκε από τον ίδιο και τους δύο φίλους του, τους οποίους είχε πάρει μαζί του ενισχυτικά, εν τούτοις ο αρχηγός των ντέτεκτιβ, Robert Boyce, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αντίσταση εκ μέρους του θύματος.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες αφηγήσεις και ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να αποκρυπτογραφήσουν όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουνίου στο διαμέρισμα του 21χρονου Τζακ Ντόχερτι.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος -σύμφωνα πάντοτε με την «Daily News»- ισχυρίστηκε ότι ήταν πολύ αναστατωμένος όταν έφτασε στο σημείο, ακριβώς λόγω αυτών που του μετέφερε η σύντροφός του. Ακουγόταν σαν να ήταν σε «έξαλλη κατάσταση, φοβισμένη», γι’ αυτό και ο ίδιος αποφάσισε να καλέσει τους φίλους του και να αναζητήσουν τον άτυχο ομογενή.

«Ηθελα απλώς να αποδώσω δικαιοσύνη», είπε ο Μπεμπρίνο. «Ηθελα να τον κρατήσω μέχρι να έρθει η Αστυνομία».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις δράστες επιτέθηκαν στο θύμα τους με μπαστούνια του μπέιζμπολ και μαχαίρια. Ο Μεμπρίνο δήλωσε ότι τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών εκείνη τη στιγμή και γι’ αυτό δεν θυμάται πολλές λεπτομέρειες του φόνου.

«Αντιστεκόταν. Επρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, έπρεπε να αντισταθώ και εγώ με τη σειρά μου», τόνισε.

Ωστόσο, η Αστυνομία σημείωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Οικονομίδης επιτέθηκε στους δράστες. Αν και μαχαιρωμένος τέσσερις φορές στο στήθος και την πλάτη του, ο ομογενής κατάφερε να χτυπήσει την πόρτα ενός διπλανού διαμερίσματος πριν καταρρεύσει.

«Με μαχαίρωσαν! Με μαχαίρωσαν δύο φορές! Με μαχαίρωσαν», είπε στον άγνωστο που άνοιξε την πόρτα.
«Με εξαπάτησε. Δικαιούμαι να μάθω την αλήθεια», είπε με τη σειρά του ο Μεμπρίνο στην εφημερίδα αναφερόμενος στην σύντροφό του, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, ούτε της έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 24χρονο Gabriel Dos Santos, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργός του Μεμπρίνο, πλην όμως προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με τον τρίτο άνδρα, καθώς επίσης και με την 21χρονη από το Στάτεν Αϊλαντ που συμμετείχε στο σεξουαλικό όργιο.

Ωστόσο, η κ. Μαρία Μυτιληνιού, χαροκαμένη μητέρα του Μάνου Οικονομίδη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» την επομένη του τραγικού συμβάντος, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικών οργίων και ισχυρίστηκε ότι τα κίνητρα της δολοφονίας είναι διαφορετικά.

Στερνό αντίο

Η οικογένεια και οι συγγενείς και φίλοι ετοιμάζονται να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Η σορός του εκλιπόντος την  Δευτέρα από τις 4-8 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών John G. Litras, Funeral Director Corp. Dahill Funeral Home 2525 65th St., Brooklyn, NY 11204, ενώ  την Τρίτη από τις 4-9 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ιερό Ναό των Αγίων Νικολάου και Μαρίνης στη διεύθυνση 1822 65th Street, Brooklyn, New York 11204.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης στον ίδιο ναό προεξάρχοντος του καθηγούμενου της Πατριαρχικής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Αστόριας, Επισκόπου Ευκαρπίας Ιερόθεου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Μελέτιος Μπουγάς, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» τόνισε ότι συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή στους χαροκαμένους γονείς, στην Μαρία Μυτιληνιού και στον Νικόλαο Οικονομίδη και ότι ήταν δική τους επιθυμία να τελέσουν το προσκύνημα στον ιερό ναό των Αγίων Νικολάου και Μαρίνης.

«Ηταν συντετριμμένοι, τους παρηγόρησα και μαζί πήγαμε στο Γραφείο Τελετών να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες για την κηδεία. Η κοινότητά μας συμπαραστέκεται στον ανθρώπινο πόνο και θα τελέσουμε τρισάγιο τόσο στο Γραφείο Τελετών, όσο και στο ναό», είπε ο π. Μελέτιος.

Ο θάνατος του Μάνου Οικονομίδη καταλυπεί τους γονείς του Μαρία Μυτιληνιού και Νικόλαο Οικονομίδη, την αδελφή του Στέλλα, τους παππούδες Νίκο και Στέλλα Μυτιληνιού, τους θείους, τις θείες και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

«Πέταξα τη ζωή μου για ένα ψέμα», λέει από τη φυλακή ο άνθρωπος που έσπευσε να ζητήσει το λόγο από τον υποτιθέμενο βιαστή της κοπέλας του – Επιβεβαίωσε η αστυνομία πως το σεξ ήταν συναινετικό και τώρα εξετάζεται αν θα της απαγγελθούν κατηγορίες

Έτρεξε να υπερασπιστεί την κοπέλα του, όταν εκείνη του είπε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Τώρα βρίσκεται στη φυλακή αντιμέτωπος με κατηγορίες για φόνο, ενώ υποστηρίζει πως εκείνη του την έστησε…

Είναι ο Κρίστοφερ Μεμπρένο, ο 24χρονος Αμερικανός που σκότωσε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας τον 20χρονο ομογενή Μάνο Οικονομίδη, μαχαιρώνοντάς τον θανάσιμα, μαζί με άλλους δύο που τον ξυλοκοπούσαν, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Το Σάββατο όμως η αστυνομία διέψευσε επισήμως τους ισχυρισμούς της κοπέλας ότι βιάστηκε και όλα συγκλίνουν στην εκδοχή του τρίο, που δεν πήγε καλά. Όπως κατέθεσε ο φίλος του Οικονομίδη, που ήταν μαζί του και με την γυναίκα, έκαναν σεξουαλικό τρίο, όταν ένας από τους δύο άντρες θέλησε να το βιντεοσκοπήσει. Η κοπέλα αντέδρασε και φαίνεται πως τότε επικοινώνησε με τον Μεμπρένο, στον οποίο κλαίγοντας είπε ότι δύο άντρες την βίασαν. Εκείνος πήρε δύο φίλους του και πήγαν στο διαμέρισμα που τους είπε η κοπέλα σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Μπρούκλιν, όπου βρήκαν μόνο του τον Οικονομίδη και άρχισαν να τον χτυπούν. Τον άφησαν αιμόφυρτο και έφυγαν, ενώ εκείνος μπόρεσε να χτυπήσει την πόρτα ενός γείτονα, πριν καταρρεύσει και τελικά αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Πέταξα τη ζωή μου για ένα γαμ… ψέμα; Η ζωή μου τελείωσε για ένα γαμ… ψέμα;», λέει τώρα ο δολοφόνος του 20χρονου στην New York Daily News, μέσα από την φυλακή. Υποστηρίζει πως δεν θυμάται καθόλου καλά τι έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αφού τον πήρε τηλέφωνο η φίλη του. «Ηθελα απλώς δικαιοσύνη. Ηθελα να τον κρατήσω εκεί μέχρι να έρθει η αστυνομία», λέει για το θύμα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία πάντως, ο Μεμπρένο και οι φίλοι του ξυλοκόπησαν άγρια τον Οικονομίδη με ρόπαλα του μπέιζμπολ και μαχαίρια και τον παράτησαν σε μια λίμνη αίματος πριν φύγουν. Ο Μεμπρένο υποστηρίζει τώρα πως ήταν υπό την επήρεια κάνναβης και δεν θυμάται τι έκανε. «Με χτυπούσε, έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Έπρεπε να ανταποδώσω τα χτυπήματα», λέει, αλλά η αστυνομία δεν έχει καμία ένδειξη ότι ο Οικονομίδης χτύπησε τους θύτες του.

Αντίθετα, κατέληξε μετά από τέσσερις μαχαιριές στο στήθος και την πλάτη, και αφού χτύπησε στους γείτονες, λέγοντας: «Με μαχαίρωσαν, με μαχαίρωσαν δυο φορές, λυπάμαι».

Η αστυνομία πλέον πιστεύει ότι η κοπέλα του Μεμπρένο, ο Οικονομίδης και ο 21χρονος Τζακ Ντόχερτι είχαν ένα σεξουαλικό όργιο, που έληξε άδοξα. Λίγο μετά, η κοπέλα του Οικονομίδη, που δεν είχε καμία εμπλοκή με την υπόθεση, έλαβε ένα μήνυμα από ανώνυμο χρήστη στο Instagram, που έλεγε: «το αγόρι σου τα σκ… και θα τον κανονίσω».

Τώρα ο Μεμπρένο, που είναι αντιμέτωπος με τουλάχιστον 23 χρόνια στη φυλακή, λέει στην New York Daily News: «Μου την έστησε η κοπέλα μου; Αξίζω να μάθω την αλήθεια»!

Από τους δύο άντρες που ήταν μαζί του στην επίθεση, έχει συλληφθεί μόνο ο ένας, ο 24χρονος Γκαμπριέλ Ντος Σάντος, που επίσης βρίσκεται υπό κράτηση και κατηγορείται για φόνο. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι ο Μεμπρένο κρατούσε μαχαίρι και πως νόμιζε πως ο Οικονομίδης ήταν εντάξει όταν τον παράτησαν.

Προς το παρόν η «πέτρα του σκανδάλου» δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία, καθώς όπως είπαν αστυνομικές πηγές «είναι άλλο να λες ψέμματα στο αγόρι σου και άλλο στην αστυνομία».

Η κηδεία του άτυχου Μάνου Οικονομίδη θα γίνει σήμερα Δευτέρα στο Dahill Funeral Home, ενώ την Τετάρτη θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Άγιο Νικόλαο της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ