Ανασφάλιστα οχήματα: Θα σας βρούν θέλετε δεν θέλετε!

0
852

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί το θέμα της διασταύρωσης για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Σύμφωνα με το capital.gr το επόμενο διάστημα θα γίνει άλλη μια σαρωτική διασταύρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων.

H «σταυροφορία» που είχε ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για την εξάλειψη του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων «σκόνταψε» αφού αρχικά μετά την πολύ πρόχειρη διαχείριση που έγινε τον Ιούνιο είχαν σταλεί τα παράβολα των 250 ευρώ στους ιδιοκτήτες 1.150.000 οχημάτων τα οποία είχαν εντοπιστεί ανασφάλιστα αλλά με λάθη.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το ΥΠΟΙΚ έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία για να ασφαλιστούν όσο το δυνατό περισσότερο οχήματα αναστέλλοντας τα παράβολά μέχρι και τις 14/07/2017.

Που είμαστε τώρα

Τώρα, γίνεται προσπάθεια να επικαιροποιηθούν τα σχετικά αρχεία των ανασφάλιστων οχημάτων και από τη νέα διασταύρωση που θα γίνει.

Για να είναι ακριβής πρέπει να:

– επικαιροποιηθεί το αρχείο κλεμμένων οχημάτων που τηρείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

– επικαιροποιηθεί το αρχείο οχημάτων που έχουν αποσυρθεί και καταστραφεί και τηρείται στο υπουργείο Μεταφορών

– επικαιροποιηθεί το αρχείο οχημάτων που έχουν τεθεί σε ακινησία και τηρείται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τέλος

– επικαιροποιηθεί το αρχείο των ανασφάλιστων ΙΧ που τηρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Η τελευταία διαστύρωση που έγινε κατέδειξε ότι παραμένουν ανασφάλιστα περίπου 470.000 ΙΧ, αλλά και αυτός ο αριθμός φαίνεται πολύ μεγάλος.

Όπως και να έχει θα σας βρουν και θα πληρώσετε έστω και 20 ευρώ!

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι έχουν εγκαταλελειμμένα ΙΧ και δίκυκλα για τα οποία δεν έχουν καταθέσει πινακίδες. Εδώ πιθανότατα θα γίνει το εξής:

Θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες τους να κάνουν μια απλή υπεύθυνη δήλωση καταστροφής και οριστικής διαγραφής τους από τα αρχεία με την καταβολή ενός παραβόλου (π.χ. 20 ευρώ).

Τα πρόστιμα για όσους ακόμα αρνούνται να ασφαλίσουν τα οχήματά τους

Τα νέα πρόστιμα έχουν ως εξής:

– 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά εκατοστά,
-150 ευρώ για δίκυκλα κυβισμού άνω των 250 κυβικών,
-200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και
-250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ