Απαγορεύονται οι γουρούνες σε όλους τους δρόμους της χώρας

32
8604

ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που φέρνει ριζικές αλλαγές στον ΚΟΚ.

Την ολική απαγόρευση από όλους τους δρόμους της χώρας των τετράτροχων μοτοσυκλετών, όπως είναι γνωστές «γουρούνες» προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που φέρνει ριζικές αλλαγές στον ΚΟΚ. Παράλληλα προβλέπει βαριά πρόστιμα σε όσους ενοικίαζουν οχήματα σε όσους δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα οι ελαφρές και βαριές τετράτροχες μοτοσικλέτες (γουρούνες) καθώς και τα οχήματα υπαίθριων δραστηριοτήτων, που είναι σχεδιασμένα για χρήση εντός δρόμου ή και παντός εδάφους, απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και χώρους. Τις οδούς αυτές επιτρέπεται μόνο να διασχίζουν κάθετα.

Παράλληλα προβλέπει ότι με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μπορεί να προβλέπεται η ειδική εκπαίδευση των οδηγών των παραπάνω μοτοσικλετών και οχημάτων. Η απόφαση θα καθορίζει το περιεχόμενο την διάρκειά της, τους όρους, τις προϋποθέσεις, την διαδικασία καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

Τέλος προβλέπει ότι σε περίπτωση εκμίσθωσης μοτοσικλετών ή οχημάτων σε πρόσωπο, που δεν έχει την απαιτούμενη άδεια οδήγησης επιβάλλεται τόσο στον εκμισθωτή όσο και στο μισθωτή και τον οδηγό, αν ο τελευταίος επίσης δεν έχει την κατάλληλη άδεια οδήγησης πρόστιμο ποσού 1.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και δήμευση της μοτοσικλέτας ή του οχήματος. Για την δήμευση συντάσσεται πρωτόκολλο κατάσχεσης από το αρμόδιο όργανο. Τα δημευθέντα δύνανται να παραχωρούνται σε υπηρεσίες ή να εκπλειστηριάζονται με αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του ΚΕΔΕ. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών μπορούν να καθορίζονται όλα τα θέματα και οι λεπτομέρειες για την επιβολή της δήμευσης, την παραχώρηση σε υπηρεσίες και τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

 

dikaiologitika.gr

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ και στην εγκληματική ενοικίαση τους σε παιδιά χωρίς δίπλωμα από ασυνείδητους...

    Είναι καιρός αφού η τοπική αυτοδιοίκηση δεν τολμά να βάλει χέρι και να εφαρμόσει τον νόμο όταν κάποια μαγαζάκια γεμίζουν με γουρούνες τους δρόμους και τα πεζοδρόμια…. Για τα τρενάκια που έχουν γέμισει τις πόλεις και τα χωριά στα νησιά θα ενδιαφερθεί κάποιος ή οι δήμαρχοι θα δίνουν άδειες σε κολλητούς;;;;

    • ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΥΠΝΑ, ΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΕΜΕΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΟ…

      Είναι ακατάλληλες για το οδικό δίκτυο της Κω. Είναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ που ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΤΙΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ, δεν την ενδιαφέρει και δεν κάνει κανένα έλεγχο στις επιχειρήσεις που εγκληματούν όταν τις δίνουν σε ανήλικους και χωρίς δίπλωμα ενώ έχει καταγγελίες και το ξέρουν ακόμα και οι αγροφύλακες. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ για να τραβήξει αυτιά ή και αυτός σφυρά κλέφτικα και κάνει τα μπάνια του «εργαζόμενος»… Ο παλιός ΚΥΡΙΤΣΗΣ που ξέραμε θα είχε ασχοληθεί με το θέμα και θα είχε φέρει δημοτική κανονιστική διάταξη για την απαγόρευση κυκλοφορίας τους… όχι όμως αυτός που μαλάκωσε σαν λουκουμάς μελωμένος…

      • den skotonoune oi gourounes file mou i agnia skotoni. oi gourounes einai kataliles gia olous tous dromous me ta analoga elastika. oi touristes pou den exoune diploma kai nikiazoune gourounes kai mixanakia averta einai alo thema, kala einai lipon na min ta mperdevoume

    • ΕΓΛΗΜΑΤΟΥΝ όσοι νοικιάζουν ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ σε τουρίστες χωρίς δίπλωμα, ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ οι Αστυνομικοί που δεν κάνουν ελέγχους…

      ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΟΜΩΣ και έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ όπως έχουν κάνει πάμπολλοι άλλοι Δήμοι. Επικίνδυνες στην οδήγηση και για τους υπόλοιπους στο προσπέρασμα τους και τόσα χρόνια αντί να τις απαγορεύσουν έχουν αφήσει το πρόβλημα να διογκωθεί.

  2. Κάτσε να δούμε και το τελικό νομοσχέδιο τι θα λέει γιατί όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.

    • Μην ανησυχείτε, τις γουρούνες θα τις απαγορεύσει τελείως ο ΣφΥΡΙΖΑ μετά από πρόταση του ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.

      Είναι άχρηστα και επικίνδυνα οχήματα ακατάλληλα για την νησιωτικότητα που ονειρεύεται με απαγορεύσεις και κορεσμούς ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος.

    • –Αλεξίκακος- ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, προβλέπει ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ και ΧΩΡΟ ΠΑΡΚΓΙΝΓΚ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

      ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ με κανονιστική διάταξη του Δημοτικού μας συμβουλίου γιατί το πρόβλημα ξέφυγε. Είναι τροχοφόρα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΟ. Η κατασκευή τους είναι για αμμώδεις χώρους, για περιοχές με χιόνι και όχι στους στενούς δρόμους του νησιού με πούλμαν, με χιλιάδες ποδήλατα και άλλα οχήματα ανάκατα με δεκάδες τρενάκια που κάνουν επικίνδυνη την κυκλοφορία.

  3. ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙς ΒΑΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ,ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ,ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΤΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ

  4. ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ????? καλυτερα να απαγορευαν τα τρενακια και να αφηναν τις γουρουνες

  5. Καποιοι με πολυ μεγαλο δοντι πιεζoυν την κυβερνηση να απαγορευτουν οι γουρουνες για να εχoυν αυτοι τον ελεγχο στις ενοικιασεις αυτοκινητων …γιατι εχουν χασει πολι μελι απο τα χερια τους

  6. Το νομοσχέδιο αυτό είναι παντελώς άκυρο. Όποιος ιδιοκτήτης τετράτροχης μηχανής θέλει, μπορεί να κάνει προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. Και να δικαιωθεί. Συμφωνώ απόλυτα να υπάρξει ειδική κατηγορία διπλώματος για τα συγκεκριμένα οχήματα καθώς και αυστηροτατος έλεγχος σε όλα τα ενοικιαζομενα. Δεν φταίνε οι νομοταγεις ιδιοκτήτες να την «πληρωνουν» για μερικούς ανεγκεφαλους. Εκτός και αν υπάρχει αλλού είδους σχέδιο πίσω από αυτό το νομοσχέδιο.

  7. ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΙΝΕΣ…ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ Η ΑΣΧΕΤΗ ΚΑΙ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ..ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ.

  8. Ρε πατε Καλά? Τότε πρέπει να απαγορευτούν και οι μηχανές τύπου μότο κρος ,τα τρακτέρ, τα αγροτικά αυτοκίνητα τύπου 4×4, κλπ κλπ. Και όσοι έχουμε αγοράσει μια γουρουνα 10 χιλιαρικα όπως εγώ γιατί με βολεύει και για τη δουλεια μου

  9. Όλοι αυτοί που θέλουν να απαγορεύσουν τις γουρούνες στους δρόμους γιατί είναι επικίνδηνες, είναι οι ίδιοι που λένε πως τα κουτάλια τους παχαίνουν…

    • Έλα πες τα σε μενα που έχω δει άνθρωπο να πεθαίνει μπροστά μου σε μια στροφή.
      Και έχω και όνομα και έγινε στη Μύκονο μπροστά στα μάτια μου.
      Απλά την έστριψε και τον πλάκωσε.

  10. Γουρούνες = ATV = All Terrain Vehicle
    Το πρόβλημα λοιπόν στους δρόμους της Kρήτης και στα λοιπά νησιά είναι τα τετράχρονα All Terrain Vehicle με μέγιστη ταχύτητα στα 80cc τα 39km/h. Δέν φταίνε ούτε οι οδηγοί, ούτε η κακή κατάσταση ενός οχήματος κάποιων αδιάφορων κατόχων, ούτε η παιδεία μας στους δρόμους και τον ΚΟΚ. Φταίει το σχεδιασμένο Όχημα παντός εδάφους.

    Στην Ελλαδάρα μας λοιπόν το All Terrain Vehicle είναι επικίνδηνο στην άσφαλτο και κάνει μόνο για χώμα.
    Αυτοί που θέλουν να περάσουν το νομοσχέδιο είναι οι ίδιοι που δείνουν μηχανάκια στα παιδιά τους απο τα 15 χωρίς δίπλωμα και φυσικά χωρίς κράνος. Αυτός ο Ελληνάρας που παρκάρει όπου του καπνίσει και συμπεριφέρεται στο δρόμο σάν να του ανήκει. Αυτός που κατεβάζει ένα μπουκάλι Johhny W. και μετά ψάχνει που υπάρχουν μπλόκα να μην τον γράψουν, και αν τον πιάσσουν να βάλει μέσο να σβήσουν το «αυτόγραφο».

    Σάν να ακούω τη θεία μου που είναι 140 κιλά να λέει πως φταίνε τα κουτάλια για τα κιλά της.

  11. Tis goirounes tis odigoun anthroi opos ola ta trohofora ohimata ta trohea atihimata ginonte panta apo tous odigous otan den efamozoun ton kok logoi methismenoi _ dexiotimon ok odigoi eglezoi/kinezoi ego kai poloi alloi san emena pou kykloforo 12 xronia stin athina ke me exypireti stin doulia mou horis na exo mexri tora atoihima ti eimai fyto ei UFO pandos den thelo me to ke me afto to nomoshedio nagino malakas ithagenis

  12. Είμαι 38 ετών κάτοικος αττικής,εδώ και 9 χρόνια έχω γουρούνα,νόμιμα αγορασμένη,έχω πάει σε πολλά νησιά όπως και δεν μου έχει συμβεί το παραμικρό.Για να ξεκαθαρίσουμε τον μύθο των θανατηφόρων ατυχημάτων λόγω των atv,γιατί αν δούμε πόσα atv κυκλοφορούν στην χώρα μας,πόσα είναι ιχ και πόσα προς ενοικίαση και σε πόσα από τα καταγεγραμμένα τροχαία ατυχήματα εμπλέκονται τα ιχ atv και σε πόσα τα ενοικιαζόμενα,θα δούμε ότι το πρόβλημα με τις γουρούνες βρίσκεται στην ενοικίαση τους.Ας σοβαρευτούμε και λίγο,δεν είναι κακό,δεν είναι δυνατόν να σε δημοκρατική χώρα,η οποία παρέχει νόμιμες άδειες σε ιδιώτες οχημάτων προς χρήση αυτών ως ιχ,να προβαίνει σε ουσιαστική ακύρωση των αδειών που εκδόθηκαν από το ίδιο το κράτος μέχρις και προ ημερών,ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα τους ιδιοκτήτες αυτών,λόγω της αδυναμίας της να τροποποιήσει και να αυστηροποιήσει τους όρους ενοικίασης τέτοιων οχημάτων.

  13. Όπως και ο φίλος Δημήτρης Βουλγέρης. Συμφωνώ με ότι γράφει.Κάτοικος και εγώ Αττικής. Οδηγώ γουρούνα από το 7/2007 μοντέλο επώνυμο (Kymco MXU300).Λόγω σοβαρού ατυχήματος προτίμησα τη γουρούνα . Λοιπόν έχω να πω τα εξής που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι γουρούνες με ασφάλτινα λάστιχα,φώτα,άδεια,δίπλωμα,ασφάλεια και ταχύτητα πάνω από 70km/h (για εθνική) οδηγούνται ΠΑΝΤΟΥ. Είναι απλά ένα διαφορετικό όχημα με διαφορετικό τρόπο οδήγησης. Θέλει κανονικά ξεχωριστό δίπλωμα (όπως ισχύει και στης άλλες χώρες).
    Το σημαντικό που ΔΕΝ ξέρει ή ξεχνάει ο έλληνας (οι περισσότεροι) είναι ότι η γουρούνα είναι όχημα ΝΟΜΙΜΟ για ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ δρόμο (με τα ανάλογα ελαστικά) – είναι πιο ασφαλής από ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ δίκυκλο και για τα τροχαία φταίει σχεδόν πάντα ο οδηγός, αυτό ισχύει βεβαίως σε όλα τα είδη οχήματος, απλά μερικοί αδιαφορούν να το σκεφτούν για τους δικούς τους λόγους….
    Με πιο δικαίωμα το ΚΡΑΤΟΣ μου απαγορεύει…

    Ευχαριστώ πολύ

  14. …συνέχεια

    ΚΡΑΤΟΣ το λογικό που θα μπορούσες να εφαρμόσεις είναι να αφήσεις όπως πριν τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ κατόχους ATV να οδηγούν κανονικά παντού (ανάλογα των προδιαγραφών του οχήματος) όπως ισχύει σε ΌΛΑ τα ευρωπαϊκά κράτη, όποιος θέλει γουρούνα να μπορεί να πάρει με το ανάλογο δίπλωμα.Τέλος ενοικίασης κτλ
    κανονικά με το ΣΩΣΤΟ όχημα – δίπλωμα,ηλικία.
    Και κάτι τελευταίο από μένα. Η γουρούνα δεν είναι παιχνίδι (όπως όλα τα οχήματα άλλωστε) και θέλει την ανάλογη παιδεία,οδήγηση και σεβασμό από τον αναβάτη του.

    Ευχαριστώ και πάλι

  15. Όπως και ο φίλος Δημήτρης Βουλγέρης. Συμφωνώ με ότι γράφει.Κάτοικος και εγώ Αττικής. Οδηγώ γουρούνα από το 7/2007 μοντέλο επώνυμο (Kymco MXU300).Λόγω σοβαρού ατυχήματος προτίμησα τη γουρούνα . Λοιπόν έχω να πω τα εξής που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι γουρούνες με ασφάλτινα λάστιχα,φώτα,άδεια,δίπλωμα,ασφάλεια και ταχύτητα πάνω από 70km/h (για εθνική) οδηγούνται ΠΑΝΤΟΥ. Είναι απλά ένα διαφορετικό όχημα με διαφορετικό τρόπο οδήγησης. Θέλει κανονικά ξεχωριστό δίπλωμα (όπως ισχύει και στης άλλες χώρες).
    Το σημαντικό που ΔΕΝ ξέρει ή ξεχνάει ο έλληνας (οι περισσότεροι) είναι ότι η γουρούνα είναι όχημα ΝΟΜΙΜΟ για ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ δρόμο (με τα ανάλογα ελαστικά) – είναι πιο ασφαλής από ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ δίκυκλο και για τα τροχαία φταίει σχεδόν πάντα ο οδηγός, αυτό ισχύει βεβαίως σε όλα τα είδη οχήματος, απλά μερικοί αδιαφορούν να το σκεφτούν για τους δικούς τους λόγους….
    Με πιο δικαίωμα το ΚΡΑΤΟΣ μου απαγορεύει…

  16. Αν είναι δυνατόν! !!!Έλεος! Ας βρούνε άκρη με ειναικιαζομενα και να μας αφήσουν ήσυχα. Αν κάποιος δεν έχει μυαλό απαγορεύεται και ποδήλατα να οδηγήσει

  17. Simfono me osa lete re paidia alla to finale na doume distixos that kata thesoyme pinakides osi this agapame
    h Ali tha this poulisoyn exo kai ego goyroyna 10xronia tora all a into alla ontos ftene ayti pou nikiazou this gourounes se anthropoid pou den kserou na this odoigoun .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ