Βίντεο – σοκ από το τροχαίο στην Κηφισού – Νταλίκα έσπασε τις μπάρες &… Η στιγμή της σύγκρουσης – Δύο άνδρες νεκροί, μια γυναίκα βαριά

0
1112

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ: «ΒΡΟΜΟΥΣΕ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ»

Οδηγός φονικής νταλίκας: «Είχα πιει κρασί, αλλά ένιωθα καλά»

Οδηγός φονικής νταλίκας: «Είχα πιει κρασί, αλλά ένιωθα καλά»

Τροχαίο Κηφισό: Για μηχανική βλάβη στο φονικό όχημα κάνει λόγο ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό, με τους αυτόπτες μάρτυρες να υποστηρίζουν ότι ο 64χρονος έδειχνε «σαν χαμένος» λεπτά μετά το δυστύχημα.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ. όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην προανακριτική του απολογία, ο οδηγός της νταλίκας που «θέρισε» τις ζωές δύο ανδρών και τραυμάτισε σοβαρά μία γυναίκα στον Κηφισό τα ξημερώματα της Τετάρτης (09/05).

ntalika3

Σοκάρουν οι περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο αμέσως μετά την τραγωδία περιγράφουν τον οδηγό ως εμφανώς μεθυσμένο, ο οποίος «απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος» και είχε μάτια «ερυθρά, λαθερά, ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα».

Συγκεκριμένα, ο πρώτος αστυνομικός κατέθεσε πως ο οδηγός «βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος». Ενώ, ο δεύτερος αστυνομικός ανέφερε πως «ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα…».

Σοκ προκαλούν και οι καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων, οι οποίοι περιγράφουν πως ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος μετά το τροχαίο και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες.

«Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του, ενω μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες», κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ένας δεύτερος περιέγραψε την τρελή πορεία της φονικής νταλίκας, «βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα… Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού… Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν ξημερώματα Τετάρτης λίγο πριν από τις 06:00 όταν νταλίκα περνάει στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας λίγο μετά την Ιερά ΟδόΣτο πέρασμά της παρασύρει δύο οχήματα. Από τα συντρίμμια ανασύρονται νεκροί δύο άνδρες. Την ίδια στιγμή μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μία 34χρονη. Η είδηση «παγώνει» το πανελλήνιο. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας κάνουν το γύρο των Μέσων Ενημέρωσης. 

Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr

Πώς και γιατί συνέβη το τροχαίο δυστύχημα; Ένα ερώτημα που δυστυχώς δεν έχει μέχρι στιγμής ακριβή απάντηση.

Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει

Λίγη ώρα αργότερα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία των θυμάτων. Νεκροί είναι ένας 60χρονος και ένας 65χρονος, οι οποίοι επέβαιναν στα δύο οχήματα που παρασύρθηκαν από τη νταλίκα. Η γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μέχρι και σήμερα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή είναι μόλις 34 ετών. Ο 60χρονος που βρήκε φρικτό θάνατο στο σοκαριστικό τροχαίο ήταν ο πατέρας της.

Ποινική δίωξη στον οδηγό της νταλίκας

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα, αυτό της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος, καθώς και για τέσσερα πλημμελήματα, άσκησε ο εισαγγελέας στον 64χρονο οδηγό της νταλίκας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, το όχημα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν υπό την επήρεια αλκοόλ, οδηγώντας μάλιστα κι εκείνη τη φορά επαγγελματικό όχημα.

Αναλυτικά, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι:

– Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος

– Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

– Σωματική βλάβη από αμέλεια

– Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού

– Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Aποκαλύψεις από το δικηγόρο του οδηγού

«Δεν με άκουγε το αυτοκίνητο». Αυτό υποστηρίζει ο οδηγός της νταλίκας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωί της Πέμπτης (10/05/2018) στο ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του Π. Μαντούβαλος. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 65χρονου Δ. Α. παραδέχθηκε ότι ο πελάτης του είχε καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ, η οποία, ωστόσο, ήταν παραβατική. Ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός ότι στο σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία δεν υπάρχει μπάρα ασφαλείας.

«Το όχημα παρουσίασε μηχανική βλάβη»

Μηχανική βλάβη υποστηρίζει πως υπήρξε στη νταλίκα ο οδηγός του μοιραίου οχήματος. Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του «αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί. Ζητήσαμε να μπει πραγματογνώμων, μηχανικός – μηχανολόγος του Πολυτεχνείου. Θα γίνει πραγματογνωμοσύνη από αρμόδιο διορισμένο από την Τροχαία για να διαπιστωθεί αν τελικά υπήρξε μηχανική βλάβη».

«Η ταχύτητα δεν ήταν μεγάλη»

Παράλληλα, ο κ. Μαντούβαλος υποστήριξε πως ο 65χρονος οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «έτρεχε με 60 χιλιόμετρα».

«Αν υπήρχαν μπάρες ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία»

Ο κ. Μαντούβαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε το γεγονός πως στο σημείο δεν υπάρχουν μπάρες ασφαλείας προβλεπόμενες για δρόμο ταχείας και βαρείας κυκλοφορίας, παρά μόνο μία σχάρα, κάνοντας λόγο για εγκληματικό γεγονός. Μάλιστα, υποστήριξε πως αν υπήρχαν «θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία».

«Βρέθηκε στο αίμα του αλκοόλ»

«Βρέθηκε στο αίμα του οδηγού αλκοόλ» είπε ο δικηγόρος τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα. «Τα αποτελέσματα έδειξαν παραβατική συμπεριφορά. Δεν ήταν μεγάλη η ποσότητα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Μάλιστα,, ο κ. Μαντούβαλος αποκάλυψε πως δεν περίμενε ο οδηγός ότι θα έπαιρνε το όχημα τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς δεν ήταν προγραμματισμένο.

«Άρα είχε τη δυνατότητα να βγει το προηγούμενο βράδυ και να πιει μία μπύρα ή ένα κρασί. Αυτό και εγένετο».

«Το όχημα δεν έφερε την πινακίδα που έπρεπε»

Υπάρχει αίτημα της Τροχαίας της δυτικής Αττικής στην Τροχαία Σπάρτη και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών στη Λακωνία, για να διαπιστωθεί εάν η πινακίδα ήταν από άλλο όχημα του ιδίου είπε ο κ. Μαντούβαλος, ο οποίος εκτίμησε πως η απάντηση θα είναι θετική, επιβεβαιώνοντας την πληφορορία για παραποιημένες πινακίδες.

«Πρέπει το όχημα να μην έφερε την πινακίδα που έπρεπε. Ωστόσο, δεν έχει απαντηθεί ακόμα αυτό το ερώτημα».

Κληθείς να σχολιάσει την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του, υποστήριξε πως είναι πολύ στενοχωρημένος. «Είναι χαμένος, λυπημένος και στενοχωρημένος για αυτό που έκανε».

Αυτός είναι ο οδηγός της φονικής νταλίκας

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Δ.Α. Είναι ιδιοκτήτης φορτηγών και μεταφέρει διάφορα φορτία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η καταγωγή του είναι από την Πελοπόννησο και είναι αδερφός γνωστού δημάρχου. Τραγική ειρωνεία στην υπόθεση είναι πως ο Δ.Α. σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χάσει το παιδί του σε τροχαίο δυστύχημα στο Γύθειο και τον αδερφό του σε άλλη τραγωδία στην άσφαλτο.

Σοκάρει η εικόνα από τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης στη λεωφόρο Κηφισού. Η νταλίκα σπάει τις διαχωριστικές μπάρες και “κόβει” κάθετα το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οι οδηγοί δυο επιβατικών αυτοκινήτων δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Στα ΙΧ τα οποία μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών επέβαιναν δυο άνδρες και μια γυναίκα. Από τα συντρίμμια των αυτοκινήτων ανασύρθηκαν νεκροί ένας 65χρονος και ένας 60χρονος, ενώ η κόρη του ενός, 34 ετών ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στην εντατική του Αττικού νοσοκομείου. Ο οδηγός της νταλίκας είναι υπό κράτηση, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο δεν έχουν διευκρινιστεί. Το βαρύ όχημα ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, δεν σταμάτησε την τρελή πορεία του παρά όταν χτύπησε στις μπάρες του παραδρόμου στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφού είχε παρασύρει στο πέρασμά του τα δύο ΙΧ. νεκροί τροχαίο Λεωφόρος Κηφισού

Σύμφωνα με την Τροχαία, το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο οδηγός της νταλίκας έδειξε ότι το ποσοστό του οινοπνεύματος ήταν πολύ ψηλότερο από το όριο. Ο 64χρονος κρατείται στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής.  

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου – Ε. Μιλή

Πηγή: newsit.gr

Αδερφός δημάρχου ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το μακελειό

Νέα στοιχεία για τον οδηγό της νταλίκας που προκάλεσε το μακελειό στον Κηφισό τα ξημερώματα της Τετάρτης με δύο νεκρούς, στο ύψος του ΙΚΕΑ και στο ρεύμα προς Πειραιά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο Έλληνας οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κατά πάσα πιθανότητα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε πρόβλημα το τιμόνι του φορτηγού αν και οι πρώτες εξετάσεις από την αστυνομία έδειξαν κατανάλωση αλκοόλ πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για τον Δ.Α. Είναι ιδιοκτήτης φορτηγών και μεταφέρει διάφορα φορτία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η καταγωγή του είναι από την Πελοπόννησο και είναι αδερφός του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου.

aftodioikisi.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ