Ματθαίος Σεγραίδος: Συμμετοχή στην προσπάθεια του Βαγγέλη Τζόγια για την μείωση των «ατυχημάτων» στην άσφαλτο

0
629

Συμμετοχή στην προσπάθεια του Βαγγέλη Τζόγια για την μείωση των «ατυχημάτων» στην άσφαλτο

Αγαπητέ, αγωνιστή και συμπολίτη Βαγγέλη Τζόγια, είμαι μαζί σου
στην προσπάθεια ίδρυσης συλλόγου για την προστασία μας και την βελτιστοποίηση της οδηγικής μας συμπεριφοράς.

Θέλω να συμμετέχω, διότι αγωνιώ για τις θλιβερές στατιστικές των τροχαίων ατυχημάτων, που ολοένα αυξάνονται.

Στο νησί μας, εμείς και τα παιδιά μας είμαστε, ολημερίς, στους δρόμους, όντας υποψήφιοι νοσηλευόμενοι, ανάπηροι ή μακαρίτες. Πρέπει λοιπόν, κάτι να κάνουμε πέραν των κρατικών μηχανισμών, οι οποίοι αδυνατούν ή αδιαφορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα.

Κατά τη γνώμη μου, η κοινωνία μας οφείλει να αυτοοργανωθεί και να βρει λύσεις. Η σωστή οργάνωση συνειδητοποιημένων πολιτών θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Δεν είναι εύκολο εγχείρημα, διότι πρέπει να ενοχληθούν οι υπεύθυνοι, δηλαδή υπουργοί, παρατρεχάμενοι αυτών, επιστήμονες, πανεπιστήμια, περιφέρεια κλπ., που έχουν ορισθεί από την πολιτεία και εμείς τους πληρώνουμε για να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Αυτοί, που σκοπίμως δεν κάνουν αυτό που χρειάζεται για την εξάλειψη ή την άμβλυνση του προβλήματος. Λέω σκοπίμως και το πιστεύω, διότι από τότε πού θυμάμαι μέχρι και σήμερα, (δηλαδή πάνω από μισό αιώνα) βλέπω να εφαρμόζονται οι ίδιες μέθοδοι για την δήθεν μείωση των ατυχημάτων, χωρίς να στοχεύουν στις πραγματικές αιτίες αυτών. Είναι προφανές οτι τελικός στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του κράτους αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν αντιλαμβάνονται και ότι χάθηκαν από αυτόν τον τόπο οι σοφοί και οι ικανοί, που δύνανται να δώσουν στους πολίτες αποτελεσματική λύση .

Δεν αναρωτήθηκε κανείς «υπεύθυνος», τι κάνουν σε άλλες χώρες;

Δεν πήρε ποτέ κανείς τους ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσυκλέτα να κάνει μια διαδρομή στον επαρχιακό ή σε έναν παράλληλο δρόμο;

Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να διαπιστώσεις το πρόβλημα και να σκεφτείς κάτι για την αντιμετώπιση του, που ίσως και να πετύχαινε .

Θα έλεγα στους αρμοδίους, κάντε κάτι άλλο κι ας μην πετύχει.

Στο μεταξύ, θα χαιρετίζω οποιαδήποτε ευπρεπή προσπάθεια των ανήσυχων, δραστήριων συμπολιτών μου.

Φίλε Βαγγέλη, Μαζί σου.


Σεγραίδος Γ. Ματθαίος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.