Τον πρώτο κινητήρα στον κόσμο από αλουμίνιο δημιούργησαν ρώσοι επιστήμονες!

0
90

Τις δοκιμές του κινητήρα που έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο ξεκίνησαν επιστήμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Νοβοσιμπίρσκ.

Οι πρώτες δοκιμές έδωσαν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να σχεδιάσουν έναν μικρότερο κινητήρα, δηλώνει ο καθηγητής της έδρας κατασκευής αεροσκαφών και ελικοπτέρων της σχολής αεροναυπηγικής του πανεπιστημίου Ιλιά Ζβερκόφ.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι οι επιστήμονες του πανεπιστημίου σχεδίασαν τον πρώτο στον κόσμο κινητήρα που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και έχει βάρος 200 κιλών. Λειτουργεί με σύνηθες καύσιμο αυτοκινήτου και θα προσαρμοσθεί στο διθέσιο αεροσκάφος τύπου Yak-52, οι κινητήρες του οποίου έχουν υπερβεί το όριο των δυνατοτήτων τους.

«Κατά την διάρκεια των δοκιμών, διαπιστώθηκαν κάποια ελαττώματα στον σχεδιασμό του και λαμβάνοντας υπ όψιν αυτά τα λάθη, θα σχεδιάσουμε έναν νέο κινητήρα μικρότερο ως προς τις διαστάσεις του. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη βασική μας ιδέα και στόχος μας είναι να λάβουμε την έγκριση για τις κρατικές προδιαγραφές ισχύος και χωρητικότητας», δήλωσε ο Ζβέρκόφ ενώ έκανε γνωστό πως οι δοκιμές και ο σχεδιασμός  θα έχουν ολοκληρωθεί τους προσεχείς μήνες.

Η χρήση του αλουμινίου αντί για τον χάλυβα δίνουν την δυνατότητα να μειωθεί το βάρος του κινητήρα κατά 30% με 40% σε σχέση με αυτούς του χάλυβα. Παράλληλα αυξάνεται η δύναμη του, στους 400 ίππους, ενώ μειώνεται κατά 15% η κατανάλωση καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.