ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μέλη της Κίνησης Πολιτών με την Τροχαία μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια & μπλουζάκια εφιστώντας την προσοχή των οδηγών στους δρόμους!

21
5155

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Στους δρόμους βρέθηκαν κι αυτή την Κυριακή μέλη της Κίνησης Πολιτών Κω για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε συνεργασία με την Τροχαία Κω.

Συγκεκριμένα μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και μπλουζάκια (με την ευγενική στήριξη του Δήμου Κω), στο ύψος των φωτεινών σηματοδοτών (Συνεταιρισμού) εφιστώντας την προσοχή των οδηγών δικύκλων και αυτοκινήτων για ασφαλή οδήγησης στους δρόμους, με χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, αλλά και τήρηση του κ.ο.κ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ότι οι αστυνομικοί στις φωτογραφίες που φαίνονται, με τα πολιτικά τους μηχανάκια όχι απλά δεν φοράνε αλλά παίζει να μην έχουν αγοράσει ποτέ κράνος το σχολιάζουμε;

    • Αν τραβήξουμε πλάνα με το κινητό (video) και το παραδώσουμε στην δημοσιοτητα και στις ΑΡΧΕΣ , αυτό είναι νόμιμο? Βέβαια δεν το θεωρώ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ, αλλά ΑΜΥΝΑ απέναντι σε εναν ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ…

      • Έχεις δίκιο φίλε μου. Δυστυχώς, η χώρα αυτή θέλει ρουφιάνους για να διορθωθεί. Ρουφιάνους για όσους δεν κόβουν απόδειξη, ρουφιάνους για όσους τρέχουν στο δρόμο, ρουφιάνους για όσους πυροβολούν στις γιορτές, ρουφιάνους για όσους ψαρεύουν εκεί που κολυμπάμε, ρουφιάνους για όσους δημ. υπάλληλους δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αφού δεν υπάρχουν μυαλά μόνο αυτή είναι η λύση.

    • ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΣΟΥ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΤΡΑΒΗ??? ΒΑΛΕ ΕΣΥ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΝ ΚΡΑΝΟΣ!!!!

  2. Οι ίδοι δε τηρούν τους κανόνες ασφαλείας όταν είναι στο δρόμο! Και τι, κάνουν διάλεξη; και η τροχαία είναι αυτή που δεν ήθελε να ρυθμίσει την κυκλοφορία στη Ζια για να μην εγκλωβιστεί! Σε αυτή την Ελλάδα ζούμε κύριοι. Καποιος παράνομα παρακωλυει τη κυκλοφορία χωρις να τηρεί βασικους κανονες ασφαλειας και με την ευνοια της τροχαίας.

  3. Αυτή η κίνηση πολιτών ειναι για τα τροχαία ατυχήματα ή για κάτι άλλο. Γιατί υπάρχει και κίνηση πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και κίνηση πολιτών για την δημοκρατία

    • Επιτέλους μετά από χρόνια βλέπω ευαισθητοποίηση. Όσο για τους Αστυνομικούς που γράφεται ότι δεν φοράνε κράνος, πηγαίνετε στον κύριο Πιπερη και δώστε τους αν αυτό είναι το πρόβλημα σας και δεν βάζετε κράνος. Το κράνος τη Ζώνη για την προστασία της δίκη μας ζωής τα βάζουμε – φοράμε, όχι για την τροχαία. Από τα παιδιά που σκοτώθηκαν το τελευταίο διάστημα κανενα δεν φορούσε κράνος εάν φορούσαν δεν θα άνοιγαν τα κεφάλια τους σαν καρπούζια και ίσως να ήταν ακόμη δίπλα μας.

  4. Εδώ υπάρχει μια μελέτη για εγκατάσταση συστημάτων αυτόματης καταγραφής υπέρβασης ταχύτητας στην Αγγλία. Ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα που απόσβεσε το κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας σε 2 μόλις χρόνια. Την εγκατάσταση ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία που εισέπραξε μέρος των προστίμων και το υπόλοιπο το απέδωσε στο κράτος.
    https://www.itscosts.its.dot.gov/ITS/benecost.nsf/ID/07D81D8AB57059AE85256F430051A633?OpenDocument&Query=CApp

  5. Απορω απλα.Οι μπατσοι δεν εχουν γονεις από τ γινοντε και ταλεπωρουν ετσι τον κοσμο;Μαζι και οι καραβαναδες που εχουν ένα μισος για το νησιο λες και τους θελουμε εμεις εδώ..

    • Το ειπες κ μονος σού δεν θέλεις κανέναν στο νησί λες κ είναι δικό σού. Πάντως όσο μίσος έχεις εσύ κ κάποιοι σαν κ εσένα πίστεψε με δεν έχει κανένας από αυτούς που αναφέρεις.

    • Εσυ ρε φίλε εχεις μίσος για τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς εχω φιλους που αγαπούν το νησί πιο πολυ και απο μας !!ταλΙπωρια ειναι να τους νόμους και την ζωη τη δίκη σου και των άλλων ;;;δεν παμε καλα

    • Μίσος εχεις εσυ τελικα απο ποτε έγινε μίσος ο σεβασμός για την ζωη και η τήρηση των νόμων ;;; δεν πας Καλα πήγαινε σε κανένα ψύχειατρο

  6. Μπορεί να μην έχουμε ανάλογα περιστατικά,που οφείλεται καθαρά στον παράγοντα τύχη,αλλά αυτές τις ώρες γίνονται οι περισσότερες παραβάσεις Κ.Ο.Κ.Όσοι δουλεύουμε νύχτα φοβόμαστε να πάμε ή να έρθουμε απ την δουλειά μας.

  7. αυτοί που βλέπω να μοιράζουν φυλλάδια στους οδηγούς(τους οποίους και δεν γνωρίζω) ήταν στην Ευαγγελίστρια το Σάββατο βράδυ, να μοιράζουν φυλλάδια και σε εμάς τους οδηγούς που είμασταν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά μας και προσπαθούσε ο καθένας από εμάς να πάει στον προορισμό του;

  8. Εγώ πάντως όση ώρα περίμενα δεν τον είδα, όπως και πολλούς άλλους.Ίσως να ήταν μέσα στον χώρο της εκδήλωσης και να μοίραζε φυλλάδια εκεί,στους ανθρώπους που κατανάλωναν κρασί και οι περισσότεροι από αυτούς οδήγησαν μετά για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.Πιθανότατα να μην μπορούσε λόγω άλλων συνθηκών,εν τούτοις δεν είναι απαραίτητη πάντα η φυσική μας παρουσία για να φωτογραφηθούμε ή να κόβουμε την κεντρική κυκλοφορία και μπορούμε να στείλουμε κάποιο άλλο άτομο στη θέση μας εάν αδυνατούμε.Τη νύχτα του Σαββάτου πάντως δεν έτυχε να συναντήσω τον κύριο ή κάποιο μέλος σε συνεργασία με την Τροχαία περιμένοντας στο αυτοκίνητο μου, να με συμβουλεύσει να έχω υπομονή να αντιμετωπίσω την κατάσταση ήρεμα γιατί είμαι στο τιμόνι ,να φοράω τη ζώνη μου γιατί ο δρόμος είναι επικίνδυνος και πρέπει να οδηγώ με ασφάλεια.

  9. Για κάθε τοπική αρχή(απερχόμενη ή επερχόμενη) .Κύριοι/Κυρίες είναι ωραίο να είστε κοντά στον κόσμο να βγάζετε φωτογραφίες και να διασκεδάζετε με τους συντοπίτες σας,έχοντας έξω στον δρόμο έναν άνθρωπο να προσπαθεί μόνος του με ένα κινητό στο χέρι να ελέγξει την απαράδεκτη τριτοκοσμική αυτή κατάσταση, με επισκέπτες από άλλα κράτη που ήρθαν στο νησί μας για διακοπές με ανθρώπους να βγαίνουν από τα αυτοκινητά τους αγανακτισμένοι
    και παιδιά πιο πίσω να κλαίνε!

  10. Θα σας συμβούλευα λοιπόν (ως ψηφοφόρος) για κάθε μια εκδήλωση ξεχωριστά να λύνετε πρώτα όλες τις βασικές οργανωτικές αδυναμίες σας,(τα προβλήματα της στάθμευσης,των στενών χωρίς φωταγώγηση επικίνδυνων δρόμων, τη μη ύπαρξη αυστηρού κανονιστικού πλαισιού σε εκδηλώσεις που προβάλουν την κατανάλωση αλκοόλ,π.χ»γιορτή κρασιού»,τη μη ύπαρξη ορατών αναφορών/προειδοποιητικών σημάνσεων για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ κ.α) διαφορετικά μην κάνετε τέτοιες εκδηλώσεις.Βέβαια έχετε και την επιλογή να βγαίνετε εσείς στον δρόμο για να βiωνετε οι ίδιοι και την άλλη πλευρά των συνεπειών που φέρουν οι αποφάσεις σας και οι ενέργειές σας.
    Η αναφορά μου στη συγκεκριμένη εκδήλωση οφείλεται στο ότι ως οδηγός εκείνο το βράδυ είδα πως οδηγούμε σε δρόμους που δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφάλεια και έχουμε ευθύνη όλοι!
    Παρ’όλα αυτά έχω την πεποίθηση ότι μπορείτε (όλοι εσείς που κάνετε αυτές τις προσπάθειες),να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα!

  11. Υπάρχει ένα άνθρωπος, ο Ιαβέρης, παλιός οδηγός αγώνων αυτοκινήτων και άριστος γνώστης του αντικειμένου. Καλέστε τώρα που ανοίγουν τα Σχολεία να μιλήσει σε παιδιά και έφηβους για το αυτοκίνητο, την μηχανή, το ποδήλατο. Το πεζοδρόμιο, την διάβαση, τον πεζόδρομο, πως να έχουμε αυξημένη προσοχή όταν περπατάμε και όταν οδηγούμε. Να τους μιλήσει για τον ΚΟΚ και την εφαρμογή του.
    Αυτοί είναι οι αυριανοί οδηγοί και σε αυτούς πρέπει να επικεντρωθούμε. Αυτούς να διδάξουμε να μη κάνουν τις ίδιες μ…….ες, αυτές που κάνουμε εμείς οι άχρηστοι.
    Εμείς ήδη έχουμε κάψει φλάντζες και μπιέλες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ