ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Δείτε μπέρδεμα με την προτεραιότητα στους κυκλικούς κόμβους (ΒΙΝΤΕΟ)

18
3255

Δείτε μπέρδεμα με την προτεραιότητα στους κυκλικούς κόμβους (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τι μπέρδεμα ;

    σύμφωνα με τον ΚΟΚ όσο θυμάμαι , εάν δεν έχει κανένα στοπ , προτεραιότητα έχουν όσοι μπαίνουν στον κυκλικό κόμβο .. Εκτός αν υπάρχουν στοπ .. που παραχωρούν προτεραιότητα ..

    λείπει σήμανση ;

    • afto einai sosto mono pou ston ypolipo kosmo plin exereseon protereotita exoun aftoi pou kinounte mesa ston komvo… kalo loipon tha einai sta grafia enikiaseon na exigoun stous pelates aftin tin diafora sto nisi den leew oti ftene h xenoi kai dikimas kanoun vlakioules 😀

      • Ελεος.Γραφει ο καθενας οτι του κατεβει.Εχεις βγει εξω απο το σπιτι σου βλακακο;Σε ποια χωρα ισχυει αυτο που λες;Παντου ειναι το ιδιο.

        • ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ Ο ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.
          ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ.

      • σε αυτόν που μπαίνει στον κόμβο. Στην Ευρώπη, (και σε μας παλιότερα), ισχύει το αντίθετο.

  2. Στις Σκανδιναβικές χώρες είναι το ανάποδο ακριβώς με οτι ισχύει Ελλάδα

    Γι αυτό το φωνάζουμε χρόνια και απ αυτό το φόρουμ.. έχει επισημανθεί πολλάκις..οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες του Νησιού το γνωρίζουν απ τις Κοινότητες των συμπολιτων μας που ζουν πια εδω και χρόνια,το θέμα υπάρχει με τους οδηγούς που χωρίς να έχουν πάει σε τρύγο, κατανάλωσαν αλκοόλ ενισχυμένο με οκτάνια..γι αυτό το λόγο η εικόνα των Εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου στα 80ς και 90ς .. έδειχνε τόσους σακατεμένους…

  3. Που ακριβως ειναι το μπεδρδεμα;Εκτος απο καποιους ηλιθιους που λενε βλακειες στος ξενους και τους μπερδευουν και καποιους που οδηγουν σαν να ειναι σεμ γαιδουργια και οχι μονο στο κομβους,δεν υπαρχει θεμα.Οπως παραβιαζουν τα στοπ το ιδιο κανουν και εκει.

    • Έστω μπήκες σε κάποιο βαθμό όχημα Δημόσιας συγκοινωνίας να διαπιστώσεις οτι γράφεις βλακείες και σαχλαμάρες για κάποιους λόγους που μόνο εσύ ξέρεις.???.θες να δώσω στον κ.Κιάρη βίντεο να βγάλεις το σκασμό; όταν σε κάποια ποσταρίσματα δεν έχω ιδέα , κάθομαι προσεκτικά και διαβάζω..δεν γράφουμε έκθεση ιδεών,ούτε αναφερόμαστε σε άποψη που σωστή η λάθος βοηθάει έναν διαδικτυακό διάλογο..αλλά εδώ αναφερόμαστε σε στάνταρντ,σε υπαρκτές και συνάμα αποδεικτές καταστάσεις.. εγώ παραλίγο να προκαλέσω ατύχημα όταν από συνήθεια σαν συνοδηγός πετάχτηκα γιατί δεν σταμάτησε συγγενής μου , όταν πήγε να μπει αμάξι σ έναν κυκλικό κόμβο.. μιλάμε για απουσία STOP, όταν ο αλλος έρχεται απ τα δεξιά στις Σκανδιναβικές χώρες προτεραιότητα εχει αυτός που κινείται μέσα..αν θες και στην νοηματική..τι να πω.

      • Φιλανδια και Σουηδια ειναι στη Σκανδιναβια η το αλαξες και αυτο;Εκει παντα οποιος μπενει σε κυκλο περιμενει.Εκτος αν εσυ εχεις οδηγισει σε αλλη Σκανδιναβια.Ελεος.

    • Όλα τα σχόλια μιλούν ότι στις χώρες της Ευρώπης έχει προτεραιότητα όποιος κινείται ήδη εντός κυκλικού κόμβου και όχι όποιος εισέρχεται.Είμαστε η μόνη χώρα λένε επαγγελματίες οδηγοί.
      Κάποτε είχαμε και μεις τον ίδιο νόμο αλλά το άλλαξαν,προφανώς για να πάει γάντι με το προτεραιότητα ο εκ δεξιών.
      Απορώ πραγματικά για το γιατί συνεισφέρεις λάθος πληροφορίες σ ένα θέμα που όχι μόνο δεν το κατέχεις ,αλλά δεν καταλαβαίνεις κιόλας το γιατί.
      http://www.serresparatiritis.gr/index.php?page=description&article_id=14305

  4. Σε όλο τον κόσμο προτεραιοτητα έχει οποίος κινειται μέσα στον κομβο. μόνο στην Ελλάδα το έχουμε αναποδα.

    • Μαλλον σε αλλο κοσμο ζεις εσυ.Στο κοσμο σου.Κανεις και σχολια και μπερδευεις και αλλους χαζους.

    • Στην Ελλάδα ισχύει το αντίθετο από αυτό που ισχύει σε ευρωπαϊκές πόλεις. Και όμως, στη 10ετία του ’70, προτεραιότητα και σε μας, είχε αυτός που εκινείτο μέσα στον κόμβο. Λίγο αργότερα άλλαξε (δεν γνωρίζω γιατί) και ισχύει ο σημερινός κανόνας.

    • Υπάρχουν κάποιες χώρες (όχι πολλές) που έχουν την δικιά μας άποψη. Στις υπόλοιπες αυτός που είναι στον κύκλο έχει την προτεραιότητα.
      Το πρόβλημα με εμάς είναι, (ιδίως στους κύκλους προς το αεροδρόμιο) ότι σε πολλούς δρόμους που φτάνουν στους κύκλους υπάρχουν STOP (ίσως από παλιά) οπότε σταματάνε οι οδηγοί που μπαίνουν στον κύκλο και ταυτόχρονα σταματάνε και οι οδηγοί που βρίσκονται μέσα στον κύκλο. Βέβαια ίσως να είναι καλύτερα έτσι.

  5. όταν δύο ατσούρμπαλοι οδηγοί ΙΧ κάνουν στροφή δεξιά ενώ βρίσκονται στην «αριστερή λωρίδα»…. προσπερνώντας το ταξί που έχει τη σωστή πορεία κάνοντας την ίδια στροφή

  6. Οι ξένοι δεν ξέρουν καν να παρκέρνουν. Οταν δίνουν για δίπλωμα δεν εξετάζονται καν για αυτό.

    Tα RENT A CAR πρέπει να ενημερώνουν!! Πρέπει να είναι υποχρεωτικό να τους λένε τους νόμους η ακόμα καλύτερα να τους δίνουν φυλλάδιο η τετραδιάκι με όλους τους κανόνες!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ