Τέλη κυκλοφορίας 2020: Οριστικό ότι δεν θα αυξηθούν φέτος, τι θα ισχύει από το 2021

0
105

Τέλος στα σενάρια αύξησης των τελών κυκλοφορίας για το 2020 έβαλε με δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα τέλη κυκλοφορίας 2020, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι φέτος «θα πληρώσουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι», προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι αν δεν αλλάξει το καθεστώς θα έλθουν αυξήσεις το αμέσως επόμενο έτος.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους (σ.σ. των τελών κυκλοφορίας) με τους ρύπους», κάτι που θα επέφερε -αυτόματα- αύξηση των τελών κυκλοφορίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν επιθυμούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες
Τέλη κυκλοφορίας 2020: Κατάθεση πινακίδων για να μην πληρώσουν -Ολα τα δικαιολογητικά

«Εχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων» είπε στη συνέχεια ο υπουργός Μεταφορών και υποστήριξε ότι το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι «η στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».

Καταλήγοντας, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτά πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing» και επισήμανε ότι «αν δεν κάνουμε κάτ
Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ