Με 2 βάθρα έκλεισε η χρονιά για τον Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη στο Ιταλικό πρωτάθλημα

0
147
Τα διαπιστευτήρια του ταλέντου και της ταχύτητάς του άφησε για μια ακόμη φορά ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης, κατακτώντας δυο βάθρα στους τελευταίους του αγώνες για φέτος στο Ιταλικό πρωτάθλημα.Το τελευταίο Σαββατοκύριακο στην Ιταλία, του Έλληνα πιλότου από την Κω, ήταν και πάλι γεμάτο, με συμμετοχή τόσο στο πρωτάθλημα CNV MOTOASI, όσο και στο CIV Junior.

Στο πρώτο κατάφερε – σε μια πίστα, την Pomposa, που δεν την ήξερε – να πάρει την 5η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές και από εκεί να ξεκινήσει δυνατά στον 1ο αγώνα. Σύντομα πρόλαβε τον 3ο και τον 4ο οδηγό και άρχισε να δίνει μάχες μαζί τους και αφού τους κέρδισε, ξεκίνησε να κυνηγά τους δυο μπροστά του.

Με σταθερό και γρήγορο γυρολόγιο τους πλησίασε, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να διεκδικήσει για κάτι καλύτερο από την 3η θέση.

Στον 2ο αγώνα ο Σπύρος-Μάριος ξεδίπλωσε όλες τις αρετές του μέσα στην πίστα! Αν και στην αρχή τον έκλεισαν και τον έριξαν στην 7η θέση, ο Έλληνας πιλότος κράτησε τη ψυχραιμία του και με ταχύτατους γύρους άρχιζε να καλύπτει τη διαφορά από τους μπροστά.

Σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα κι έχοντας τον καλύτερο ρυθμό απ’ όλους, ξεπερνούσε ένα-ένα τα εμπόδια των αντιπάλων του και έφτασε να διεκδικεί τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Όμως είχε χρησιμοποιήσει πολύ από το ελαστικό του και για να μην διακινδυνεύσει μια πτώση, προτίμησε να κρατήσει την 3η θέση.

Ο τελευταίος γύρος του Ιταλικού πρωταθλήματος CIV Junior έγινε στην Franciacorta, όπου ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης θα ξεκινούσε τους αγώνες από την 9η θέση. Το επίπεδο της κατηγορίας ήταν υψηλότατο, με τον Έλληνα αναβάτη να τερματίζει στην 6η θέση στον πρώτο αγώνα, σημειώνοντας τον 3ο ταχύτερο γύρο.

Στον δεύτερο αγώνα, μετά από μια εξαιρετική εκκίνηση, βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ όπου έξι οδηγοί έδιναν τη μάχη για τη νίκη.

Ο Σπύρος-Μάριος κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και παλεύοντας με όλες του τις δυνάμεις, πήρε την 6η θέση με διαφορά μόλις στο ένα δευτερόλεπτο από τον νικητή!

Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης #28

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί καταφέραμε όλη τη χρονιά, παρά τις δυσκολίες, να είμαστε σταθερά σε υψηλό επίπεδο και να βγούμε κερδισμένοι σε εμπειρίες, κάτι το οποίο ήταν ο βασικός μας στόχος για φέτος. Αγωνίστηκα σε δυο πρωταθλήματα και τρεις κατηγορίες, κατακτώντας την 4η θέση στις κατηγορίες Ohvlae 110 και 160 για το CNV MOTOASI και την 8η στη γενική κατάταξη του CIV Junior. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποστηρικτές της προσπάθειας που κάνουμε, πρώτα-πρώτα την οικογένειά μου και στη συνέχεια τους χορηγούς μου αλλά και όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλάι μας όλη τη χρονιά. Στόχος μας για το 2020 είναι να ανέβω κατηγορία στο Ιταλικό πρωτάθλημα και ν’ αγωνίζομαι με μοτοσυκλέτα 250cc. Ήδη έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και θα έχουμε μια τέτοια για να προπονηθώ το χειμώνα και να είμαι πανέτοιμος για τις νέες προκλήσεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ