ΜΕ ΝΙΚΗ του Άρη Τσαρνά ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS! (Pics-Vid)

0
2079

ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΤΣΑΡΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS

 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε από τα Γιαννιτσά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MotoCross για τους αθλητές του ΙΚΑΡΟΥ. Ο Άρης Τσαρνάς κατάφερε με μια πρώτη και μια τρίτη θέση να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Νίκος Λυρίου πήρε έκτη και τέταρτη θέση στα δύο σκέλη και πέμπτη στην γενική κατάταξη της ημέρας.
Η αναμενόμενη βροχή τελικά δεν έκανε την εμφάνισή της στα Γιαννιτσά αλλά το ψιλόβροχο και οι πέτρες στον αγωνιστικό χώρο έκαναν δύσκολη τη ζωή των 85 αθλητών (σε όλες τις κατηγορίες) που έλαβαν μέρος στον αγώνα.
Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου και οι δύο αθλητές του ΙΚΑΡΟΥ πήραν την 2η θέση στην κατηγορία τους. Στην αγωνιστική δράση της Κυριακής τα πράγματα συνέχισαν να πηγαίνουν καλά για τον Άρη αλλά όχι τόσο καλά για τον Νίκο.

Πρώτος αγώνας και πρώτη νίκη για τον Άρη Τσαρίνα. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο!!!

Στο Α σκέλος της ΜΧ1 ο Άρης μπήκε από την αρχή επικεφαλής του αγώνα και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Στον 6ο γύρο κατάφερε να έχει μια διαφορά 7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Παναγιώτη Κουζή την οποία όμως ψαλίδισε ο περσινός πρωταθλητής μέχρι τον ενδέκατο γύρο στο ενάμισι δευτερόλεπτο. Με αυτή την διαφορά και μάχη ρόδα με ρόδα έπεσε η σημαία του τερματισμού μετά από 16 γύρους που έφεραν τον Άρη Τσαρνά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρώτο σκέλος.
Κατάταξη Α σκέλους: 1.Τσαρνάς, 2.Κουζής, 3.Κοντολέτας.
Στο δεύτερο σκέλος ο Άρης έκανε κακή εκκίνηση και έστριψε ένατος στην πρώτη στροφή. Σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει θέσεις φτάνοντας στην τέταρτη θέση στον δέκατο γύρο και τρις γύρους μετά στην τρίτη. Στον τελευταίο γύρο έφτασε μια ανάσα από την δεύτερη θέση στην μάχη που είχε με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, αλλά ένα μικρό λαθάκι δεν του επέτρεψε τελικά να ανέβει παραπάνω.
Κατάταξη Β σκέλους: 1.Κουζής, 2.Ηλιόπουλος, 3.Τσαρνάς.

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Νίκο Λυρίου στα Γιαννιτσά, αλλά εμφανώς επηρεασμένος από την στρατιωτική θητεία που υπηρετεί αυτή την περίοδο και δεν του επιτρέπει να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε.

Ο Νίκος Λυρίου στο Α σκέλος της ΜΧ2 ξεκίνησε 4ος και κράτησε αυτή την θέση μέχρι και τον έκτο γύρο όπου και έχασε την θέση από τον Παναγιώτη Παπίλα. Σαν να μην έφτανε αυτό έχασε άλλη μία θέση από τον Δημήτρη Μπάκα στον όγδοο γύρο και έτσι τερμάτισε το σκέλος στην έκτη θέση.
Κατάταξη Α σκέλους: 1.Τουρατζίδης, 2.Μπετίνης, 3.Γεωργαντάς, 6.Λυρίου
Στο δεύτερο σκέλος είδαμε έναν διαφορετικό Νίκο. Κάνοντας μια καταπληκτική εκκίνηση μπήκε μπροστά και οδήγησε την κούρσα μέχρι και τον πέμπτο γύρο, κάπου εκεί ο Νίκος έμεινε από δυνάμεις με αποτέλεσμα να χάσει τρις θέσεις μέχρι και τον δέκατο γύρο και έτσι να κατακτήσει τελικά την τέταρτη θέση.
Κατάταξη Β σκέλους: 1.Τουρατζίδης, 2.Παπίλας, 3.Γεωργαντάς, 4.Λυρίου

Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MotoCross θα γίνει στις 11 και 12 Μαρτίου στη Χαλκίδα

Η αποστολή του ΙΚΑΡΟΥ για τον αγώνα των Γιαννιτσών:
ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ #161
ΚTM SXF 250
Χορηγοί: KTM SOUTH EAST EUROPE, MB RACING, MILONIDIS ΕΛΑΣΤΙΚΑ, EUROPCAR, LIRIOU MOTO SHOP, BIGBALLSMX

ΤΣΑΡΝΑΣ ΑΡΗΣ #91
HUSQVARNA FC 450
Χορηγοί: HUSQVARNA, MOTUL, MICHELIN, KTM SOUTH EAST EUROPE, RACERX, MX79

Ο ΙΚΑΡΟΣ ευχαριστεί τον μεγάλο χορηγό του, την εταιρία BLUE STAR FERRIES που βοηθάει στις μετακινήσεις των αθλητών του στους αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ