5 «πιο-κουλοί-πεθαίνεις» τρόποι για να χάσεις την κοιλιά σου

1
1154

Δεν παίρνουμε και όρκο ότι δουλεύουν.

Για να χάσουμε κιλά, έχουμε κάνει και την τελευταία μ@λ@κία. Ό,τι γράφει το google, εμείς πάμε και το κάνουμε. «Να πώς θα χάσεις 10 κιλά σε δυο βδομάδες» και «αδυνατίστε τρώγοντας» ή «με αυτούς τους κόκκους καφέ θα γίνεις πούπουλο». Όλα βέβαια έχουν να κάνουν με κάποιο διατροφικό τρικ. Και συνήθως όλα είναι για γέλια.

Ο τίτλος που διαβάζεις δεν έγινε για το clickbaiting. Όταν τους διαβάσαμε κι εμείς είπαμε «αποκλείεται». Και εξακολουθούμε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για αυτούς τους πέντε πολύ, πολύ παράξενους τρόπους που μας συστήνουν για να αδυνατίσουμε.

Δεν μπορούμε, όμως, να μην σου υπογραμμίσουμε ότι και οι πέντε βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες και επεξηγούνται από καθηγητές Πανεπιστημίων. Οπότε, για ένα βλέφαρο έχουμε χρόνο. Και όρεξη (από αυτή άλλο τίποτα).

Θα στους παραθέσουμε όσο πιο διακριτικά μπορούμε, για να μην νομίζεις ότι σε δουλεύουμε. Άλλωστε, εμείς τους ανακαλύψαμε;

Αν τους δοκιμάσεις πάντως και δεν πιάσουν, σκέψου ότι υπήρξαν και άλλα κορόιδα πριν από σένα, εμείς! Που έχουμε αρχίσει να τα δοκιμάζουμε ήδη. Ναι, τόσο απελπισμένοι.

Άκου, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις αν θες να δοκιμάσεις ακόμα κάτι για να χάσεις κιλά:

 

1. Άναψε ένα αρωματικό κεράκι βανίλια μετά το δείπνο

Όντως, τώρα; Όντως. Έτσι λέει τουλάχιστον ο Δρ. Οζ, ο οποίος συστήνει ένα είδος αρωματοθεραπείας: «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτή τη συνεχή λαχτάρα για φαγητό. Το άρωμα βανίλιας επιδρά στον εγκέφαλό σας δίνοντάς σας μία βαθιά αίσθηση ηρεμίας, η οποία με τη σειρά της θα σας απαλλάξει από βασανιστικές σκέψεις γύρω από το φαγητό».

Ας το ανάψουμε, λοιπόν, να δούμε τι θα καταλάβουμε. Αν και αυτή τη βανίλια που λέει, θα την προτιμούσαμε κάπως αλλιώς. Πάνω σε χωνάκι ας πούμε.

F1

 

2. Δες θρίλερ! Πολλά θρίλερ!

Πώς λέμε «πιες νερά, πολλά νερά»; Κάπως έτσι. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουέστμινστερ ανακάλυψαν ότι παρακολουθώντας μια τρομακτική ταινία 90 λεπτών μπορεί να κάψει έως 113 θερμίδες! Όσες καις δηλαδή με μισή ώρα περπάτημα! Ο Δρ Ρίτσαρντ Μακένζι λέει πως: «Κάθε μία από τις 10 ταινίες που δοκιμάστηκαν ανέβασε τους παλμούς άρα και τον καρδιακό ρυθμό αυτών που την παρακολούθησαν. Όσο ο παλμός επιταχύνεται και το αίμα κυλά πιο γρήγορα, τόσο εκκρίνεται αδρεναλίνη στον εγκέφαλο (συνήθως λόγο φόβου ή στρες). Αυτή η διαδικασία μειώνει την όρεξη, αυξάνει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό και καίει ένα υψηλότερο επίπεδο θερμίδων».

Γι’ αυτό νιώσαμε κάπως ελαφρύτεροι όταν είδαμε το «IT»;

it movie 2017 pennywise bill skarsgard 850x455

Αν δεν χορταίνεις με αυτά και θες άλλα πέντε τρικ, για δες εδώ

3. Βάλε έναν καθρέφτη εκεί που τρως

Εντάξει, δεν μας λέει να κουβαλάμε κάθε φορά έναν καθρέφτη μαζί όπου καθόμαστε για να φάμε. Αλλά μπορούμε να κάνουμε την αρχή στην τραπεζαρία μας. Κι όχι για να βλέπουμε τον εαυτό μας και να λέμε «πώς είσαι έτσι;». Σύμφωνα με ερευνητές του τμήματος «Food and Brand Lab» του Πανεπιστημίου Cornell, φαίνεται πως ο καθρέφτης βοηθά κλιμακωτά στην απώλεια βάρους, αφού η εικόνα του εαυτούς μας να τρώει φαίνεται ότι μειώνει την όλη αίσθηση και αισθητική του φαγητού: «Μια ματιά στον καθρέφτη λέει στους ανθρώπους κάτι περισσότερο από τη φυσική τους εμφάνιση. Τους επιτρέπει να βλέπουν τον εαυτό τους αντικειμενικά και τους βοηθά να κρίνουν τον εαυτό τους και τις συμπεριφορές τους με τον ίδιο τρόπο που κρίνουν τους άλλους».

Για να το κάνουμε ακόμα πιο δραστικό, φάγαμε με τα χέρια…

giphy downsized 3

4. Βγάλε φωτογραφία το φαγητό σου

Πόσες φορές έχουμε ανεβάσει στο Facebook φωτογραφία μας από το ταβερνάκι με όλα τα πιάτα που απλώνονται πάνω στο τραπέζι, ε; Αυτές τις φωτογραφίες τις βλέπετε πριν τις ανεβάσετε; Αν το έκανες, τότε θα έτρωγες λιγότερο, σύμφωνα με την διατροφολόγο και συντάκτρια του «Nutrition & You», Joan Salge Blake: «Η φωτογράφιση των πιάτων μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σταματούν για λίγο, να σκέφτονται και να επεξεργάζονται τι τρώνε, πόσα πιάτα τρώνε και τι περιέχουν αυτά τα πιάτα. Αν δηλαδή έχετε ένα αρκετά ενισχυμένο πιάτο, μπορεί να σας βοηθήσει να σκεφτείτε ότι το έχετε παρακάνει κάπως».

Μπουκιά και σέλφι συχώριο λοιπόν…

giphy downsized 5

 

5. Ξεφορτώσου τα άσπρα πιάτα

Όσο περισσότερο, λέει, μπορείς να εξαπατήσεις τον εγκέφαλό σου και να τον κάνεις να σκέφτεται ότι έχετε φάει πολύ, τόσο πιο πιθανό είναι να νιώσεις χορτάτος. Σύμφωνα με το περιοδικό «SELF»: «Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο αν υπάρχει μεγαλύτερη αντίθεση στα χρώματα μεταξύ των πιάτων και του φαγητού. Αν τρώτε ένα ανοιχτόχρωμο φαγητό όπως τα ζυμαρικά σε μπλε πιάτο, πιθανότατα θα φάτε λιγότερο απ’ ότι θα τρώγατε σε λευκό πιάτο. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι πιάτο φαίνεται μεγαλύτερο όταν είναι πιο σκούρο».

Σε μαύρα από ‘δω και στο εξής παιδιά. Αλλιώς… Αυτό:

giphy downsized 7

Πηγή: ratpack.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ