Κοινωνικό Μέρισμα: “Κόπηκαν” περισσότεροι από τους μισούς που έκαναν αίτηση! Περισσότερες από 120.000 οι αιτήσεις – Εμπλοκή με τα παιδιά που σπουδάζουν

2
1843

Κοινωνικό Μέρισμα: Περισσότερες από 120.000 οι αιτήσεις – Εμπλοκή με τα παιδιά που σπουδάζουν

Κοινωνικό Μέρισμα: Περισσότερες από 120.000 οι αιτήσεις – Εμπλοκή με τα παιδιά που σπουδάζουν | Newsit.gr

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα είναι περισσότεροι από 75.000 οι δικαιούχοι που ήδη τους έχει εγκριθεί το Κοινωνικό Μέρισμα. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ως και τις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Γ.Γ. Πρόνοιας Δ. Καρέλλας από τις αιτήσεις που έχουν γίνει ακόμη εξετάζονται περισσότερες από 50.000, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν γίνει αποδεκτές.
Αλαλούμ με τους φοιτητές

Όπως είναι γνωστό τη δήλωση για το κοινωνικό μέρισμα κάνει ο επικεφαλής ενός νοικοκυριού. Στην αίτηση αυτή περιλαμβάνονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Εδώ ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα. Οι φοιτητές που είναι άνω των 18 και μένουν σε άλλη πόλη δεν έχει προβλεφθεί εάν θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη ή φιλοξενούμενοι. ‘Ετσι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι γονείς που δεν μπορούν να κάνουν την αίτηση.

Έξι βήματα για το κοινωνικό μέρισμα

Πρώτα απ’ όλα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr.

Βήμα 1

Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2

Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.

Βήμα 3

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε δικαιούχος ή συν-δικαιούχος. Σας προτρέπουμε να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6

Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Έγκριση -Συναίνεση]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

Κοινωνικό Μέρισμα: “Κόπηκαν” περισσότεροι από τους μισούς που έκαναν αίτηση! Τα σωστά βήματα

Κοινωνικό Μέρισμα: “Κόπηκαν” περισσότεροι από τους μισούς που έκαναν αίτηση! Τα σωστά βήματα | Newsit.gr

 

Το σύστημα ελέγχθηκε και αποδείχθηκε ότι μπορεί να “σηκώσει” ως και 200.000 αιτήσεις ταυτόχρονα. Αυτό που φάνηκε ωστόσο από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του είναι ότι το Κοινωνικό Μέρισμα είναι μια δύσκολη υπόθεση για όσους κάνουν αίτηση.

Η ειδική φόρμα άνοιξε και από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της μέχρι και τις 22:00 το βράδυ είχαν προσπαθήσει να πάρουν τα χρήματα 23.000 άτομα.

Από τις αιτήσεις που έγιναν τις πρώτες ώρες λειτουργίας αποδείχθηκε ότι πολλοί δυσκολεύονται ή κάνουν λάθη, καθώς έγιναν δεκτές μόνο 9.000 αιτήσεις.

Τα βήματα για την σωστή συμπλήρωση της αίτησης

Το πρώτο βήμα, αφού κάποιος μπει με τους κωδικούς για το taxisnet, είναι η επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ και η συναίνεση για επεξεργασία των στοιχείων του ίδιου του αιτούντος της συζύγου, των τέκνων και των φιλοξενουμένων.

Αμέσως μετά εμφανίζεται η λίστα με τα προσωπικά στοιχεία των μελών της οικογένειας, η περιουσιακή στοιχεία, αλλά και τα στοιχεία για το εισόδημα.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η συμπλήρωση ενός αριθμού IBAN για την είσπραξη των χρημάτων. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του αριθμού. Σε αυτό το βήμα απαιτείται και η συμπλήρωση ενός αριθμού τηλεφώνου, αλλά και ένα e-mail για τυχόν ειδοποιήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Στην περίπτωση που υπάρχουν φιλοξενούμενοι θα πρέπει να υπάρξει επιβεβαίωση από τους ίδιους μέσω των δικών τους κωδικών στο taxisnet για την χρήση των στοιχείων.

Η φόρμα θα σας ενημερώσει αυτόματα για το πόσα και ποια άτομα θεωρούνται φιλοξενούμενοι και πρέπει να υπάρξει συναίνεση επεξεργασίας στοιχείων.

Μετά και την συμπλήρωση αυτών των στοιχείων θα εμφανιστεί στη φόρμα εάν ο αιτών πληροί τα κριτήρια.

Τέλος θα πρέπει να πατήσετε την ένδειξη “έγκριση – συναίνεση” έτσι ώστε να λάβετε τα χρήματα.

Τι γίνεται όταν υπάρχουν λάθη

Εάν υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο ΚΕΠ.

Εάν στο σύστημα εμφανίζεται λάθος χρόνος ασφάλισης θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ΕΦΚΑ.

Εάν το σύστημα παρουσιάζει λάθη στον χρόνο ανεργίας θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ΟΑΕΔ.

Για τη διόρθωση των λαθών υπάρχει περιθώριο ως τις 12 Δεκεμβρίου που είναι και η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για μένα είναι μια μεγάλη απάτη.
    Συγγενείς (η κόρη μου και τα ανίψια μου) και φίλοι, σοβαροί οικογενειάρχεςι, διαβάζοντας τις εγκυκλίους, καράφλιασαν.
    Ούτε κουϊζ να ήταν με τις απαιτήσεις και που βάζουν. Πρέπει να έχεις μαντικές ικανότητες για να το καταλάβεις. Λέφτερος ή παντρεμένος, παιδιά και φιλοξενούμενους, αν έχουν εισόδημα, ιδιοκτησία και περιουσία, δήλωση μισθού ή σύνταξης, τι νούμερο κάλτσες και σώβρακο φοράς, μαζί με άλλα τρελά.
    Τελικά ποιοι θα τα πάρουν; Σίγουρα ελάχιστοι «ημεδαποί» Έλληνες, έτσι;
    Μάλλον οι γνωστοί αλλά άγνωστοι, πέρα πάσης υποψίας «Βαλκάνιοι», Ρομά (γύφτοι) και Ευρωασιάτες.
    Ντροπή τους………….

  2. Ετσι ακριβως. Εχω τουλαχιστον 4 κοντινες περιπτωσεις.Μαυρα με δυο δουλειες και το καλοκαιρι 3 μηνες διακοπες σε νησι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ