Κατώτατος μισθός 650 ευρώ Ιδού τα 24 επιδόματα που συμπαρασύρει (λίστα)

0
226

Στα 24 φθάνουν, συνολικά, τα επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό. Αναλυτικά: 

  1. τακτικής επιδότησης ανεργίας,
  2. επίσχεσης εργασίας,
  3. μακροχρόνια ανέργων,
  4. ειδικό εποχικό,
  5. ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη επιδότησης λόγω ανεργίας,
  6. ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα του ΟΑΕΔ,
  7. ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας,
  8. αφερεγγυότητας του εργοδότη,
  9. διαθεσιμότητας,
  10. παροχή προστασίας της μητρότητας,
  11. μαθητείας,
  12. ασκούμενων σπουδαστών ΤΕΙ,
  13. πρακτική άσκηση φοιτητών σχολών τουριστικής εκπαίδευσης,
  14. ειδική επιδότηση εκδοροσφαγέων,
  15. ειδική συμπληρωματική παροχή ανεργίας φορτοεκφορτωτών,
  16. επιδότηση λόγω ανεργίας των ξεναγών,
  17. επιδότηση λόγω ανεργίας αδελφών νοσοκόμων,
  18. επιδότηση λόγω ανεργίας δασεργατών,
  19. επιδότηση λόγω ανεργίας ρητινοσυλλεκτών,
  20. βοήθημα ανεργίας ασφαλισμένων τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ,
  21. βοήθημα ανεργίας ασφαλισμένων τ. ΟΑΕΕ,
  22. βοήθημα ανεργίας ασφαλισμένων τ. ΕΤΑΑ,
  23. άδειας συμμετοχής σε εξετάσεις για σπουδαστές, φοιτητές, μαθητές που είναι εργαζόμενοι,
  24. προγράμματα απασχόλησης.

aftodioikisi.gr

ΚΚΕ για κατώτατο μισθό: Την τακτική της «καλύβας του Χότζα» ακολουθεί η Κυβέρνηση

 

Διαβάστε ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Αφού ο πρωθυπουργός μάζεψε τους υπουργούς, για να στήσει μια ακόμη προεκλογική φιέστα στις πλάτες των εργαζομένων, θα έπρεπε -τιμής ένεκεν- να καλέσει και
τον πρώην υπ. Εργασίας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτση, απ’ τη στιγμή που το δικό του μνημονιακό νόμο ενεργοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, αφού μόλις πριν ένα μήνα απέρριψε ξανά την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση, που συμπλήρωσε 4 χρόνια θητείας αυτές τις ημέρες, διατυμπάνιζε ότι ο πρώτος νόμος της θα ήταν η επαναφορά στα 751 ευρώ. Αφού για 4 χρόνια διατήρησε τους άθλιους μισθούς και τον υποκατώτατο, έρχεται με τη σημερινή της απόφαση να μονιμοποιήσει το αντεργατικό πλαίσιο και την ενεργοποίηση της άθλιας διάταξης, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται με απόφαση του υπ. Εργασίας, απαγορεύοντας έτσι τη συλλογική διαπραγμάτευση των εργαζομένων για το ύψος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ο νόμος αυτός λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια, ως επιταχυντής της μείωσης του μέσου μισθού και συνεχίζει.

Μ’ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση αγνοεί τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος, που κατατέθηκαν και ως πρόταση νόμου από το ΚΚΕ και φανερώνει το μέγεθος της εξαπάτησης όλων των προηγούμενων χρόνων. Βέβαια κι αυτή η μικρή αύξηση ακόμη, δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν αυτές οι διεκδικήσεις, με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση κρύβει το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που έχει οδηγήσει πάνω απ’ τις μισές νέες θέσεις εργασίες να είναι μερικής απασχόλησης και 1 στους 5 εργαζόμενους (από 1 στους 10 το 2013), ιδιαίτερα νέους, να εργάζονται με τέτοιες εργασιακές σχέσεις και να μην παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την τακτική της “καλύβας του Χότζα”, παίρνει πίσω πολλαπλάσια, με ένα σωρό άλλα αντιλαϊκά μέτρα, που διατηρεί και επεκτείνει, όπως η μείωση του αφορολόγητου από την επόμενη χρονιά.

Για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους, είναι κρίσιμο ζήτημα να γυρίσουν την πλάτη στην κοροϊδία, να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, που συνδιαμόρφωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το οποίο παραμένει σε ισχύ, για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ