Μοιράζει… δώρο Πάσχα η εφορία σε 1.000.000 φορολογούμενους! Ποιοι και πως θα πάρουν τα χρήματα

0
239

Μπορεί οι φόροι να έχουν φτάσει στα ύψη ωστόσο φέτος υπολογίζεται ότι τα πιστωτικά εκκαθαριστικά μετά τις φορολογικές δηλώσεις 2019 θα είναι τουλάχιστον 1.000.000 και τα χρήματα για όσους είναι συνεπείς και… γρήγοροι στην υποβολή τους θα πάρουν τα χρήματα σαν… δώρο Πάσχα, ακόμη δηλαδή και μέσα στον Απριλίου.

Όλο το… παιχνίδι παίζεται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2019. Φέτος η διαδικασία θα αρχίσει τον Μάρτιο και έτσι με βάση τους έως τώρα υπολογισμούς το σύστημα θα είναι σε θέση να κάνει μαζικές εκκαθαρίσεις και επιστροφές φόρου μαζικά ήδη από τον Απρίλιο.

Με άλλα λόγια οι επιστροφές φόρου για φέτος αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα και οι φορολογούμενοι να έχουν διαθέσιμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους κοντά σ το Πάσχα.

Με βάση τα περυσινά στοιχεία ήταν περίπου 750.000 οι φορολογούμενοι που πήραν επιστροφή φόρου. Φέτος και με βάση τη δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής δήλωσης από τα παντρεμένα ζευγάρια υπολογίζεται ότι από ένα σύνολο 2,6 παντρεμένων γυναικών τουλάχιστον 250.000 θα πάρουν επιστροφή.

Κάπως έτσι αναμένεται να αυξηθεί και το ποσοστό των επιστροφών.

Μάλιστα για φέτος αναμένεται σε πολλά νοικοκυριά η σύζυγος να λάβει επιστροφή, ακόμη και τον μήνα Απρίλιο ενώ ο σύζυγος εάν θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον φόρο να ξεκινήσει την καταβολή των χρημάτων τον Ιούλιο.

Οι επιστροφές μπορεί να ξεκινήσουν νωρίτερα, ωστόσο όπως έχει ήδη επισημάνει το Newsit.gr δεν θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο πληρωμής καθώς οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα θα πληρώσουν το φόρο σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη έως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ