Αρχική Ειδήσεις Χρήμα - Ασφάλειες Σφράγισμα επαγγελματικών χώρων στην Κω από Οικονομική Αστυνομία

Σφράγισμα επαγγελματικών χώρων στην Κω από Οικονομική Αστυνομία

5
7484

Εκτός από σφράγισμα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τώρα η οικονομική αστυνομία προχωρά και σε σφράγισμα επαγγελματικών χώρων στην Κω για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσία.

Σαφάρι ελέγχων της ΑΑΔΕ: Στο 43% η παραβατικότητα των επιχειρήσεων στη Ρόδο

Σαφάρι ελέγχων της ΑΑΔΕ: Στο 43% η παραβατικότητα των επιχειρήσεων στη Ρόδο

Εντατικούς ελέγχους στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές της χώρας κάνουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32% και τους περισσότερους ελέγχους να διεξάγονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στα νησιά στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ελέγχων, βρίσκεται η Ζάκυνθος ενώ η παραβατικότητα χτύπησε «κόκκινο» στην Κέρκυρα με τους παραβάτες να ανέρχονται στους 6 στους 10 που ελέχθησαν.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο, οι περιοχές, όπου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότεροι έλεγχοι, ήταν η Αθήνα με 407 ελέγχους κατά τους οποίους διαπιστώθηκε 37% παραβατικότητα, η Θεσσαλονίκη όπου διενεργήθηκαν 289 έλεγχοι και εντοπίστηκαν με παραβάσεις στο 55% των ελεγχόμενων.

Ακολουθούν η Πάτρα με 233 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Κατερίνη με 200 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Ζάκυνθος με 186 ελέγχους και 41% παραβατικότητα, το Ηράκλειο με 28% παραβατικότητα, το Αργοστόλι όπου διενεργήθηκαν 173 έλεγχοι με 29% παραβατικότητα, το Ρέθυμνο με 166 ελέγχους και 20% παραβατικότητα, η Ρόδος με 166 ελέγχους και 43% παραβατικότητα, τα Χανιά με 164 ελέγχους και 28% παραβατικότητα, η Μύκονος με 159 ελέγχους και ποσοστό παραβατικότητας 43%, η Σαντορίνη με 151 ελέγχους και 56% παραβατικότητα και η Κέρκυρα όπου διενεργήθηκαν 141 έλεγχοι και η παραβατικότητα έφθασε στο 62%.

Οι κλάδοι στους οποίους διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη παραβατικότητα είναι οι ακόλουθοι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:
Εκμετάλλευση ΤΑΞΙ 81%, Πλυντήρια αυτοκινήτων 75%, Ανθοπωλεία 73%, Ταξιδιωτικά πρακτορεία 68%, Μανικιούρ Πεντικιούρ 63%, Δικηγόροι 63%, Ψητοπωλεία – Σουβλατζίδικα (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) 62%, Κομμωτήρια – Κουρεία 62%, Ενοικίαση μοτοποδηλάτων 57%
Πρατήρια καυσίμων 54%, Χερσαίες – Θαλάσσιες μεταφορές 53%, Λιανικό εμπόριο 36%, Εστίαση 33%, Καταλύματα 24%

Σχετικά με αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από επιχειρηματίες της εστίασης στη Μύκονο, σε ό,τι αφορά στην αυστηρότητα των ελεγκτών, πηγές της ΑΑΔΕ σημειώνουν ότι στα τρία χρόνια, που εφαρμόζεται το μέτρο των λουκέτων, δηλαδή ο νόμος του 1997 – καμία από τις επιχειρήσεις, που βρέθηκε να φοροδιαφεύγει και οδηγήθηκε σε 48ωρο κλείσιμο, δεν έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια, όταν προσέφυγε.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακόμα δε καταλάβαμε ότι το να μη κόβεις αποδείξεις είναι μέρος του προβλήματος που φτάσαμε ως εδώ. Νομίζουμε ότι με το να κοροϊδεύουμε την εφορία είμαστε έξυπνοι Αλλά όταν ανεβαίνουν οι φόροι μιας και δεν έχει τα έσοδα το κράτος που θα έπρεπε μας φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση. Απολίτιστοι τελείως είμαστε, μόνο λαμογιά κι εξυπνάδα.

  2. Δεν βλέπω στη λίστα Ξενοδοχεία,πλατφόρμες,TUI,THOMSON,CORENDON,BΟOKING,CORAL APOLLO.

    Μόνο οι γνωστοί τυροπιτάδες,αυτοί που απο Reception, μέσω Mail,μέσω vaucher,κάθε είδους εκδρομές Τουρκία,γύρω Νησιά,χωριά,παραλίες Κεφάλου,πάρτι,καταδύσεις,Barbeque,Βραδινά Πάρτι,βαρκάδες κ.λ.π.αυτά δηλαδή που φεύγουν κατευθείαν σε Ξένες Τράπεζες,δεν ενοχλούν την ΑΑΔΕ.Τίποτα δεν θ αλλάξει σ αυτόν τον τόπο,ακόμα και η υποτυπώδης φορολογική ισότητα επιβάλει το πεντάστερο να εξισώνεται με τον επιχειρηματία των 10 τραπεζοκαθισμάτων..ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ !!!!!!Στα υπόψιν ότι υπάρχει υπάλληλος Μεγάλου Τουριστικού Γραφείου ,που έβγαζε από εκδρομές 5.000 την ημέρα σε μεγάλο βραχιολάδικο.Ύπνε,Ύπνε εισ εδώ??

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ