Αρχική Ειδήσεις Χρήμα - Ασφάλειες «Λαβράκια» της ΑΑΔΕ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

«Λαβράκια» της ΑΑΔΕ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

0
193

“Λαβράκια” βγάζουν κάθε χρόνο οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στις τουριστικές περιοχές. Όπως και αυτή την φορά σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Σαντορίνη δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο. Δηλαδή έκρυψαν από την εφορία 16.000 ευρώ.
Ελεγκτές έβαλαν λουκέτο για δύο μέρες σε εστιατόριο Γάλλου σεφ στην Πάρο, για φορολογικές παραβάσεις.
Οι παραβάσεις που διαπίστωσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ήταν πολλές.

Οι φορολογικές παραβάσεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

  • Σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Σαντορίνη απεδείχθη ότι δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο. Είχαν αποκρυφτεί συνολικά 16.000 ευρώ. Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες. Καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.
  • 48ωρο “λουκέτο” μπήκε σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια για 32 άτομα.
    Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή σύνολο 3.840 ευρώ.
  • Σε κοσμηματοπωλείο που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά επίσης στη Σαντορίνη οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν τους πελάτες.
    Μετά τη διαπίστωση των φορολογικών παραβάσεων επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες.
  • Στην Πάρο, εξάλλου, μπήκε “λουκέτο” για δύο ημέρες σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ.

Για όλες τις περιπτώσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις. Οι επιχειρήσεις μπήκαν στο “μικροσκόπιο” της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ