ΣΩΜ. ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Κω: Χρονοβόρα & απαράδεκτη διαδικασία για επίδομα ανεργίας λόγω υποστελέχωσης ΟΑΕΔ

3
2844

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.2242-027936 ΦΑΞ.2242-022394

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τελευταίες μέρες του 2016 βρίσκουν πολλούς ξενοδοχοϋπάλληλους χωρίς επίδομα ανεργίας. Η χρονοβόρα και απαράδεκτη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης για το επίδομα ανεργίας, των360 €, με τη χρόνια υποστελέχωση του τοπικού ΟΑΕΔ, ο οποίος εξυπηρετεί αυτήν την περίοδο 8000 εποχικούς εργαζόμενους, αναμενόμενα προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις.

Στην περίοδο της αναμενόμενης «ανάπτυξης»!!!! οι άνεργοι του κλάδου, αντιμετωπίζονται με τον χειρότερο τρόπο και από αυτήν την κυβέρνηση που έταζε προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια, για να έρθει λίγο αργότερα και να κάνει αυτό που έκαναν και οι προηγούμενοι.

Τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φαίνονται ξεκάθαρα αφού άφησε ανενόχλητο το μεγάλο ξενοδοχειακό κεφάλαιο να έχει φθηνό και κακοπληρωμένο εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και απλήρωτο αφού ξενοδοχεία του νησιού όπως, το Πέλαγος ιδιοκτησία Κουτσού και το Aegean View ιδιοκτησία Κουρούνη, άφησαν χωρίς δώρο Χριστουγέννων τους εργαζόμενους σε αυτά.

Το Σωματείο στέκεται απέναντι σε αυτούς που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, να ψευτοπληρωνόμαστε και να ψευτοζούμε.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και την κυβέρνηση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους- ανέργους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους και το 2017 να είναι μια χρονιά αγώνων που θα φέρουν καλύτερες μέρες για εμάς και τις οικογένειες μας.

29/12/2016

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ