Κοινωνικό Μέρισμα 2019 -Αιτήσεις: Μεγάλη προσοχή στο IBAN -Λάθη που πρέπει να αποφύγετε

0
876

Μεγάλη προσοχή στην συμπλήρωση του IBAN στις αιτήσεις που ξεκινούν 17 και ολοκληρώνονται 26 Δεκεμβρίου, πρέπει να δώσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος του 2019. Κι αυτό γιατί:

-Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο να είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος, δε θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμη και αν πληροίτε τα κριτήρια. Για τον λόγο αυτό, τοπ ΥΠΟΙΚ προτείνει να χρησιμοποιήσετε τυχόν δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης ή επιδομάτων (ανεργίας, ΚΕΑ κτλ), εάν υπάρχει, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό σας.

-Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός IBAN ο οποίος δεν ανήκει στον δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το IBAN. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον. Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση του πεδίου του IBAN.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ