Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων (ημερομηνία)

0
412

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 προγραμματίζεται να καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους . Λόγω των «εκκρεμοτήτων» και των «ανοιχτών» ζητημάτων με τις αιτήσεις και τις ενστάσεις, πληροφορίες λένε ότι η ημερομηνία αυτή θα «γύρει» προς το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα τις δυο τελευταίες ημέρες Δευτέρα 30/12 ή Τρίτη 31/12.

Ήδη, για να προλάβουν στο αρμόδιο υπουργείο αυτές τις ημερομηνίες, άνοιξε ειδικός τηλεφωνικός αριθμός για το κοινωνικό μέρισμα (2131621000) που λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι και να λύνουν τυχόν απορίες τους.

Εν τω μεταξύ, την αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε να το πάρουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να διορθωθούν ορισμένες αδικίες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Προφανώς έχει αδικίες το μέρισμα. Κι εγώ θα ήθελα να δώσουμε σε άλλες κοινωνικές ομάδες», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Δυστυχώς όταν έχεις να μοιράσεις ένα μικρό χρηματικό ποσό που σου δημιουργείται από το υστέρημα των πολιτών προσπαθείς με κάποια χαρακτηριστικά να ικανοποιήσεις τους περισσότερους. Στα ΑμεΑ ξεκινήσαμε με άσκηση 24.000 άτομα, ήρθαμε και το διορθώσαμε βάζοντας όλα τα ΑμεΑ βάζοντας όμως τις προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους τους πολίτες. Εκτιμώ ότι μπορεί μέχρι το τέλος της χρονιάς να υπάρξει αύξηση ποσού για τα ΑμεΑ γιατί κάθε εβδομάδα θα εξετάζουμε τα δημοσιονομικά στοιχεία».

Δείτε ακόμη:

 

Κοινωνικό μέρισμα: Δεν «άνοιξαν» οι ενστάσεις -Τι θα γίνει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ