Κοινωνικό Μέρισμα 2019-Ενστάσεις: «Υπομονή» συνιστά το ΥΠΟΙΚ -«Μας κοροϊδεύουν» απαντούν οι δικαιούχοι

0
149

Συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες που φτάνουν στην aftodioikisi.gr αναφορικά με τα αποτελέσματα των ενστάσεων του Κοινωνικού Μερίσματος 2019 που αφορούν περίπου 40.000 δικαιούχους.

Η «κραυγή αγωνίας» των ανθρώπων που περιμένουν τα αποτελέσματα, εκφράζεται με την αποστολή μηνυμάτων προς την aftodioikisi.gr και πυκνώνουν μετά το πρώτο δημοσίευμα της ιστοσελίδας. 

Τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων (σ.σ. στις 15 Ιανουαρίου) και από το υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε για την ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων των ενστάσεων, ούτε για την ημερομηνία καταβολής των χρημάτων. Ωστόσο πηγές του υπουργείου, διαρρέουν ότι η ΗΔΙΚΑ «είναι ακόμη στην διαδικασία επεξεργασίας των ενστάσεων»!!! Οι ίδιες πηγές μάλιστα συνιστούν «υπομονή» στους δικαιούχους. 

Αυτή η απουσία οποιασδήποτε επίσημης ανακοίνωσης και το γεγονός ότι το επίδομα παραμένει …«άφαντο» είναι που εξοργίζει περισσότερο τους πολίτες.

«Καλησπέρα σας θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ενστάσεων για το μέρισμα; Έχουμε 3 Φεβρουαρίου και ακόμα δεν έχουν ελεγχθεί. Μας κοροϊδεύουν. Κάντε κάτι να μάθουμε τι γίνετε.  Ευχαριστώ!», αναφέρει χαρακτηριστικά αναγνώστης της aftodioikisi.gr.

Άλλος αναγνώστης σημειώνει: «Αν ήταν να ψηφίσουν κανένα νόμο για να μας φορολογήσουν θα είχαν τελειώσει σε τρεις μέρες. Τώρα που είναι να μας δώσουν λίγα χρήματα το «κοσκινίζουν» μέρες. Έλεος!».

«Περιμένουμε με αγωνία σχεδόν τρεις εβδομάδες. Οι αρμόδιοι κωφεύουν. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ούτε μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κάποια αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ούτε με την ΗΔΙΚΑ. Παίζουν με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών. Ας μας ενημερώσουν τουλάχιστον με οποιοδήποτε τρόπο», προσθέτει έτερος αναγνώστης αποτυπώνοντας την αγωνία του.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι των 700 ευρώ είναι:

– Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.