Πρόβλημα με την Alpha Bank -Ανησυχούν για τους λογαριασμούς τους εκατοντάδες πελάτες | Η ανακοίνωση της Τράπεζας

0
764

Μεγάλο πρόβλημα, τις τελευταίες ώρες, παρατηρείται με την Alpha Bank.

Πελάτες της τράπεζας τηλεφωνούν στο τμήμα εξυπηρέτησης, στο 210 326 0000 και μαγνητοφωνημένο μήνυμα τους ενημερώνει ότι ο αριθμός… δεν ισχύει!!!

Καταγγελίες κάνουν λόγο για «αγανάκτηση πελατών», καθώς προσπαθούν να εξυπηρετηθούν και δεν μπορούν να πιάσουν γραμμή!

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με το myAlpha Web.

Έρχονται ξαφνικά σε πελάτες της Τράπεζας sms επαλήθευσης συναλλαγών χωρίς να έχουν κάνει κάποιο αίτημα, ενώ άλλοι που έχουν ζητήσει κωδικό πρόσβασης ή ασφαλείας για να πραγματοποιήσουν κάποια συναλλαγή, δεν λαμβάνουν κανένα sms.

Το μήνυμα που έλαβαν χρήστες του ebanking της Alpha Bank στα κινητά τους έγραφε χαρακτηριστικά: «myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5’».

Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν πρέπει κανείς από όσους έλαβαν το sms να αλλάξει τους κωδικούς του.

«Πηγές» της Alpha Bank, τόνισαν ότι δεν πρόκειται για cyber attack αλλά και αστοχία στο λογισμικό του συστήματος που αποστέλλει ομαδικά sms. Αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Η ανακοίνωση της Alpha Bank μετά την αναστάτωση με τα μαζικά sms

Η ανακοίνωση της Alpha Bank μετά την αναστάτωση με τα μαζικά sms

Ανακοίνωση εξέδωσε η Alpha Bank μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε σε πελάτες της που έλαβαν SMS πως έγιναν συναλλαγές από τον λογαριασμό τους.

Όπως είναι φυσικό, οι πελάτες που είδαν μηνύματα με συναλλαγές που… δεν έκαναν ποτέ, αναστατώθηκαν.

Μετά το περιστατικό η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει τους «συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν» και πως «δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας».

Η ανακοίνωση της Alpha Bank:

«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές.

Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος.

Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ