Λουκέτο σε πασίγνωστη εταιρεία: Στο σφυρί χιλιάδες καταστήματα στην Ελλάδα. Απίστευτο

1
1928

Ποια πασίγνωστη εταιρεία απειλείται να βάλει λουκέτο;

Το ενδεχόμενο πώλησης της The Body Shop εξετάζει η L’ Oreal, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

H γαλλική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη της συμβουλευτικής εταιρείας Lazard, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της βρετανικής μονάδας.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της L’ Oreal, το σενάριο της πώλησης συγκαταλέγεται σ’ αυτά με τις περισσότερες πιθανότητες.

Η The Body Shop, η οποία διατηρεί 3.000 καταστήματα σε 66 διαφορετικές χώρες, βρίσκεται σε πτωτική τροχιά τα τελευταία χρόνια, σ’ αντίθεση με τις συνολικές επιδόσεις της L’ Oreal.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε το μέλλον των εταιρειών The body shop και στην Ελλάδα. Το λογικό είναι ότι δυστυχώς θα βάλουν λουκέτο.

Η εταιρεία The body shop στην Ελλάδα διαθέτει πολλά καταστήματα σε όλες σχεδόν τις πόλεις. Η τύχη των εργαζομένων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα πουλήσει τα body shop ή θα τα κλείσει; Εκτός και αν αυτός που τα αγοράσει θα τα κλείσει μετά για να πετάξει τα λεφτά του.
    Για να μαθαίνουμε λιγάκι, την Body shop την αγόρασε η L’Oreal πριν από 11 χρόνια (ήταν αγγλική εταιρεία) για 650 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και τώρα σκέφτεται να την πουλήσει για 1 δις ευρώ. Η L’Oreal κάνει ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 26 δις Ευρώ και οι πωλήσεις της Body Shop ήταν ένα πολύ μικρό μέρος τους. Σήμερα Πέμπτη η L’Oreal ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματά της και συγχρόνως θα πει τι θα κάνει με την Body Shop.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ