ERGO & ATE Ασφαλιστική “Μαζί Ασφαλώς για πάντα!» (Βράβευση Ασφαλιστικών Γραφείων Ελ. Δρόσου)

0
2097

ERGO & ATE Ασφαλιστική “Μαζί Ασφαλώς για πάντα!

Η ERGO εκπροσωπείται στην Κω 35 χρόνια μοναδικά από τα Ασφαλιστικά Γραφεία Ελευθερίου Δρόσου

ergo_ate5

Μέσα σε ένα κατάμεστο από συνεργάτες Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και έχοντας φροντίσει για την άψογη φιλοξενία των περίπου 1.500 προσκεκλημένων συνεργατών ο Όμιλος εταιρειών ERGO γιόρτασε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και επίσημα τη συνένωση των δύο Ασφαλιστικών Εταιρειών του ( ERGO & ΑΤΕ Ασφαλιστική) δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία Γενικών Ασφαλειών στην Ελλάδα.

του Νίκου Μωράκη

Παρών όλοι όσοι έπρεπε να είναι εκεί. Όλοι οι συνεργάτες και των δύο εταιρειών από κάθε άκρη της Ελλάδας μαζί με τις/τους συντρόφους τους, το διοικητικό προσωπικό και των δυο εταιρειών, φίλοι από συνεργαζόμενες και ανταγωνιστικές εταιρείες και φυσικά δημοσιογράφοι.

Την εκδήλωση άνοιξαν και συντόνισαν οι αδερφοί και τενόροι Duo Fina οι οποίοι με τη χαρισματική φωνή τους και το ταλέντο τους επί σκηνής συντρόφευσαν καλεσμένους και ομιλητές κατά τη διάρκεια της βραδιάς ερμηνεύοντας μάλιστα και ένα τραγούδι αφιερωμένο στις δύο εταιρείες με τίτλο “Μαζί Ασφαλώς για πάντα“.

ergo_ate2

O Διευθυντής τομέα Εμπορικών Λειτουργιών του Ομίλου ERGO κ. Στάθης Τσαούσης

Ένας τίτλος ο όποιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το “quote” της βραδιάς καθώς παντού επικρατούσε άμεσα ή έμμεσα η πρόθεση του Ομίλου να διαχειριστεί αυτήν τη συνένωση των εταιρειών με προσοχή, γρήγορα  αποτελεσματικά και χωρίς οι συνεργάτες και το προσωπικό να επηρεαστούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο αφιερωμένο στις παράλληλες ιστορίες και των δύο εταιρειών μέχρι και την ημέρα που οι δρόμοι τους συναντήθηκαν, ενώ αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Διευθυντής τομέα Εμπορικών Λειτουργιών του Ομίλου ERGO κ. Στάθης Τσαούσης ο οποίος μίλησε για μια ομάδα ανθρώπων διαφορετικών προελεύσεων που όμως συναντιούνται πλέον κάτω από την ίδια στέγη. Ένα ενδιαφέρον και γοητευτικό εγχείρημα που δημιουργεί σε όλους ένα κοινό όραμα που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας – μιας νέας δύναμης -με κοινό όραμα ανάπτυξης. Ένας κοινός βηματισμός της μεγαλύτερης πλέον οικογένειας στον κλάδο ζημιών στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

ergo_ate4

Tο νέο μέλος του Δ.Σ του Ομίλου, Dr. Monika Sebold-Bender

Το λόγο στην πορεία πήρε το νέο μέλος του Δ.Σ του Ομίλου, Dr. Monika Sebold-Bender η οποία αναγνώρισε το πολύ καλό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του νέου ομίλου χαρακτηρίζοντας όλους τους συνεργάτες μια ομάδα νικητή αλλά και έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα προκύψουν στην αγορά.

ergo_ate3

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Θεόδωρος Κοκκάλας

Τέλος, το λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, ο οποίος όπως πάντα σύντομος, ουσιαστικός και χαρισματικός, ξεκίνησε την ομιλία του μιλώντας για τα πρώτα του βήματα στο χώρο με 20 συνεργάτες και τον πιο παλιό του εμπορικό διευθυντή τον Γιάννη Χατζόπουλο φτάνοντας στο σήμερα και την κορυφή της αγοράς γενικών ασφαλειών. Ο κ. Κοκκάλας δίνοντας μεγάλη έμφαση στη συνένωση δυνάμεων των δυο εταιρειών δήλωσε πως επέλεξε εκείνος και οι συνεργάτες του να μην καλέσουν κανέναν επίσημο στη βραδιά “γνωριμίας” τους προκειμένου να την κρατήσουν μεταξύ τους και “οικογενειακά” με σκοπό να γνωριστούν καλύτερα. Θεώρησε δε ότι είναι προτιμότερο ως νέος όμιλος να ξεκινήσουν από τα δύσκολα για να καταλήξουν στα εύκολα με τη συνένωση των δύο εταιρειών να βρίσκεται ήδη στο 50% αφού πλέον οι εταιρείες συστεγάζονται στο ιδιόκτητο κτήριο του Ομίλου στη Λ. Συγγρού.

Διαβάστε επίσης: Οργανική Ανάπτυξη vs Εξαγορές: Το στοίχημα της ERGO 

Χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκάλας δήλωσε μεταξύ άλλων:

Είμαστε στο 50% της συγχώνευσής μας. Ενωθήκαμε στο σώμα, τώρα πρέπει να ενώσουμε και τα πνεύματά μας. Η νέα εταιρεία πρέπει να περιλαμβάνει τα καλύτερα και από τις δύο εταιρείες. Να γίνουμε ο πραγματικός ηγέτης της αγοράς. Και με αυτό εννοώ όχι μόνο στα νούμερα αλλά και στην ποιότητα. Ασφαλίζω σημαίνει καταλαβαίνω αλλά και δίπλα σας ό,τι και αν τύχει. Χρειαζόμαστε μετριοφροσύνη χωρίς αλαζονεία αλλά και υψηλή απόδοση. Να γίνουμε ένας γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού, να χαράξουμε το δρόμο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά και να γίνουμε οι καλύτεροι“.

ergo_ate1

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη των κορυφαίων συνεργατών του Ομίλου αλλά και τη βράβευση εκείνων που άντεξαν στο χρόνο και έμειναν πιστά συνεργάτες δίπλα στις δύο εταιρείες αλλά και με το επίσημο δείπνο.

Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πρόγραμμα από το μοναδικό Αντώνη Ρέμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ